[]

[oylama] Duyuruya "itiraf" kategorisi açılsın ister miyiz?

başlığı böyle açınca moderatörmuşum gibi oldu birazcık ama idare edin. :)

evet duyurudaşlar, haydi gelin bir oylama yapalım. konumuz yeni bir kategori isteği.

sizce de "itiraf" gibi bir kategorimiz olsa hoş olmaz mıydı? biliyorsunuz, soru değeri taşımayan paylaşımlarda insanlar, formata uydurmak adına onu bir şekilde sorulaştırıyorlar ama yine de sırıtıyor o bir şekilde. amaç o kişinin içini dökmesi oluyor. sırf buna özgü bir kategori olsa (ismi itiraf olmak zorunda da değil. sonuçta o gün başından geçen normal bir şeyi de anlatabilir kişi. bu yüzden "günlük" de olabilir mesela ismi, bu en önemsiz kısmı aslında. çözülür..) ve onun altında yardırsak güzel olurmuş gibi geldi bugün aklıma. tabi şimdi "ekşi'de itiraf başlığı var, sizi oraya alalım mr matrix diyenleriniz olacaktır" fakat bu yeterli olmaz. sonuçta duyuru'nun ayrı bir kitlesi var. ayrı bir tadı. buraya sorulmuş bir çok şeyi de gidik ekşi'den bulabiliriz normalde. hemen hemen herşeyle ilgili başlık var çünkü.

bu fikre karşı oyunuz ne olurdu? yeterli sayıda istek gelirse, belki moderatörler de beğenir ve açılabilir.

 
"sonuçta duyuru'nun ayrı bir kitlesi var. ayrı bir tadı"

Destekliyorum matrix.
  • pomknos  (28.09.16 20:42:39) 
E bunu feyk nickleriyle yapmıyolar mı zaten? Ne gerek var ki :)


  • bir3iki7  (28.09.16 20:42:46 ~ 20:43:46) 
olur. resmi daha güzel olur. dediğin gibi bazı "itiraf"lar sırıtıyor ve farkediliyor. araya soru sıkıştırmalar falan. hayatımız sorular sorup cevaplar vermekle geçmiyor ve bu mecrada uzun zaman geçiren kişiler bir topluluk oluşturmuş durumda. birbirini tanıyan bir sürü insan var yani. içimiz sıkılıyor bişeyler demek istiyoruz :D ama yapacaklarını sanmıyorum. bide bu birazda gönül işine giriyor.


  • freetakilir  (28.09.16 20:45:19) 
no.


  • Apocalypse  (28.09.16 20:46:07) 
@freetakilir:

her itirafın gönül işiyle alakası olmaz gibi sanki. benim bile bazen bir çok şey yazasım geliyor fakat hem "şimdi bunu nasıl sorulaştıracağım ki formata uysun diye" şeklinde düşünmekten hem de "gönül işleriyle kel alaka" olduğundan vazgeçiyorum. :) sırf böyle bir kategori, diğer grupların daha da amaca odaklı halde kullanımını bile sağlar, bir tür gaz alır diye düşünüyorum aslında.
  • matrix  (28.09.16 20:48:19) 
duyuruda yeterince goygoy dönüyor zaten. "burası daha tatlış bi ortam, birbirimizi tanıyoruz" diye diye kıraathane & altın günü karmasına döndü zaten duyuru. kaldı ki kimse itiraflarını kendi hesabından yapmıyor, yapmaz. bu durumda birbirimizi tanımamızın da anlamı kalmıyor. hem ben itirafımı gidip reddit'te, quora'da, yahoo'da yapmayı tercih ederim. niye burada, "herkesin birbirini tanıdığı" ve anlamsız biçimde entrikanın bininin bir para olduğu bir mecrada yapayım?


şu an itirafta bulunmak isteyenleri engelleyecek bir kural yok. deli gibi çemkirilen moderatörlerin bu konuda fazlaca müsamaha gösterdiğini düşünüyorum. "canım sıkkın, ne yapayım" deyip 35 paragraf itiraf döşeyebilirsiniz, kimse de bir şey demez.
  • der meister  (28.09.16 20:55:32) 
sorduğun soru 10sn sonra dibe gömülüyor, bir de itiraf gelirse işin düştüğünde cevap gelmez...

