[]

doktora yeterlik sorusu

selam. geçen bahar yy.ı sonu itibariyle ders yükümlülüğümü tamamladım ve yeterlik aşamasına geldim. şu an kayıt haftasındayız. bu dönem, yani aralıkta yeterliğe girmek istemediğimi danışmanıma söyledim, o da uygun gördü.

şimdi bu durumda yine de yeterlik için kayıt yaptırmalı mıyım, yani girmeyecek olduğum durumda prosedür nedir? sanki arkadaşlarım kayıt yaptırmayıp bir dönem pas geçme gibi bir hakkım olduğundan bahsetmişlerdi, derslerle cebelleşirken de hiç araştırmadım açıkçası. aşağıdaki yönetmeliğin ilgili maddelerinden anladığım kadarıyla her halükarda kayıt yaptırıyorum ve girmediğim için kalmış görünüyorum, sonraki dönem yine kayıt yaptırıp giriyorum, doğru mudur?

yönetmelik şöyle diyor:
"(2) Yeterlik sınavları güz ve bahar yarıyıllarının sonunda olmak üzere yılda iki kez yapılır. Kredilerini tamamlayan, ağırlıklı genel not ortalaması en az 3.00 olan her öğrenci, danışmanın uygun görüşüyle en geç bir yarıyıl sonra yeterlik sınavına girmek zorundadır. Girmediği takdirde başarısız sayılır.

(3) Yeterlik sınavına girmek için başvuruda bulunan öğrenci yeterlik sınavına girmediği takdirde başarısız sayılır.

(4) Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Yeterlik sınavında iki kez başarısız olan öğrenci, danışman önerisi, program yürütme kurulunun uygun görüşüyle alacağı dokuz kredilik dersi ağırlıklı genel not ortalaması en az 3.00 olacak şekilde tamamlar ve iki yeterlik sınav hakkı daha kazanır. Bu süreç sonunda yeniden başarısız olan öğrenci için aynı uygulama devam eder."

 
Doğru anlamışsın, yalnız 4. madde değişti. Artık 2 sefer yeterlilikten geçemezsen atılıyorsun.


  • yemrem  (08.09.16 00:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.