[]

Kopenhag & Oslo Görülecek Yerler Listesi

İyi günler değerli duyuru gezginleri.

Bugun, yarın Kopenhag'a ve sonra da Oslo'ya gideceğimi öğrendim.. İşte olduğum ve yoğun çalıştığım için inanın kendim araştıracak fırsatım olmadı.

Kopenhag ve Oslo'da belli başlı görülmesi gereken yerler nerelerdir?

Her 2 şehirde de 3 gün geçirilecek.

teşekkürler..

not : çok detaylı olmasına gerek yok. basic yerler olması yeterli. mesela diyelim ki, istanbul için sorsalar "sultanahmet, ayasofya, topkapı, galata" deriz ya, aynen onlar gibi basic yerler..

 
wikitravel oslo veya wikitravel copenhagen sayfalarinda guzel ipuclari vardi, tavsiye ederim.


  • lanc  (08.09.16 09:25:58) 
Oslo için;

- kraliyet sarayı,
- sky museum,
- opera house
- viking ship museum
- kon tiki museum
- frognerparken

benim tavsiye edebileceğim yerler. son olarak da oslo hard rock ya da giderim derseniz tim wendelboe'da bi kahve içerek bitirin
  • dannyb  (08.09.16 09:53:04) 
Osloda yemek yeme haksjs hatta bir sey de icme. Ocagina incir agaci dikiyor :') aglamiyorum hayir gozume toz kacti.

Belediye meydani filan var iste isimlerini unuttum. Bir de sehrin biraz disinda vikinglerle ilgili cok guzel bi muze vardi. Ben bi kurt lokantasi bulmustum tren istasyonunun orda, baya kurdistan bayrakli filandi ama. Yemekler baya ucuzdu norvec ortalamasina gore ve bol porsiyon. Cok da sicak davranmislardi turkceden anladilar zaar. Fiyat-performans orani harikaydi.

Kopenhagda yine belediye meydani, kucuk denizkizi heykeli, kraliyet meydani ve sarayi (amalienborg), belediye meydanindan uzanan yaya caddesi, tivoli parki, nyhavn limani vb. Galatasarayliysan parken stadi ^^ yemek olayini da 10€ya filan all you can eat cin vw yunan lokantalarinda hallsetmistim. Bunlarin ekmek ustu somon vb onu de yemistim. Ha kopenhag demisken = christiania
  • kuehles blondes  (08.09.16 10:00:13) 
@kuehles blondes ne dediğin anlaşılmıyor şu ağzındakini bi çıkart;
"yemek olayini da 10€ya filan all you can eat cin vw yunan lokantalarinda hallsetmistim"

Dükkan adı veya konum ver mesela.

Bir de Christiania demişsin ama sözlükte son durumu yazdım, bi oku derim.
  • theli  (08.09.16 10:43:23) 
@theli

dukkan adi ve konumunu nereden hatirlasin o kadar zamandan sonra? o bana ve belki ileride arastirma yaparken buralara yolu dusenler icin bir oneri sunmus "10€'ya doyana kadar yiyebileceginiz yerler var uyanik olun" demis ki bence gayet mantikli o kadar pahali bir sehir icin..

kuehles'e laf ettirmem! :)
  • wagner love  (08.09.16 10:53:20) 
@theli

Restoran adi hatirlasam elbet yazarim. Kopenhag'a en son 3 sene once gittim, oslo'ya da 6 sene once. O zamanlar swarm yoktu. Simdi her gittigim restorana yorum yapip checkinimi yapiyorum. Boyle soran oldu mu da isme kadar, ne yedigime kadar soyluyorum.

3 sene onceki christiania ile simdiki elbet farklidir. Ben gittigimde milletle tavla atip ot icmistim. Guzel bisiklet ve bisiklet aksesuarlari ureten bir yer benim icin. Ben soyledim, gidip gitmemesi, daha derinlemesine arastirip arastirmamasi soruyu soran kisiye kalmis. Hicbirimiz burada aldigimiz cevaplara koru korune inanmiyoruzdur/bagli kalmiyoruzdur herhalde. Oyle olsak bile bizim sorumlulugumuzda sonucta.

Cep telefonundan yaziyorum, elbet typolar olacak.

Wagner love in dedigini dedim iste, anlamak cok zor olmasa gerek? Zengin bir mutfaklari yok, ekmek ustune somon, patates filan koyduklari yemek var he yerde, ondan da bahsettim. Fransa'ya gidiyor da "cin yemegi ye" demedim yani. Ben 2 gidisimde de en uygun olarak bu secenekleri buldum acikcasi, kronla hesaplandiginda 10€ gibi bir civara geliyor. Hepsi de o adini hatirlamadigim yuruyus caddesi uzerinde. Elemanlari var, flyer veriyorlar. Sec begen al yani.

Usengeclikten olsa cevap vermem, burada da kimseyi cevaplamam hatta.
Keske tabi ki hatirlasaydim her seyi ama cok yer gezince her yeri hatirlamak mumkun olmuyor. Hele de cok bayilmadigim yerleri aklimda zor tutuyorum.

@wagner love ehihi. Anladigin icin sagol sorunun muhattabi insan :)
  • kuehles blondes  (08.09.16 11:05:59) 
oslo genel olarak pahalı olduğu için freddy fuego burrito bar'ı önerebilirim, hem ucuz hem de burritoları müthiş <3


  • la mort heureuse  (08.09.16 11:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.