[]

[felsefe] "sana ihtiyacım var" cümlesini duymak...

biraz da felsefe yapalım arada. güzel olur böyle şeyler. yeri gelir "hakikatten haaa" dedirtebilir insana. konu şu;

"sana ihtiyacım var" cümlesini duymak size ne hissettirir?

kendinizi değerli hissedip, hoşunuza mı gider?

yoksa

söyleyen kişinin "kendisini düşündüğünden" ötürü ego (çünkü bir tür "ben" demek olabilir bu objektif açıdan. "BENİM sana ihtiyacım" var şeklinde) yaptığını düşünüp rahatsız mı olursunuz? o kişiyi zayıf mı bulursunuz?

ya da ne?

 
İkisi de degil. Bana çok anlam yüklüyor ya beklentisini karşılayamazsam diye korkarım.


  • cabiday  (22.09.16 22:44:37) 
kendimi hem değerli hissederim hem de karşımdaki insana daha çok bir şeyler katmaya çalışırım sanırım,

nitekim hiçbir kadından duymadım
  • yeni dunya duzeni  (22.09.16 22:56:55) 
O kişiyi zayıf bulurum. Eğer o kişi de benim zayıflığımsa anlayış gösterir, mutlu olurum. Egom okşanır. Eğer hisler karşılıklı değilse zavallı diye üzülürüm. Empati kurmaya çalışmam.


  • petekpare  (22.09.16 23:02:44) 
Bana niye ihtiyaç duysun bir insan? Ben kimseye ihtiyaç duyuyor muyum? Yani şöyle; Biraz yufka yürekliyim aslında. O an için elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışırım her anlamda. Ama biraz o yufkalık geçtikten sonra da sinirlenirim gibi geliyor çünkü zayıflık belirtisi ya ve aslında benim böyle zayıf insanlara kesinlikle tahammülüm yok.

Don’t ever think that you need someone who doesn’t need you.
  • chiper  (23.09.16 00:54:08) 
O kişiyi zayıf bulurum. Sadece kendine yetebilen insanlar bana güçlü geliyor. Bu demek değil ki o tür bir insanla paylaşım yapmam - romantik veya başka anlamda - ama içten içe zayıf bulurum.


  • rivulet  (23.09.16 01:00:05) 
Bana ihtiyacı olmadığı halde benle görüşmesini isterim, ben insanları eğlendirip kafa dağıtan bir robot değilim sonuçta.


  • roket adam  (23.09.16 09:15:32) 
dürüst bir ifade olduğunu düşünürüm.


  • vecihi ile fikret  (23.09.16 15:04:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.