[]

evrimi "dedesi maymunmuş"a indirgemek

önce video:
m.youtube.com

ortak ata kavramı gerçekten anlaşılmıyor mu yoksa kötü niyetten mi?

 
Soruya cevap değil ama, videonun altındaki bilgilendirme yazısına takıldım. Ateizmi tanrıtanımazlık olarak görmediklerini söylemiş. Tanrı tanıyorlarsa nasıl ateist kelimesini kabul edebiliyorlar anlayamadım. Teizm tanrıcılık demek değil miydi?


  • yaren  (24.09.16 09:40:17) 
bilgisizlik ve kabullenememe diye düşünüyorum. malum islam bir korku dinidir, kötü insan olursan cezalandırılıyorsun, yanıyorsun, bu psikolojide büyüyen insanlar bunları aşamazlarsa sonuç bu oluyor. araştırmaktan bile korkar hale geliyor, karşısındaki dinleyip konuşmak ise hak getire. arkadaşın ardından konuşan abla ise daha iyi konuşuyor dikkat edersen, bazı şeylerin farkında en azından.

ayrıca bu tür programları sağlıklı bulmuyorum bir üniversite öğrencisinin bir profesöre karşı savlarını savunması çok zor, donanım gerektiriyor.

ayetlar var!
  • Apocalypse  (24.09.16 10:03:56) 
aslında iyice bir okuyup anlamaya çalışsalar mantıklı gelecek. bilinçli bir cahil kalma durumu bu. korkuyorlar mantıklı gelip tanrıya şirk koşmaktan. o yüzden de böyle saçma laf atmalara girip kendilerini rezil ediyorlar. kendilerini evrimin komik bir şey olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar.


  • bohr atom modeli  (24.09.16 11:30:05) 
Esasında insanın muzla da akrabalığı vardır aslanla da dağ sıçanıyla da, ama bu evrimsel süreç içerisinde yüz milyonlarca yıla denk gelmekle birlikte, akrabalık kolları çok uzak noktalara gitmektedir. Yani dış kapının dış mandalı düzeyinde. Bu atayı bulmak için yüz milyonlarca yıl önce evrimleşen bitkiyle canlının ortak atasına kadar inmek gerekiyor ki şimdi nasıl inelim oraya. Bu maymun meselesi daha basit. Zira yüz milyonlarca yıl geriye gitmeye gerek yok; bundan 6 milyon yıl önce Orrorin Tugenensis isimli bir maymun pıt diye evrilip şempanzelerin ve insanın var olmasına neden oluyor. Yani bizim Ortak Ata dediğimiz kişi, Orrorin Tugenensis. Ondan sonra şempanzeler kendi yoluna gidiyor insanlar kendi yoluna. Esasında daha kafa karışıklığı yaratan konu, şempanzelerin maymun değil insan oluşu. Hadi insansı diyelim. Bu kişilere maymundan geldik demek yerine esasında maymunlar da insan deyince daha da aptallaşıyorlar. Hadi hepsini geçtim, 65 milyon yıl önce yaşayan Teinolophos var. Bu canlı bütün memelilerin ortak atası. Bu canlı da bir tür fare aslında. İnsanların maymunlarla ortak atası olduğunu kabul ettirebilecek tek canlı da bu sanırım. Abi biz aslında maymundan değil de fareden gelmişiz demeye başlanırsa, insanlar maymun atalarımız olduğunu daha kolay bir şekilde kabul edecektir sanırım. Tek çözüm bu.


  • angelus  (24.09.16 11:41:53) 
Ön yargı ve bilmezlik.

İlk evrim ve maymundan evrilme teorileri müslümanlara ait , 1900 lere kadar gayet normal karşılanmış islam ülkelerinde. Hristyanlığın maymuna bakış açısı islama geçti sonra.
  • kurnaz  (24.09.16 13:09:03) 
Anlamak istemiyor, anlarsa dinden cikar. Kotu niyet tabii ki bu. Bir kismi da anlayamiyor cidden, ona da denk geldim.


  • evrim halkasi  (24.09.16 13:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.