[]

Yurtdışında "İnce İşler Şefi"

Şantiyede ne kadar maaş alır?
Balkanlar'da herhangi bir ülkede..

Şimdiden teşekkürler...

 
Balkan ülkelerinin hepsi sefil. Özellikle Bulgaristan. İnce işler derken ne demek istedin tam anlamadım, ama şantiyede 3000 lira falan alırsın. Mühendissen tabi.


  • dissendium  (23.09.16 16:06:54) 
benim yurtdışında çalışıp da 4bin dolardan az maaşı olan inşaat mühendisi tanıdığım hiç yok. Hatta bundan 3 sene önce en az maaşı ben alıyorum diyen bir arkadaşım 2500 dolar alıyordu enka'dan . sonra maaşını arap parasıyla vermeye başladılar. enka çalışanları sömürüyor filan demişti bu ücret karşılığında .

inşat teknikeri arkadaşlarımdan da birisi türkmenistanda 3750 alıyor diğeri de cezayirde dönemlik bir işten 6000 alıyor. 1.cisinin firması kocaeli merkezli ama şimdi adını unuttum ikincisinin firması(ana işveren ankara merkezli gama bizimki onun taşeronunda)

yani balkanlarda hikaye nasıl bilmiyorum ama, bizim ülkemizde bile bir şantiyeye gitsen ince işler şefi olarak 3bin rahat alırsın. keza zaten ince işler şefi dedikleri şey saha mühendisinin amiri oluyor. 3binin üzerine temiz 1 daha eklerler.

edit: o zaman enkada çalışan arkadaşım stadyum yapıyordu orada ve ana firma amerikalıydı oradakiler bunun 5 katı maaş alıyordu. Bi'de o var. gerçi şimdi dolar uçtu o ne olur bilmiyorum ancak 3bin bence olmaması gereken bir rakam. ama yine de balkan ülkeleri nedir nasıl oluyor onu hiç bilmiyorum.
  • mete kudur  (23.09.16 16:37:46 ~ 16:43:58) 
2 sene once bizim ince sefleri istanbul'da 6-7bin tl aliyordu. Yurtdisi icin en azindan bir 4.000$ olur herhalde. Ama balkanlar oldugu icin emin olamiyorum.


  • zoghurt  (23.09.16 17:43:34) 
@dissendium
Hocam ince isler sefinin ne oldugunu bilmiyorsan sektorle bir alakan yok demektir, insanlari yaniltmayin bari.
@ deadwampir
Eger turk firmasinin yurt disi santiyesi ise bu balkanlarda olan 2500- 3000 usd civari olmasi lazim. Bir kismi turk parasi yatar tr hesabina kalani dolar.
  • kassiopeia  (23.09.16 18:35:01) 
@kassiopeia, bravo. tam anlamadım lafını, ne olduğunu bilmiyorum şekline dönüştürmüşsün, sonra bir de insanları yanılttığımı söylemişsin. burada anlamadım derken ince işler şefini neden tırnak içinde yazdığını kast ettim. normalde mimarlar ilgilenir böyle şeylerle. inşaat mühendislerinin yapacağı iş genelde çoktan bitmiş olur çünkü. pozisyonun ayrıntısını, kendisinden beklenen işleri sordum aslında. Söylediğim rakam yanlış olabilir. Bu şirketten şirkete değişir. Türk şirketleri fazla veriyor olabilir, ama balkan ülkelerinin çok zengin ülkeler olmadığını da akıldan çıkarmamak gerek. Türkiye'de bile 3000 lira almayan inşaat mühendisleri varken yurt dışında kesin çok fazladır diye düşünmek yanıltıcı bence. Çünkü masraflar şu bu derken elinde yine ortalama bir para kalıyor.


  • dissendium  (23.09.16 19:09:55) 
İlgili arkadaşın tecrübesine ve yaşına bağlı olarak değişir. 15 senelik tecrübeliyse 7000 $ a kadar yolu var.


  • fakkan  (24.09.16 15:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.