[]

kafayı yiyeceğim ya. siz işinizi nerelerden buldunuz?

kafayı yiyorum her gün. iş arayıp duruyorum internetten; mezun olduğumdan beri kariyer.net, yenibiriş, eleman.com, linkedin sürekli takıldığım, saatlerimi harcadığım siteler. sürekli ilanlara başvuruyorum ama çoğu da en az 2 senelik deneyim istiyor. askerlik sorun olmasın isteniyor. her şeyi süper, mükemmel derecede bilelim istiyorlar. ne yapacağım? siz nerelerden buldunuz işinizi?




 
ilk işime sınavla girdim.

daha sonra 2 kere iş görüşmesine çağrıldım. 2'si de ilana çıkılan işler değildi. Çok iyi koşullara sahip bu 2 iş için de bana görüşme teklifi linkedin mesajıyla geldi.

linkedin profilinizi güçlü tutun. ve tabii altını doldurabilecek şekilde kendinizi geliştirin. süslü cümleler yeterli değil, eğer altında bulundukları başlıklarda çok güçlü değerler (iyi okullardan mezuniyet, değerli sertifikalar, iyi şirketlerde/kurumlarda işe yarar pozisyonlarda çalışmış olma vb.) yoksa.
  • anamuhalefet  (22.08.16 23:30:01) 
önce bi yere gireceksin, 3-5 demeyeceksin sonra 1 sene sonra ne kadar ekmek o kadar para mantığıyla yeni işe gireceksin.


  • prezarlatif  (22.08.16 23:30:12) 
@anamuhalefet & @hailtothethief: işte o profili dolduracak bir şey (ne staj, ne deneyim, ne harika bir okul) de yok ki. zaten uluslararası ilişkiler okudum, tek artısı ingilizce idi eğitimim.
işverenler deneyim istiyor, işe başlamadan da deneyim olmuyor. böyle bir kısır döngüdeyim.

  • m e b  (22.08.16 23:37:38) 
Hala var mi bilmiyorum ama avrupa birliginin hibe projeleri oluyor, merkezi finans ve ihale birimini takip edersen belki bir seyler cikarabilirsin. Google da ab ilan ve cfcu diye arat


  • hailtothethief  (22.08.16 23:44:47) 
işte onu okuyoken sınıf arkadaşların bi yerde part time çalışıp sağlam staj ayarlarken düşünecektin
ben düşünmedim de
hehehe
  • Batuhanolabilir  (22.08.16 23:45:21 ~ 23:45:36) 
3 kere kariyerden buldum. Birinde de firmaya mail atmistim, görüşmeye çağrıldım ve işe alındım. İzmir'de buldum hepsini de. Bir de istanbuldaysaniz şansınız daha fazla görüşmeye cagrilmak yönünden. Bir kaç ayda iş bulamadım diye üzülmeyin, yeni mezunun is bulması biraz daha zor.


  • melengich  (22.08.16 23:45:23) 
Biraz saçma gelebilir ama ücretsiz staj gibi çalışmayı öner büyük ihtimalle kabul edecekler. 1 sene 2-3 büyük birmada böyle çalışırsan sonra tahmin edemeyeceğin gibi açılabilir kapılar


  • dannyb  (22.08.16 23:46:01) 
Kariyer.netden birsuru ilana basvurdum. Kafama gore. Once online sinav sonra grup mulakati sonra birebir mulakatla ise basladim.


  • tuborg yesili  (22.08.16 23:46:42) 
Yanlislika yollaya bastim, neyse devam edeyim, bu projelerde donemlik sozlesmeli personel calistiriyorlar. Koordinator yardimcisi vs gibi pozisyonlara basvurabilirsin, maas fena degil. Belko birseyler cikar, iyi bir baslangic olur senin icin


  • hailtothethief  (22.08.16 23:46:56) 
demem o ki, benim cv epey güçlü olmasına rağmen kariyer.net'teki göreceli daha vasat işlerden doğru dürüst dönüş alamadım ama ilana çıkılmayan çok iyi imkanlara sahip işlere linkedin'den başvuru bile yapmadan direkt çağrıldım.

bu arada, linkedin'deki ilanlara olan başvurularıma da hiç görüşme için dönüş olmadı :)))

demem o ki, ilanla çok zor. ya headhunter'lar veya şirketlerin ik'ları seni keşfedecek (ki sadece linkedin değil burada yararlanabileceğin kaynak, genel başvuru havuzlarından da bulabiliyorlar bazen), ya da arkadaş, eski mezun vs. referansıyla cv'ni doğrudan inceletme şansı bularak görüşmeye çağrılacaksın.

şimdi aklıma geldi: aslında kariyer.net başvurularımdan da 2 kez görüşmeye çağrılıp gitmiştim ama biri poliçe pazarlama işiydi, biri de bir özel üniversitede güzel ama düşük maaşlı bir idari işti. maddi imkanları çok düşük olduğu için bende iz bırakmamış o görüşmeler, aklıma bile zor geldi.
  • anamuhalefet  (22.08.16 23:54:54) 
saydığın sitelerden hiç iş bulamadım malesef, genelde tanıdıklar vasıtası ile iş buldum.


  • England  (22.08.16 23:57:22) 
@melengich: tam tersine istanbul'da çok daha zor. en kötü bir ilana bile başvuran sayısı binleri buluyor. hiçbirinden de çağrılmadım.


