[]

Duyuru'nun akademisyenleri, araştırmacıları

Literatür okuyoruz ya, bunlar birikiyor. Sonra nasıl saklıyoruz?

Basılı olarak mı, pdf olarak mı?

Nasıl bir dosya sistemi kullanıyorsunuz?

Teşekkürler.

 
(bkz: mendeley)

İki nedenle basılı saklamıyorum. Birincisi kağıt, mürekkep ve yer israfı. İkincisi aradığım bir şeyi pdf'de aratarak bulmak mümkün.
  • puc  (06.09.16 21:53:58) 
hem basılı hem pdf saklıyorum. eski kafalıyım, aradığım şeyi basılıda hem daha rahat buluyorum hem de highlight falan daha rahat oluyor


  • la noix  (06.09.16 22:03:28) 
mendeley +1, yoksa mümkünü yok tekrar bulmanın, ayrıştırmanın, ayrıca alıntı, referans yaparken de çok büyük kolaylık sağlıyor bu program.


  • gezegen olan pluton  (06.09.16 22:06:14) 
eski hocalar fiş tutarlarmış. eski hocaların bu kadar üretken olmalarını buna bağlıyorum.
basılı saklıyorsun bir iki sene. sonra birikiyorlar, atsan atılmaz satsan satılmaz bir yığın kalıyor. pdf desen ctrl+f gibi bir güzelliği olmasına rağmen klasörlerde duran baytlar bir süre sonra vicdan azabı olarak kalıyor. en iyisi eskilerin fiş yöntemi.

  • kullanıcı adı  (06.09.16 22:06:44) 
Evet, mendeley gibi programlar ise yarayabilir. Oneririm ancak ben 'old school' yapiyorum arsivimi. Kutuphane tipi dosyalar aciyorum temalar seklinde. Pdf halinde belgeler icin. Kitaplar ve makalelerin baska bir etiketleme sistemi var. Gozden gecirilenlerin baska etiketleri var. Ne zaman neyi okuamam gerektigini gosterir sekilde de okunmayanlar duruyor. Bir suru alt klasor de var yalniz. Matruska gibi. Genelden ozele. Not ekleyebeilecegim bir okuma programi kullaniyorum ayrica.

Elektronik olmayan dosyalama tipim de ayni. Boyle ipli dosyalarim var. Ipi cevirerek kapatiyorsun, onlarin icinde makaleler. Kitaplar zaten kitap. Kutuphanede konu ve arastirma sorularina gore duruyor. Uzerelrinde cokca post-it.
  • shadowcat  (06.09.16 22:09:54) 
bilgisayarda pdf olarak saklıyorum ben. keyword kullanarak kaydediyorum. konuya göre klasör yapıyorum. hepsini bastıracak olsam koyacak yer bulamam. şu mendeley'e de bir bakayım :)


  • şubatsonrası  (06.09.16 22:09:57) 
Ben de shadow car gibi yapıyorum. Çoğunu klasörler halinde dosyalıyorum konu konu. Önemli olanları çıktı akıp saklıyorum, okuyorum.

@kullanıcı adı Fişleme nasıl bir yöntem? Biz de yapabiliyor muyuz? Nasıl fişliyoruz?
  • aychovsky  (06.09.16 22:13:47) 
@aychovsky

hocam, şurada anlatılmışı var.

fisiltilitepeler.blogspot.com.tr
  • kullanıcı adı  (06.09.16 22:22:18) 
Pdf olarak saklayip excell tablosuna kaydediyorum diyerek basligi takip etmis olayim.


  • curukturpkokusu  (07.09.16 00:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.