[]

sizce birey olmak

ne demek? bu bağlamda kendiniz birey olabilmiş biri olarak görüyor musunuz? yaşınızı da yazar mısınız?




 
bence bir karar verecekken "topluluk ne istiyor/düşünür" demeden önce "ben ne istiyorum/düşünüyorum" diyen kişi birey olmuştur. ya da olma yolundadır. ek olarak

eksisozluk.com
  • ron dennis  (09.09.16 00:30:05) 
Insan olmak evrensel etik bir zemin uzerine kurulurken, birey olmanin nev-i şahsına münhasır olmak, yer degistirilemez olmak oldugunu, ve estetik bir zeminde kurulduğunu düşünüyorum. Herkes erdemli bir insan olabilir ama birey olamaz. Birey olmak biraz kendi kendini eser gibi yaratmak, form kazanmak, biricik olmak demek. Ayrica birey olmaya çalışmanın kendimizin kim oldugunu bulmak adina giristigimiz sonsuz bir çaba ya da hareket oldugunu da dusunuyorum. Asla olmam gereken sey olamayacagim ama yıkıp yaparak, zihinsel ve bedensel limitlerimi zorlayarak kim oldugumu bulmaya ve bilmeye cabalayacagim. Yas 29.


  • shadowcat  (09.09.16 00:33:36) 
Kendi kararlarını alabilen ve bu kararları uygulayabilen her insan bir bireydir. Kendimi birey olarak görüyorum. 23 yaşındayım.


  • dissendium  (09.09.16 00:40:00 ~ 00:40:21) 
-yetişkin bilincine ulaşmış olmak.

-kendi ayakları üzerinde durarak, kendi başına hayatta kalabilir donanıma sahip olmak, bir yol tutturabilmek.
hedef belirleyebilir olmak.

-geçmişten gelen yüklerin/travmaların/sorunların çözümlemelerini yapıp, bugüne psikolojik/davranışsal/cinsel/maddi/manevi sorunlar olarak yansımalarının önüne geçebilmiş olmak.

-hayatındaki her türlü ilişkiyi ihtiyaç ve gereklilik nedeniyle değil, tamamen istek ve koşulsuz sevgi üzerinden sürdürebilecek kadar kişisel yeterliliğe ulaşmak.

-en önemlisi de, gerektiğinde aile dahil olmak üzere, başkalarını mutlu etmek için değil, kendi mutluluğun ve isteklerin için yaşayabilecek tercihleri yapabilir, kendini kabul ettirebilir olmak.

-kendi gerçeklerinle yaşayabilmek için gerektiğinde "hayır" diyebilmek.


tam tamına olmasa da, genel olarak kıvırdım gibi sanki.

yaşım 31.
  • blatta hiberna  (09.09.16 00:43:18 ~ 00:43:58) 
Yukaridaki tanimlarin geneli yetiskin bireyin nitelikleri uzerine yapilmis. Bu sekilde bakarsak 5 yasinda bir cocugu bireyden saymiyoruz o zaman?

@jrr gibi dusunuyorum. Yetiskin bir birey olmanin ozellikleri ile "birey olmak" farkli seyler. Kendine ait, kendine has bir varligi, bir yeri olan her insan gibi bir bireyim. yas 23.
  • aquarium  (09.09.16 00:53:17) 
Kafasını başkasına emanet etmeyen kişidir.
Bu tanımıma göre olabildiğimi düşünüyorum.
Yaş 30.
  • duyond  (09.09.16 01:00:41 ~ 01:43:30) 
kendi düşünce ve davranışlarını şekillendiren kişiler bireydir. gelişmek, öğrenmek için, adapte olmak için başkalarından etkilenmek ve onları taklit etmek insan doğasının bir parçası. birey olabilen başkalarının fikir ve davranışlarını süzgeçten geçirir, direkt olduğu gibi almaz. kendi çevresinde ya da çocukken büyüdüğü çevrede doğru kabul edilen şeyleri sanki kendi ispatlamış gibi doğru kabul eden kişi birey değildir. bu yüzden çocukların %99'u birey değildir. kendinden memnun her kişi kendi yaptığı tanıma uyar. kendinden memnun bir insan olarak kendi tanımıma uyuyorum. yaşım 25.


  • cikis yolu  (09.09.16 01:29:25 ~ 01:30:11) 
sen kendi sınırlarını bilinçli olarak çizebilecek/koruyabilecek yetide olsan da olmasan da (bahsedilen yetişkinlik burası bence), senin varoluşunun senin dışında tanınması, kabul edilmesi, saygı görmesi (örneğin, toplumun diğer fertleri ya da üst yapı olarak devlet tarafından)

evet, bu durumda birey olmak toplumsallıktan geçiyor diyebiliriz senin hem bir özne hem de bir nesne olarak tanımlanabilmen açısından.

eyyorlamam bu kadar

not: yaşım 24. bence ben bireyim de çevrem değil asfasasgdsg
  • dene  (09.09.16 02:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.