[]

1000 mah lık pile sahip cihazı 2000 mahlık şarj aletiyle şarj etmek

örneğin 500 mah le sarj edilmesi gereken bir bluetooth kulaklık,

örneğin bilgisayardan şarj edilmesi gereken amazon kindle.


bunları 2000mah lik samsung şarj aletiyle şarj edebilir miyiz? cihazların pillerinde herhangi bir eksilme ters durum olur mu?

 
Dolu olan telefonu saatlerce prizde bırakınca birsey olmuyorsa sıkıntı yok


  • fıytfıyt  (09.09.16 21:50:29) 
ogrenmek ıstediğim aslında hızlı şarj li po pillerde aşındırıcı etki yapar mıydı..


  • anonymice  (09.09.16 21:51:47) 
Güzel bir soru. Gecenlerde söyle birsey ögrendim telefonun pili dolduysa onu prizde bekletmeyin sürekli tak cıkar durumları değil de bu tarz durumlar yıpratıyormus. Ha bana sorarsan ben yine aynı tas


  • fıytfıyt  (09.09.16 22:18:31) 
ben tablet sarjiyla ettim bozuldu pil


  • partizan  (09.09.16 22:29:44) 
2000 mah şarj aleti derken tam olarak neyden bahsettiğini anlamadım, ama şöyle söyleyeyim: Şarj için önce bir adaptör kısmı vardır şebeke gerilimini düşürür ve belli max. akım limitiyle çıkış verir. Sonra bu akım şarj elektroniğinden geçer, burada pil için uygun bir akım seviyesine sınırlanır, hızlı şarjda ise çok daha karmaşık yöntemler kullanılıyor. Yüksek akımlı bir adaptörle arada şarj devresi olmadan pil şarj etmek mümkün değil. Eğer ki laptop adaptörü gibi birşeyi direkt pile bağlarsan pilleri bozmayı geçtim, yangın bile çıkabilir, adaptörde şarj devresi bulunmaz, laptopun içindedir.
Çok küçük kapasiteli (mesela 200 mA) bir adaptörle birşeyler yapılabilir aslında ama o da voltaj ve şarj süresi hesaplarını doğru yaparak olur.

  • mikro patlama  (09.09.16 23:53:00 ~ 23:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.