[]

Kurumsal şirket ne demek?

cidden anlayamadım ben bu kavramı




 
Kurumsal şirketlerde normalde 3 kişinin yürütebileceği bir işi 15 kişiye bölüştürüp, 2 ayrı müdürlük, 4 ayrı departman açıyorlar. Bu.


  • zontican  (24.09.16 22:49:03) 
benim anladigim: işlerliğin akrabalık, dedikodu, samimiyet, yakınlık gibi kişisel kanaat ve yargılara dayalı olmadiği tamamen belli kural ve teamüllere göre yürütüldüğü alanlar kurumsal şirket oluyor. örnek olarak, zamaninda calışan bir kadından üstten birine yakınlığı dolayısıyla zarar görmüşlüğüm var. iste birisinden etkilenmeye dayalı bir işlerlik var ise orası kurumsal değildir. tabi bu yakınlık akrabalik türünden değil..


  • 1adam  (24.09.16 22:56:26 ~ 22:59:13) 
zontican'ın söylediğine ek olarak ise o işi yine 3 kişi yapıyor. geri kalanı yatış ve dedikodu.


  • little big man  (24.09.16 22:57:58) 
profesyonel çalışan, öyle ağam babam olmayan, patronun emrine lafa göre değil yöneticilerin kararlarına göre hareket eden şirketler. tabii çoğu zaman kurumsal kabul edilen şirketler de bakkal gibi yönetiliyor o ayrı.


  • bohr atom modeli  (24.09.16 22:58:16) 
patron edasıyla iş verilmeyen, her işi bir sürece bağlayıp, bunları belirli gruplara iş tanımı ile dağıtan şirketler oluyor. KİŞİLERE bağımlı olmadan faaliyetlerini sürdürebilmesi ile bu şirketler büyüyebilir. bir kişi çıktığında işler açıkta kalmaz.

3 kişinin yürüteceği işi 15 kişiye bölüştüren şirket kurumsal değil verimsiz. gayet verimli kurumsal şirketler mevcut.
  • isminivermekistemeyensuser  (24.09.16 23:01:06) 
özetle, patronun değişebildiği şirketler.

kurumsal olmayan şirketler bir veya birkaç patrona bağlıdır, işleri onlar yürütür, sittin sene değişmez bu kişiler. Mesleği bırakmaya karar verirlerse şirketi kapatırlar.

kurumsal firmalarda CEO (patron) değişebilir. Ortaklar değişmez ama işlere CEO bakar. Ortaklar çalışanlara karışmaz, CEO'ya karışır sadece.
  • harzem  (24.09.16 23:01:14 ~ 23:01:43) 
kurumsal şirkette işler departmanlara bölünmüştür ve hiyerarşik bir yapı vardır, bu yapıyı bozamazsın. benimki gibi patron şirketinde ise mühendisi şef diye işçinin başına koyarsın ama işçi "s...m şefini" der, o işçi kilit adamdır patron da gık diyemez. geçen aylarda işçi şefe kafa attı, adamı kovduk ama işlerin bu noktaya gelmesine sebep olan şey ahbap çavuş ilişkisiyle yürüyen işe alım süreci. Adam gibi bir İK olsa böyle şeylerle karşılaşman çok zor.

kurumsal şirkette herkesin işi bellidir, patron şirketinde ise ne iş yaptığının belli olmadığı anlar vardır.

önceden kurumsal bir şirkette çalışıp şimdi patron şirketinde çalışan birisi olarak o kurumsal düzeni çok özlüyorum.
  • kimlanbu  (24.09.16 23:26:24) 
başarılı olmuş şirketlerin yapısına baktığımızda çok büyük oranda aile şirketleri olduklarını görüyoruz. Yapılan araştırmalara göre bu oran ülkemizde %95 civarı iken, ABD’de %96 , avrupa'da da buna yakin degerlerde. Ancak acı olan şudur ki dünyada ikinci kuşağın yönetiminde yaşamını sürdürebilen aile şirketlerinin ortalaması yüzde 5'i geçmemekte.
Peki ne yaomak lazim, kurumsallasmak. O nedir, sirketin kisiligini olusturmak. X kişisi o sirkette olmasa dahi sirketi yaşar seviyeye getirebilmek. O nasil olacak? Sirketin bir yasam kültürü, kurallari, isleyis bicimi olacak. sağlam organizasyon yapılarıyla kişilere bağımlı olmaktan kurtulacak, kurumsal değerler ve oluşturulmuş sistemlerle devamlılıklarını sağlayacak. Kurumsal kimlik denilen bu kurumsallaşma olgusu işletmelerin beklenmedik iş gücü, yönetici vb. kayıplarında yollarına devam edebilmesinin yegane şartıdır. Şirketler; kurucularının büyük emeklerle ortaya koyduğu, Diğer yönetici ve sahiplerinin yaşattığı,Kendi başına bir karakteri, kişiliği olan,İnsan ömründen daha uzun yaşayabilen, yapılardır.
Kurumsallaşma bir işletmenin kişilerden ziyade; Çevresel Değişime uyacak, esnekliğini koruyacak şekilde kurallara, standartlara, prosedürlere sahip olması, kendine özgü normları, iş yapma usul ve yöntemleri oluşturması ve bu sayede diğer şirketlerden farklı ve ayırt edici bir kimliğe bürünerek sürekliliği sağlaması sürecidir.
  • karacigerim vur kadehlere  (24.09.16 23:29:16) 
lokalizasyonun yapıldığı şirketler. yazılımı düşünürsek analiz-geliştirme-test gibi aşamaları küçük şirketlerde aynı kişi yaparken, kurumsal şirketlerde bunlar için farklı birimler mevcuttur. Proje analizini bir birim, geliştirmesini farklı bir birim ve en son test + deployunu farklı bir birim yapar.


  • yüzyıllık yalnızlık  (24.09.16 23:35:38) 
sekreterlerin müdürlerle yatmadığı ya da müdürler tarafından taciz edilmediği şirket.


  • supermatik  (25.09.16 01:06:47) 
esasen ve ozetle burokrasinin oturdugu isletmeler kurumsaldir.

ideal olarak meritokrasinin isledigi, liyakate dayali gibi gorunse de gercek dunyada daha ziyade isyeri icinde donen siyaset ve iletisim daha onemlidir. nadiren yozlasmamis kurumsal sirketler vardir. bunun sebebi de genelde calisan kimselerin ideal olmayisindandir. burokraside ideal olan makine gibi duygusuz olmaktir.

ayrica burokrasi icinde yuruyen isler ister istemez gorece daha yavas ilerler. her projede izin almak, rapor hazirlamak, onay almak gibi cesitli sureclerden gecmek gerektigi icin genelde sonuclar idealden uzaktir. yalniz faydasi neyin nereye gittigi nereden geldiginin kayit edilmesi ve incelenebilmesidir. insan faktorunu saymazsak sorumluluklar daha keskindir. is tanimlari belirgindir... vs.
  • idexo  (25.09.16 10:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.