  • m e b  (22.08.16 23:57:33 ~ 23:59:35) 
ailenin maddi durumu nasıl? cv'ni geliştirecek iyi, kurumsal ve sana "meslek" edindirecek bir şirkette düşük maaşla birkaç sene çalışmaya katlanabileceksen, milletin kaçtığı zorlu, çok mesai isteyen, kölelik düzenine dayanan işlere başvur. bunun en iyi örneği audit firmalarıdır mesela. adamı sömürürler, it gibi çalıştırırlar ve hem iyi giyinmeni vs.isteyip hem de asgari ücrete yakın maaş verirler. ama dişini sıkarsan ilerde iş ararken çok sıkıntı çekmezsin. öbür türlü şimdi bir sıçrarsın ama ileride yine iş araman gerektiğinde zayıf kalan cv'n nedeniyle yine zorluk yaşarsın.


  • anamuhalefet  (22.08.16 23:58:12) 
@dannyb: maddi durumumuz da pek iyi değil ücretsiz çalışmama fırsat olacak kadar.


  • m e b  (23.08.16 00:00:30) 
@anamuhalefet: zaten o yerlerde çalışmaya mecburum zannedersem.


  • m e b  (23.08.16 00:01:35) 
hedefi küçük tutarak başlarsan olabilir aslında.
şimdi sana bi yirmi sene öncesinden örnek vericem, sektör ve ortam aynı değil tabi ama bi fikir verir belki.

o zaman bi önlisans okuduydum, normal sürenin üstüne iki dersim kalmıştı, yazın çalışıp harç ödemek gerekiyordu. alanımda bi büroda sekreter arandığını duydum, azımsamayıp girdim. oldukça isimli fakat bir o kadar da arıza biriydi patron. ilk dönem okul için bi yarım gün izin aldım, dersleri verince bu sefer mesleki kurs için iki yarım gün izin aldım. izni verdi ama her seferinde ağlaya sızlaya çıkabildim, yine de kursu bitirdim bi şekilde. sonra başka bi büroya başvurdum, cv'de bu firmayı ve aldığım eğitimi göstererek (bu arada pozisyon yazmadım; yani sekreter değil de teknik eleman olduğumu düşünsünler istedim, ama yalan da yazmadım yani :P o zaman cv'ler çok detaylı değildi diyelim :) staj yerlerim de fena değildi. teknik eleman olarak işe alındım, tasarımları dijitalleştirmek üzere. bir kaç hafta içinde ufak ufak tasarım yapmaya başladım sıkıntıdan, oldum mu junior tasarımcı :) sonra başka bi ofise geçtim. bu sırada geçmiş 3 yılın tecrübesi sayesinde yeni başlayan lisans mezunlarından daha fazla kazanıyordum. ama baktım ki, tekniker olarak zabahlara kadar çalışmanın sonu yok, dedim biraz daha okuyayım madem. sonra okumaya başladım tekrardan, ondan sonra da önünü alamadık :s

haa çok pembe bi tablo çizmiş de olmayayım. o sıralar 17 yaşında idim, enerji vardı. yoksa bahsettiğim ilk işyeri sağlık durumları nedeniyle ofisi kapattı, bizi arkadaşının ofisine geçireceği sözü ile oyalayıp ortada bıraktı. ikinci yer bir kez bile paramızı vaktinde vermedi, aylarca her öğlen -koordinatör dahil- simit yedik. nihayet iflas ilan ettiler de parayı kurtardıydık.

özetle, bi yerinden tutabilmek için azıcık azim, sebat falan bişeyler yapmak gerek. gelecek güzel günler için..
  • manuel mandalina  (23.08.16 00:05:29 ~ 00:07:01) 
mesleğinizle ilgili facebook grupları vardır, onlara da bakınız.


  • g7mor  (23.08.16 00:07:00) 
cvyolla.com' u bir dene. 1 haftada 3 görüşmeye gitmiştim


  • hakim oynayin dedi  (23.08.16 00:07:52) 
Sadece internetten iş aramak asosyal bir insanın yapacağı bir iş. Yeni bir iş bulan yüz kişiden en fazla on tanesi internetten iş bulmuştur diye tahmin ediyorum.
İş bulmak tanıdık vasıtasıyla olur. Akraban olur, komşun olur, arkadaşın olur, okuldan bir hoca olur, kahvehaneden birileri olur veya mahallenin bakkalı bile olur . Her yere herkese haber vermen lazım, telefon defterindeki herkese "şu an için boştayım çalışabileceğim bir yer olursa bana haber et mutlaka" diye mesaj atman lazım. İşkurdaki ve yerel gazetelerdeki ilanları takip etmen lazım.
İnan bana kariyer sitelerinde senden daha donanımlı birileri aynı ilanlara başvurmuş oluyor zaten.
Allah kolaylık versin, piyasa çok kötü inşallah gönlüne göre bir iş bulursun.
  • etna  (23.08.16 00:16:27) 
Ayrıca diğer arkadaşlarında belirttiği gibi "ben üniversite mezunuyum, 5000 lira maaşla müdür olarak başlamalıyım" gibi bir düşüncen varsa acilen kurtul ondan. Beklentin, asgari ücret olsun.


  • etna  (23.08.16 00:18:53) 
staj yok, deneyim yok, okul iyi değil, askerlik tamam değil. sen işveren olsan seni alır mısın?

bu durumu meşru bulmuyorum tabii ki ama ülkede bir gerçek var, hayatta kalmak için ayak uydurmak zorundasın.

ben üniversite bitmeden buldum; stajla başlamıştım hala çalışıyorum.
  • piremses  (23.08.16 09:15:27) 
@piremses: ne yapayım yani? devlet de hacettepe, odtü, istanbul, galatasaray, boğaziçi gibi kaliteli üniversiteler dışındaki okulları kapatsın o zaman?
staj olayı yoktu bizde, keyfimden gitmemezlik yapmadım sonuçta.

tamam, işverenlerin gözünde parlak biri olmayabilirim ama elimden gelen bir şey yok ki.
  • m e b  (23.08.16 18:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.