[]

ne olacak bu müslümanların hali?

özellikle fransa'da son zamanlarda müslüman karşıtlığı almış başını gidiyor gibi gözükmekte. savaş öncesi yahudilere karşı takınılan tavrın bir benzeri gerçekleşmekte sanki. bu işin sonu nereye varacak?

öte yandan, aklı başında müslümanların ciddi bir biçimde örgütlenip teröre ve tabii bu son ayrımcılıklara karşı net bir duruş sergilemesi ve ses çıkartması gerekmiyor mu? tek tük birilerinin çıkıp da yarım ağızla açıklama yapmasındansa, ayağı yere basan, net tavra sahip, nispeten liberal müslümanların bayrağı ele alması zaruri bir ihtiyaç haline gelmedi mi? ha var tabii bazı dernekler, fransa'da da var mesela islamofobi'ye karşı kolektif mücadele derneği adı altında bir dernek ama etkisizler işte.

özetle, ne olacak, müslümanlar ne yapmalı? ya da ne yaparlarsa yapsınlar bir halt değişmez mi?

 
kafa kesmeyi filan bıraksak aslında işler bi nebze düzelebilir gibi ama, bilemedim. zor be.


  • elorelia  (29.08.16 18:22:05) 
müslümanlar bu işleri, suudi arabistan gibi ileri seviyede müslüman ülkelerini bırakıp kafir/gavur dediği ülkelere gidip onlara sizde bizim gibi olun demeden önce düşünmeleri gerekirdi.
düşünmek zor iş tabi.
trend.mynet.com
  • seyduna6687  (29.08.16 18:22:49 ~ 31.08.16 13:33:07) 
Akli basinda muslumanlik kime gore neye gore ama iste o ayrimi yapmak lazim. Cogunluk nasilsa akli basinda olanlar da onlardir gibi olur ne yazik ki.


  • floydian  (29.08.16 18:24:17) 
yahu arkadaşlar, o bi restoranda yemek yemeye çalışan kendi halindeki müslüman kadının kafa kestiği mi var ya da batılılara karşı "siz de bizim gibi olun" gibi bir söylemi mi var? ya da bunu mu amaçlıyor yani orada yaşayan kişi? bir müslüman, inancını kendi bireysel alanında yaşarken aynı zamanda avrupa'da bulunmak isteyemez mi? bir dine inanıyor diye illa o dinin toplum merkezinde yer aldığı bir toprak parçasında mı yaşamını sürdürmek zorunda?


  • soso  (29.08.16 18:28:36 ~ 18:29:20) 
Adnan Oktar tipi müslümanlığa evrilmediği sürece müslümanlığın geleceği parlak değil.


  • angelus  (29.08.16 18:28:36) 
mesela fransa'daki islamofobik olmayan kesim ve müslümanlarlar, haşema yasağı mevzusunu legal yollardan çözebiliyor. www.ensonhaber.com demek ki faşizme uzak kesimlerle daha net bağlar kurulmalı.

tabi müslümanların islamofobiyle mücadele etmekten daha önemli olan ve pek çok şeyi çözüme kavuşturacak bir şey de yapması lazım; radikal islam ile etkin mücadele.
  • zgrydn  (29.08.16 18:32:52) 
doğal seçilimle daha da geride kalıp maymun gibi birbirlerini doğrayacak ve dünyanın giderinden akıp gidecekler. bu dünyaya hiçbir şekilde adapte olamayan, yaşanan çağın gerçekliğiyle taban tabana zıt bir sisteme inanan bir toplumun ne olacağını sanıyorsun ?


  • sir gawain  (29.08.16 18:35:39) 
"tabi müslümanların islamofobiyle mücadele etmekten daha önemli olan ve pek çok şeyi çözüme kavuşturacak bir şey de yapması lazım; radikal islam ile etkin mücadele."

aynen ben de bunu söylemeye çalışıyordum aslında. zira islamofobi tüm bu olan bitenin bir sonucu, belli noktalarda haklılık payı da var. ancak bu durumun tüm müslümanları etkilemesinin önüne bir şekilde geçilmeli diye düşünüyorum. her insan herhangi bir dine karşıt konumda durabilir, nitekim ben de öyleyim, ancak bunun, o dine mensup kişilere karşı düşmanca bir tavra dönüşmesini engellemek gerekiyor. bunu da müslümanlardan başka kimse beceremez gibi gözüküyor.

