[]

Yabancı bir dil öğrenecek olsaydınız

İngilizce, Fransızca ve Almanca dışında hangi Avrupa dili daha faydalı olur ?.




 
İspanyolca ? O.o


  • qazaqwsx  (07.09.16 23:08:38) 
italyanca


  • tiredpanda  (07.09.16 23:14:29) 
ileride hangi ülkelerle, hangi şirkette çalışacaksın? hangi pazara yönelme durumun var?

çoğu kişi ispanyolca demiş ama ispanyolca bilen biri olarak iş hayatında ispanyolcanın pek yararı olmadığını söyleyebilirim. türkiyede ilk 100 aktif yabancı şirketten sadece 2 si hispanik ve ispanyolca bilmek sadece onlarda işe yarıyor. tekstil sektöründe desem çoğu iş ingilizce devam ediyor. şu an ispanya krizde. oraya taşınmak istesem ya iş bulamam ya da şu an ki pozisonumdan daha aşağıda bir iş bulurum.

ispanyolca biliyorum, ispanyol bir şirkette çalışıyorum eğer şu an ki aklım olsa fransızca yada almanca öğrenirdim. türkiyeyle ispanyadan daha fazla iş yapıyorlar, daha fazla şirketleri burada bulunuyor. yurtdışında iş bulması daha kolay oluyor. eğer fransızca ve almanca olmaz derseniz rusça, çince yada japonca derim. bir kuzenim çince diğeri rusça biliyor. ikiside sadece dil bilgisi sayesinde çok iyi pozisyonlarda işe başladı. eğer keyif için öğrenmek istiyorsanız kesinlikle ispanyolca çok güzel ve eğlenceli bir dil ama iş için pek bir anlamı yok.
  • you are my lethe  (07.09.16 23:15:25) 
italyanca


  • ontheroad  (07.09.16 23:15:50) 
İspanyolca.

Neden? Öğrenmek için çok motivasyon var.
Gramer ingilizce'den bir tık zor ve vocabulary çok benzer. Müzik, dizi film bolluğu, konuşan kişi sayısı, kültür çeşitliliği ve benim için kızlar. Evet kızlar.
  • hadi ya la  (07.09.16 23:17:31) 
Her ekşici piç gibi heralde biz de iskandinav hayranıyız.
Ülke konusunda kuzey avrupa ve iskandinav ülkelerinden birine temelli gitmeyi düşünüyorum ancak hangisi emin değilim.
Bunun için de Hollanda, Belçika, Danimarka, Norveç ve Finlandiya'yı gidip görmeyi düşünüyorum bu yaz.

Bunlarda İngilizce ve Almanca konuşmada işe yarar bir süre ancak gitmeden herhangi birinin dilini daha öğreneyim diyorum. Bülbül gibi konuşmama gerek yok yazıp okusam yeter şimdilik.

Ha öğrenip başka ülkeye gitsem de elbet bir faydasını görürüm.
  • Euxinos007  (07.09.16 23:22:23) 
İspanyolca


  • matilda  (07.09.16 23:26:06) 
ispanyolca +1


  • ruh i tibbiye  (07.09.16 23:34:27) 
turizm veya inşaat gibi sektörlerde çalışacaksın rusça olabilir.

avrupa dili olmasalar da çince, japonca ve hatta arapça konusunda you are my lether +1.

zevkine öğreneceğim, gelecek planlarımda latin amerika seyahati var diyorsan ispanyolca.

prosedürlerini bilmiyorum ama belki bir futbol takımının kapısı sana açılır ve kulüpte çevirmen olarak çalışırsın. bizim takımlar arjantinli veya brezilyalı cok oyuncu alıyorlar. ispanyolca ve portekizce işe yarayabilir. (duyuruda bu işe emek vermiş tercüman arkadaş varsa beni affetsin)
  • montauq  (07.09.16 23:36:54) 
rusça


  • axl  (07.09.16 23:53:29) 
ingilizce almanca biliyorsan, dutsch ve dancayı nispeten kolay öğrenirsin.


  • red g  (08.09.16 01:16:52) 
tekstil sektöründeysen italyanca


  • jimmy jib  (08.09.16 10:04:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.