[]

Miles & Smiles Kart Karmaşası

Selamlar,

Garanti maaş müşterisiyim, hali hazırda bonus kullanıyorken iptal edip bu karta başvurdum, baya bir şey okudum, kafam çok karıştı, o yüzden kısa tutmaya çalışacağım.

- Bütün harcamalarımı bu karttan yaparak mil kazanmayı düşünüyorum, thy zaten pegasusa göre falan pahalı, vergi ödememiz gerekiyormuş, bu vergiler pegasus biletine falan tekabül ediyormuş doğru mu ? Yani 50-100 lira vergi verip millerimiz ile yurt dışı bileti almak hayal mi ?

- Kartı alırken 5000 mil hediye edeceğiz dediler, yanında amex kart vardı, istemiyorum onu dedim, siz gelince kullanmaz iptal edersiniz olur biter dediler. Ertesi gün bir kadın aradı ve amexi kullanmazsam 5000 mil i vermeyiz dedi. Nedir bunların olayı ?

- Olumlu çok az yorum var bu kart hakkında, cidden o kadar gereksiz mi ? En azından yılda 1 bilet alamazmıyım. Aylık en az bin lira harcama yapıyorum kart ile. Ben mi çok anlam yükledim bilet alma konusunda anlamadım, kullananlar az çok tecrübelerini yazarsa sevinirim.


Çok teşekkürler

 
Shop&miles cok sacma.
Sadece thyde kullanilabilmesi bile sacma bence.

Onun disinda baya fena vergi cikiyor. Cok buyuk bir avantajini gormedik biz. Annem kapattiracsk zaten bu sene ki birkac binlik harcama yapiyoruz her ay.
  • kuehles blondes  (28.08.16 00:15:30) 
Aslında kullanımıza göre değişiyor. Aylık ortalama 3k ile 5k arasında harcama yapıyorum ve bu da doğal olarak mil olarak geri dönüyor. Şahsi olarak hiç uygun bilet almadım. Shop&Miles'dan alışveriş yapıyorum. Güzel de oluyor. Artık hemen hemen tüm mil kartları avantajsız durumda. Eğer çok harcama yapan biriyseniz işinize yarayabilir.


  • storax  (28.08.16 00:57:10 ~ 01:02:45) 
olayi garanti bazinda dusunme. tum mil kartlarin odulleri baya bir dusuruldu. hangisini alsan benzer... bir bilet bile alamaz miyim demissin, biletin fiyatina bagli. soyle dusun: harcadigin paranin %1-3'u arasini geri iade alabilirsin. az harciyorsan, yurtdisi bileti alman zor anca yurtici alirsin. vergiler artik her kartta var. eski guzel gunler bitti.


  • 507  (28.08.16 01:19:50) 
Sanırım en memnun edici kart vakıfbank milplus, bir bakabilirsiniz.


  • atom karincanin torunu  (28.08.16 01:24:28) 
* vergiler yurt içi biletlerde 36-38 tl arası. aktarmalı seçersen de 50-60 tl arası oluyo. mil bedelleri aynı hep. yurt dışı biletlerin vergileri daha yüksek tabi. zaman zaman dediğin gibi pegasus'un bilet fiyatı thy'nin vergi fiyatıyla aynı olabiliyo. yakın tarihli uçuşlarda yurt dışına bilet almak karlı olabiliyo. tabi limitli kapasite mil ile bilet almak için kontenjan kaldıysa.

* 5000 mil kampanyası amex kartı kullanman şartıyla, doğrudur. sitesinde de o bilgi var zaten. ben mayıs ayında 10.000 mil kampanyasıyla aldım. ame ile 500 tl alışveriş sonunda ödülü kazanıosun. tabi 1-2 ay sonra da kart aidatını ödetiyolar :)

*aylık 1.000 tl harcamaya pek bi şey birikmez. klasik kart ile harcama yaptığın sektöre göre ortalama harcamanın yarısı kadar mil kazabilirsin. 100 tl'ye 50 mil gibi. bu hesapla yılda 6.000 mil yapar. ama kampanyaları kovalarsan yine de mil biriktirebilirsin. mesela ayda ortalama iki kere 150 tl'lik akaryakıt alışverişine 500 eksta mil, 150 tl'lik market alışverişine 250 mil, 150 tl'lik restaurant alışverişine ekstra 500 mil gibi kampanyalar oluyo. bunları takip edip harcamalarını buna göre yaparsan yılda ortalama 10.000 mil kazanabilirsin.
  • spirit crusher  (28.08.16 02:33:26) 
Çok teşekkür ederim, amex i kapatmayı düşünüyordum ama anneme vermeye karar verdim, ikimiz ortak harcama yapacağız.

Kart ücretine itiraz edince ekstra mil verdiklerini okudum donanımhaber'de, kullanmaya başladıktan sonra deneyeceğim.
  • sabirstone  (29.08.16 02:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.