@sir gawain; her inanç sistemi çağın gerçekliğinden kopuktur. ama her inançlı bu şekilde midir? diğer yandan, islam'da reformun artık çok ciddi tartışılması gerektiğini de savunuyorum. bu, müslümanların dinlerine zarar getirmez, aksine onu geliştirir.
  • soso  (29.08.16 18:37:40 ~ 18:40:53) 
radikal müslümanlarla müslümanları ayıralım bi önce.

bugün kafa kesen ışid denen örgütü kast ediyorsak, bu adamların harici olduğunu ve haricilerin de kimler olduğunu bilmemiz gerek. hz. Ali'yi reddeden, peygamberi adaletsizlikle suçlayan sözde 'müslüman'lar.

diğer ilkel varlıklar da islam üzerinden kraliyet kurup avrupa'ya kaçınca grup seksten yakalanan, lüks jipiyle şeytan taşlayan tipler.

bunların altında yine ilkel olmaya devam eden halk da, çok da uzak olmadığımız bir zihniyette sahipler aslında. 'adam namaz kılıyor abi, namaz kılandan zarar gelir mi?' hatırladık sanıyorum.

*

aklı başında müslüman kesimin yapması gereken bu arkadaşları siyasetten, göz önünden kazımak. ışid ile abd ilişkisini zaten rusya uydu görüntüleriyle ortaya koymuştu sanıyorum. batı destekli örgütler olduklarını bilmeyenimiz kaldı mı?

batılılar da iyi biliyor ki bu petrol zengini coğrafyada bile insanları parayla teröre sokamazsınız. ancak paradan daha değerli ve onlara terörizmin ahlaki açıdan doğru olduğunu öğütlemekte kullanacağınız bir faktörü devreye sokmaları gerekiyor. bu da; din.

her nasıl ortaçağ'da kilise bir zenginleşme aracı olarak dini kullanıyorsa, bugün de batılılar ve bunların kuklası olanlar dini aynı amaçla kullanıyor. bu kez dinin adı değişik sadece, hepsi bu.

bu varlıkları kazımak için batılı destekçilerini de kaldırmaları veya bunları kaldırıp onlara karşı dik bir duruş sergileyip birlik olmaları gerekiyor.

ama mezhep ayrlıkları bu kez karşılarına çıkıyor. burada bazı durumlar var; ya birlikte yaşamayı öğrenecekler, ki bu batılıların yine karıştırmasına yol açar, ya mezhep devletleri kurarlar ki bu da çok tehlikeli veya insan gibi bir arada yaşayacak medeniyete ulaşırlar.

hepsini dene ve tarafını seç.
  • tosiba  (29.08.16 19:00:20) 
Yani oyle bir soru sordunki cozumu icin bi yuz yil gecmesi lazim.
Biraz daha mikro duzeyde ornek olusturacak fikirler gerekli bence. İnsanlar toplum baskisindan ancak bir baskasindan ornek alarak veya cesaret alarak siyrilip hayatlarinda birseyleri degistiriyor.

  • yons  (29.08.16 19:03:47) 
Doğum sancılı olur çalışıp sabretmek gerek. Her şey düzelecek.


  • lion de la Turquie  (29.08.16 21:09:09) 
sorun şu ki liberal müslüman yok (veya çok az). müslümanların çoğu yahudi ve hıristiyanlardan nefret eden, en azından onları kendine dost edinmeyen, içinde bulunduğu topluma entegre olmak için hiçbir adım atmayan insanlar. ulan kadın avrupa'nın göbeğinde kara çarşaf giyiyor. bu mu entegrasyon?


  • nickini degistiren yazar  (30.08.16 11:44:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.