[]

Gercek hayat bu mu?

24 yasindayim, 15 yasindan beri yazlari calisiyorum, bu seneye kadar da her sene en az 50 gunumu yurtdisinda gecirirdim. Bu sene hic tatil yapamadim, cuma gunu yaz icin donemsel olarak calistigim isten ayriliyorum, pazartesi okulum aciliyor. Ders programi yerlestikten sonra tekrar is bulup calismam gerekiyor. Onumuzdeki yaz icin su an calistigim yerden is teklifi aldim. Gorusune gore onumuzdeki sene de yurtdisina cikamayacagim calismaktan/vakitsizlikten. Kafayi yemek uzereyim, hic alisik olmadigim bir yasam tarzi bu, calis, okula git, tatillerde calis, tatil bitsin okula git, okula giderken calis.

Kendime 1 hafta dahi vakit ayiramadim ve sanirim depresyona girdim. Nerden baksaniz 1 yildir bilgisayar oyunu oynamayan ben son iki haftadir isten cikip eve geldikten sonra yatana kadar oyuna giriyorum. Isin kotusu oyuna girmek beni rahatlatmiyor, aksine milletle tartisip daha da stress sahibi oluyorum. Bu dongude olanlar, kendinize nasil vakit ayiriyorsunuz ve akil sagliginizi nasil koruyorsunuz?


 
maalesef, maddiyatın iyi değilse kendine kalan zaman azalıyor ve psikolojini sağlam tutmak zorlaşıyor. (25 yaş altı bol zamanı olan bebeler için demiyorum)

ne oluyor tecrübe kazandığında, daha sistemli çalışıp kendine daha çok zaman ayırabiliyorsun..
  • redeath  (28.09.16 11:28:46) 
Tatil filan gibi yapay kavramlara takılmıyorum ben.

Son 3 senedir senin dediğin döngüdeyim sanırım. Ama hayatın kendisini çok seviyorum, yaptığım şeyleri zevk ala ala yapıyorum, mutluyum hayatta.

He üzüldüğüm zamanlar olmuyor değil. Ama nedeni başka.

İş yapar gibi oyuna girmek kavramını anlayamıyorum. Oyunlar sizi rahatlatmıyorsa niye oynuyorsunu? Alın bir kitap okuyun, dışarı çıkın gezin, spor yapın.

Benim bilgisayarımda tek oyun var, battlefield 2, arada helikoptere biniyorum, tanklara ateş ediyorum. Ama ayda 1 sanırım maksimum bu da.
  • kurnaz  (28.09.16 11:34:31) 
sorgulamıyorum.

ama işte bir yerde rahatlıyorsun. okul bitiyor, bu sadece iş olduğunda tecrüben filan da işin içine girince iyi bir yerde iş buluyorsun bu sefer iyi para kazanmaya başlıyorsun. he işinin yoğunluğuna göre bazen parayı harcayacak vakit bulamıyorsun ama burada önemli olan dengey sağlaman. izin alman, tatile çıkman, ya da sosyal hayatını biraz daha renklendirmen, mesela akşamları verimli aktiviteler yap, tiyatro, konser, farklı sosyal aktiviteler. ya da spor yap ne bileyim değişik kurslara yazıl. çünkü bir şeyleryaşadığını hissettirmeli.

ama işte şimdiki zamana dönünce senin için, biraz daha sabretmen gerekecek. okul bitince rahatlayacaksın. şimdi de bulduğun işin belki süresini azaltabilirsin. bir yarım gününü bir gününü en azından boşa çıkarıp o günü kendi istediğin bir şeye ayırabilirsin. ya da işte sadece yatıp dinlenmeye..
  • kaputt  (28.09.16 11:34:49) 
Ya okul da bitecek gibi degil, daha 1. siniftayim. ailevi bazi sebeplerden 4 universite degistirdim. 1 tanesi yurtdisindaydi. bu seneye kadar da okul zamani fiziksel efor gerektirmeyen islerde calisip zaten ailemden aldigim paranin ustune para katip nispeten rahat yasadim, cogu ogrencinin sahip olmadigi imkanlara sahip oldum (hayir arabam yok). simdi ne o isler var, ne aileden alinan para var. ne okul yolunda gidiyor, ne akil sagligimi dengede tutabiliyorum.

bugun ders programini gordum resmen bos vakit yok, tum gunu okula kitlemisler, ne ara -henuz bulamadigim- iste calisip ne ara okula gidecegim cidden cikamiyorum isin icinden.

