[]

Dil geliştirmece(yardım edin lan :/ )

Beyler bayanlar, Fransızcamı geliştirmem gerekiyor. Şöyle 2 senede b2-c1 arasına gelmeliyim, şu aralar b1 diyebilecek bir seviyem var.

Sizce harry potter'ları fransızca okusam sözlükle falan(sözlük kindle sözlüğü, fransızca fransızca) yararını görür müyüm yoksa çok mu ağır gelir bana?

Hepinize teşekkürler

 
Harry potter larin yabanci dili bana zor gelmisti ama sebebi seviyesi degil de jk rowling tarafindan uydurulmus kelimelerin fazlaligi.

Hortkuluk baska bir kelime, ne bileyim boyle seyler iste.

Birinci kitabindan baslarsan olur ama bence. Sonucta cocuk kitabi esas olarak.
  • kuehles blondes  (01.09.16 11:15:28) 
Gramer ve kelime durumun nasıl bilmiyorum ama b1 gibi bir seviyedeyken babbel kullanmaya başladım ispanyolca için, memnunum.


  • aioniotita  (01.09.16 11:36:01) 
duolingo indirebilirsin.


  • ruhen hastayim ben  (01.09.16 11:38:37) 
Ben de pratik yapacak birini ariyorum. Ancak online olabilir. Dusunursen haberleselim.. cle nin kitaplari var. Ayni ingilizcenin seviye kitaplari gibi bir de folio yayinevi kitaplari. Yas 9/12 falan nispeten kolay olur.


  • chezsoi  (01.09.16 11:49:14) 
Benim de Fransizca bayagi sikintili hale gelmeye basladi, sahsen ben once grammar calisip sonra pratik yapmayi dusunuyorum, bir de Fr altyazili film izlemek cok faydali oluyo diyolardi. Tabii ki ilk etapta anlamasi hayli zor olur ama daha onceden sevdigin ve bildigin filmleri Fr altyaziyla izleyebilirsin sanirim.


  • aferin cok iyi dusunmussun  (01.09.16 12:09:51) 
yazdığın seviyeler ne anlama geliyor bilmiyorum ama sadece okumak zaten pek bir işe yaramaz; daha çok yazmak ve konuşmak işe yarar. anlıyorum ama konuşamıyorum diyen çoğunluktan olmak istemiyorsan bol bol ayna karşında okuma yapabilirsin; öğrendiğim kalıpları, çekimleri kısa hikayelerde kullanmalısın ve konuşma konusunda da bol bol pratik yapmak gerekir.


  • tiny penny  (01.09.16 12:27:22) 
@kuehles, o çok sorun değil ya. 3-5 kelime, çözeriz.

@ mistreated, gidicem ama çok yoğun olmayacak. Kendim de çalışmam gerek.

@aioni, gramer iyi, kelime haznesi de baya var. Ama okudukça hatırlama veya aa ben bunu biliyorum zaten deme durumu çok yüksek(ingilizce ve türkçeyle baya baya ortak kelime olmasından dolayı). Babbel'e bir bakayım.

@chezsoi, cx o bana pek gelmiyor abi :/. Ama yine de sağol.

@aferin cok iyi dusunmussun, filmden çok dizi indirdim bi tane onu izleyeceğim. her filme uyumlu altyazı bulmaya çalışmak beni öldürüyor :(.

@tiny penny, konuşmak işin en rahat kısmı, fransızcayı anlamam daha zor şu an. Dediklerini biliyorum, ama dinlerken anlamam zaman alıyor maalesef.

@ruhen hastayim, duolingo hiçbir işime yaramadı. Hep aynı şeyler gibi geldi bana.
  • noluyo yaa  (01.09.16 18:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.