özet : cıks
  • kimlanbu  (28.09.16 21:07:46) 
@der meister:

tam da bu durum yüzünden zaten özellikle belirtmiştim isminin "itiraf" olmasının gerekmediğini. senin "niye burada yapayım" deme halin senle ilgili. benim sorunum olmaz mesela, korkmam, çekinmem o durumdan. o saydığın siteler değil de buradaki insanlar ilgilendiyor olabilir beni. :) burada paylaşım yapmayı seviyor ve seçiyor olabilirim. haklısın kural yok ama zaten anarşizm ruhuyla takılmayalım formata uysun diye daha çok bu istek. ismi de "ekşi duyuru" hani burasının. "ekşi soru-cevap" değil. olayı neden "goygoy" ile sınıflandırdığını anlamadım bu arada. öyle bir amaçla yazmış olsaydım "goygoy kategorisi açalım mı" diye sorardım ki goygoyu pek seven bir insan da değilimdir. :) neyse. "açılmasın" diyenler hanesine yazıyoruz oyunuzu. teşekkürler.
  • matrix  (28.09.16 21:10:44) 
hoş olmazdı. özel hayat adı altindaki kirlilikler bazen karsimiza cikiyor burada .


  • 1adam  (28.09.16 21:17:01) 
istemem.


  • sutlu nescafe  (28.09.16 21:23:56) 
sözlükte ara ara itiraf'lara bakıyorum hiçbişi çıkmıyor çok işe yarayacağını sanmıyorum ama denenebilir.


  • sarlatan  (28.09.16 21:31:21) 
Kısacık geldim. Desteklenirse köstek olmam ama istemiyorum açıkçası. Duyuru duyuruluktan sapıp forum haline dönüştü zaten iyice (ki buna mod olarak müdahale etmiyoruz, sorular formata uygun olduğu müddetçe ve alenen forum olmadığı sürece), yine de hala Sözlük'e göre fena olmayan bir özü var. İtirafları bir kategori yaparak iyice 'yasal' hala getirirsek Sözlük'teki gibi çöküşün önünü alamayacağımızı sanıyorum. Zaten hassas bir dengede, el verince kol gider.


  • aychovsky  (28.09.16 21:55:47 ~ 21:57:40) 
Hos olmazdi. Ben oyumu olumsuz kullaniyorum.


  • shadowcat  (28.09.16 22:01:15) 
Şahsen ekmek yiyeceğim bir itiraf görsem özel mesajla inceden yürürüm. Bunu herkes yapar. Ya itiraflar nicksiz, anonim olarak yapılmalı, (mesaj gönderip gönderememek opsiyonel) ya da hiç olmamalı.

Çünkü partner arayan vatandaş bu arayışı itirafa yedirip "legal" duyuru açabilir.
  • yirmisantim  (28.09.16 22:20:06) 
bir3iki7 +1
edit:yani oyum olmasın

  • basond  (28.09.16 23:55:43 ~ 23:56:04) 
açıkcası paragraflarca aşk acısı okumak istemem. insanlar bu tarz şeylere yönelince soruların bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum. başta kulağa güzelmiş gibi geliyor ama ben de olumsuzum.


  • ruhen hastayim ben  (29.09.16 00:01:32) 
ayçovski +1
Ben de olumsuz bakıyorum.

  • feel the blanks  (29.09.16 01:14:04) 
Çok gereksiz olur bence. Şu haliyle bile yeterince ağlak bir yer zaten.


  • pike  (29.09.16 01:19:52) 
son zamanlarda duyduğum en kötü fikirlerden biri.


  • devilred  (29.09.16 02:50:56) 
"duyurunun ayrı bir kitlesi var. ayrı bir tadı"

evet o yüzden bu sitenin ekşisözlük'e benzememesini, trollerle, saçma başlıklarla vs. sitenin asıl duyuru amacından uzaklaşmamasını istiyorum. derdi olan, başlık açıp özelden konuşmak istiyor zaten yeri gelince.
  • sporty  (29.09.16 03:12:25) 
gelecek cevaplar şimdiden belli olduğu için gerek yok bence. yapılan itiraf karşısında duyuru ahalisi olarak önce şöyle ufak bir hayretten hayrete sürükleneceğiz. içimizde en normal olanı ilk taşı atacak, ardından diğerleri derken amansız bir şeytan taşlama yarışına girilecek. o yüzden buna uğraşmak vakit kaybı.

duyuruya gerçekten bir şeyler yapmak istiyorlarsa mod.ları denetlesinler. aşırı kişiselleştiriyorlar. çok çalıştıklarını söylüyorlar, bir yandan da eski tadı kalmadı diye eleştiriyorlar. demek ki doğru çalışmıyorlar
  • for day to break  (29.09.16 09:23:36) 
Troller için fazla mesai çıkar.


  • arnold schwarzeneger  (29.09.16 09:27:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.