@ebonni eth atc
neyine sinir oluyorsunuz, yurtdisina cikmak icin maddi imkan en sonda geliyor benim icin. zira otelde konaklamiyorum. 20 gun hostellerde kaliyorsam 10 gun arkadaslarimda geri kalan 20 gunde "doorway", "alleyway" ve tren garlarinda yatiyorum ve bu durum beni mutlu ediyor. sokakta yatabilirseniz, sadece gunde 3, 4 euro yemek butcesi ayirip uzun sureler kalabilirsiniz avrupada.
  • bollocks44  (28.09.16 11:44:22 ~ 11:54:01) 
bizim ülke direktörü bile her sene 50 gününü yurt dışında geçirmiyor. onu devam ettirebilmenin pek bir yolu yok ve böyle bir yaşam tarzından uzak kaldığın için şikayet etmene kıskanma süreçleri içerisinde çok sinir oldum ben.

günlük düzenini ayarlamak gerekiyor. ben de henüz yapamadım, okul başlayınca iyice sekteye uğrarım herhalde ama işte gün içinde gönlünü bir şekilde hoş tutman lazım. yoksa 300 gün yurt dışına çıkayım falan onlar hayal. yok gerçekse, yolunu söyle biz de çıkalım.
  • ebonni eth atc  (28.09.16 11:45:39) 
Welcome to the real life. Spora git akşamları.


  • roket adam  (28.09.16 11:49:46) 
ben okumuyorum ama işten eve gidince freelance makale yazıyorum. cumartesi pazarım bayramım seyranım yok. ama borçlarım var ve bir süre devam etmek durumundayım. bunaldım ben de ama hayatı genel olarak çok seviyorum tek derdim bu olsun diyorum.


  • matilda  (28.09.16 11:54:00 ~ 11:54:37) 
aileden zengin değilsen gerçek hayat bu, evet, ama düzgün planlama yaparak üstesinden gelinebiliyor. yine minimum harcamayla bir süre yurtdışında kalmak istiyorsan her sene, ciddi bir şekilde oturup planlama yapman gerekiyor.

örneğin:
1. ilk öncelik okulu bitirmek. bu yüzden her şekilde dersleri ilk sıraya koymalısın.
2. sonrasında ek gelir elde etmek. ailen destek olmaya devam ediyorsa, bu elde ettiğin gelirle para biriktirmek çok zor olmamalı. peki nasıl olacak? haftaiçi gündüzleri okulda olacaksan, sana kalan akşamların ve haftasonların oluyor. freelance işlere bakabilirsin (çeviri, grafik tasarım, programlama, hangi yönde yeteneğin varsa. bionluk isimli siteye göz atabilirsin.). bunlar çoğunlukla haftaiçi akşam 2 saat kadar vakit ayırarak akmasa da damlar mantığıyla elde ettiğin gelirler olacak. sonrasında bir de haftasonların var, sınav-proje teslimi gibi durumları göz önünde bulundurarak, haftasonları daha rahat olduğun zaman çalışıp, sıkışık olduğun zaman çalışmayacağın bir iş ayarlamaya çalış. garsonluk gibi bir şey olabilir belki? ya da fuarlarda çalışabilirsin, 2011'de yem yapı fuarında 6 gün çalışıp 450 lira para kazanmıştım. 5 sene sonra artmıştır tabii ki verdikleri para.
3. sene içerisinde biriktirdiğin parayla yazın yurtdışına gitmek. biriktirebildiğin para yeterli değilse, haziran-temmuz'da da çalışmaya devam edip, ağustos'ta yurtdışına çıkabilirsin örneğin.

önemli olan vaktini planlaman ve boş vakit geçirmemen. işten çıkıp bütün akşamı oyun başında geçirmek vaktini heba etmek demektir. haftaiçi her gün 9-6 dersin olmayacak herhalde? arada 2 saat boşluğun varsa, kütüphaneye git ve bu vakti dersine ayır. son dersten çık, arkadaşınla bir bira veya kahve içmeye git, muhabbet et, ardından da eve git freelance işlerini yap mesela.

bu söylediklerimi kendi yaşam tarzına uyarlamalısın, ona göre plan yapmalısın. hiçbir şey imkansız değil.

(yüksek lisans yapıyorum ve aynı anda çalışıyorum iki senedir)
  • gmzo  (28.09.16 12:13:17) 
Ne sanmıştın şapşik ;) koşullar daha rahatlasa bile ömür boyu çalışacaksın.


  • yue  (28.09.16 13:03:37) 
Hayat aynen böyle bro. Bende oyun oynuyorum troll geliyor ama onuda taşıyoruz sorun yok :) bide spor halı saha Fitness falan işte.


  • gozu acik sevisen yahudi  (28.09.16 13:21:08) 
Liseden beri hiç durmadan çalışıyorum. Seni en iyi ben anlarım galiba. Psikolojini sağlam tut. Benim ki bozulmaya başladı.


  • Polaroid  (28.09.16 14:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.