[]

düzgün, makul, başarılı bir insan olmak için

otobüste eve dönerken hayatımda düzeltmem gereken alışkanlarımı falan genellemeye çalıştım. 3 şey çıktı karşıma;

- disiplin (zaman yönetimi, alışkanlıklara falan hayır demek vs.)
- entelektüellik ( kastettiğim şey; internet budalası olmayı bırakmak, birşey hakkında 2-3 satır birşey okuyup onu unutmak yerine düzenli okuryazarlık. siz bunu açıp genişletebilirsiniz tabi şu an böyle ifade edebildim)
- insaniyet, gönlü geniş olabilmek ( insanlara karşı daha hoşgörülü, daha olumlu yaklaşma. 3 saat babamı dinleyip sinirlenmemek gibi. sevgiliyle en ufak şeyde surat yapmamak gibi falan. )

buna benzer sorunlarımı kategorize edicek ve hayatımı toparlayacak başka ne başlıklar geliyor aklınıza?
teşekkürler şimdiden.

 
özbakım (spor, sağlık, beslenme, vücut bakımı vs.)


  • la rana  (26.09.16 00:01:20) 
Sosyal sorumluluk, doğa-çevre bilinci


  • buff  (26.09.16 00:04:00 ~ 00:04:27) 
İletişimde samimiyet. Teşekkür etme ve özür dilemede rahatlık. Çok büyük artı katar.


  • yaren  (26.09.16 00:08:29) 
:)) aklıma okulun ilk 2 yılında sürekli tekrarlanan(arkadaşımın 5yıldır tekrar ettiği) tatilden okula dönüşte.

-ders çalışacağım
-ingilizce ve mesleki gelişime yoğunlaşacağım
-spor yapacağım

planlarımı getirdi.

o sırada bi' arkadaşım ise
-hacı bu sezon abdest namaz ders sadece bunu yapacağız derdi

biz o sezon, alkol, okula ve spor salonuna kaydolup asla gitmemece ve buldukca sevişmece eylemlerini yapardık. Olmayınca olmuyor zannederdim ben, sonra başıma gelince anladım.

Arkadaş çevren, nasıl bi' aksiyona girmek istiyorsan ya orada bulunan ya da oraya girmeye niyetli bir arkadaş grubu edinmelisin.

yoksa zaten kendi kendine başaranlar, içdisiplini küçük yaşlarda edinmişlerden çıkıyor, diğerleri de asla başarmıyorlar.
Konunun teknik açıklaması insan davranışlarında motivasyon kaynağı enerjiyi nasıl bulduğuyla ilgili. bu ermeni bi' yazar vardı, şirince de kaçak otel motel dikmişti, onun bu konuda derinlemesine yazıları var. Bi' onlara göz at. kendi kendine yapabileceğin bir iş değil bu. alışkanlık edinmekle alakalı. zor yol bu, kolay yol ise uyum sağlamak, yani buna sahip ya da bu yolda insanlar ediniyorsun ve uyum(intibak) sağlıyorsun istediklerin yan ürün olarak kendiliğinden geliyor.

Bu iyiliği de kimseye yapmam.
  • mete kudur  (26.09.16 00:27:05) 
@mete kudur konuyu özetledin, beni özetledin. teşekkürler.)


  • klar  (26.09.16 00:45:19) 
Bunları toplumum değerlendirmesinde sana artı sağlayacağı için yapacaksın ki bu bana göre boş bir iş.

Kendin için yapacaksan en doğrusunu yine sen bilirsin sormana gerek yok :)
  • chiper  (26.09.16 00:49:14) 
Tutku. Bir konuya muhakkak tutkun vardır. Bugün tutkun için ne yaptın?


  • rastinon  (26.09.16 01:14:19) 
Fedonunki gibi yaz kış bronz bir ten ve kalpleri çalan o gülümsemesi. Bol güneş ve sirtaki.


  • kargn  (26.09.16 01:15:55) 
@chiper

sana cevap vermiyorum. burdan bunu çıkaran birine cevap vermiyorum. insaniyet kategorime de koca bir eksi koymuş oldum şu an sayende.
neden gidip biraz ekşisözlükte tespit yapmıyorsunki sen?
  • klar  (26.09.16 01:29:33) 
bu gibi durumlarda insan ne yapması gerektiğini zaten biliyor ama tek gereken kıçı kaldıracak motivasyon. ben bu anlarımda şu videoyu izliyorum: www.youtube.com


  • celeron 300a  (26.09.16 02:00:17) 
Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini aç, piramidin en altından itibaren hayatını iyileştirmek için ne yapabilirsin onları düşün. Mesela kişisel sağlık. Hastalığın var mı, kendini nasıl hissediyorsun, vesaire vesaire gibi.

Hızlı bi şekilde hayat motivasyonu istiyorsan mesela önce spora başla derim. Ne alaka diyeceksin ama sonra hak vereceksin.
  • roket adam  (26.09.16 08:43:17) 
Alışverişten sonra satıcıya gülümseyip hayırlı işler dilemek


  • megalomaniac  (26.09.16 10:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.