[]

bilkentin sıralamaları niye bu kadar düşmüş?

ben bilkente girerken bilkentin burslu bölümleri boğaziçinden bile yukarıdaydı. şimdi boğaziçinin altında kalmış hatta koç bile geçmiş. (ben tercih yaparken koç ne la diyorlardı). 9 sene oldu ben tercih yapalı ama bu kadar da düşüş beklemiyordum açıkçası. elektrik elektronik, hukuk, bilgisayar dışında yüksek sıralamayla alan bölüm kalmamış. bilkentin haketmediği sıralamalar bence bunlar. niye tercih etmiyor ki şimdiki öğreciler? bi nedeni var mı? ben mezun olurken hala taş gibi okuldu oysaki.

edit: itü odtü de acayip düşmüş şimdi baktım da. düşüş sadece bilkentle iligli değil galiba. hatta odtüye nolmuş la öyle o.O


 
hala taş gibi okul ama çok özel üni açıldı ondan olabilir mesela bilkent iibf yerine atılım hukuka gidiyor tmciler. bilkent hukuk yüksek diye sen dedin zaten. kısaca bilkentle değil insanımızın dar görüşüyle alakalı herkes miyendiz doktor veya hukukçu olmasını istiyor ivladının.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (21.08.16 16:07:58) 
sanırım istanbul etkeni. ayrıca boğaziçinin son olaylardan sonra amerika imkanları falan çok gözde sanırım. birde bilkent dediğin üniversite dünyada ilk 500e giremiyor daha.


  • neysene  (21.08.16 16:08:33) 
koçun paralı sıralamaları odtüden itüden yüksek. baya baya düşmüşler.


  • spina scapula  (21.08.16 16:26:03) 
kontenjanlara bakmadım da odtü itü çok düşmüş. lisedeki en yakın arkadaşım 1500. olup çapa tıp mı itü elektrnik mi ikileminde kalıp itü seçmişti hatırlıyorum. itü elektronik 9k ya düşmüş. bizim sene 9k olunca anadolu üni, ege üni'ye falan gidiyordu millet.


  • spina scapula  (21.08.16 16:43:17 ~ 16:43:49) 
boğaziçi ve koç düşmemiş sadece. o da ilginç.


  • spina scapula  (21.08.16 17:05:55) 
Devletin "HİRKEZ ÜNİVİRSİTİLİ OSSUN!" politikası gereği açılan zilyon üniversite, üstüne saçma sapan artan kontenjanlar sağolsun; dengeler değişti.

Artık alternatif sayısı çok fazla ve arkasında sağlam destek olan yeni kurulmuş vakıf üniversitesi tercih zamanı oyuncu transfer eder gibi imkanlar vaad ediyor öğrencilere. İnsanlara da bu cazip geliyor.

Ben Bilkent mezunuyum. Üniversitenin sikine takmadığı ve bütçeden de koklatmadığı iç mimarlıktan mezun oldum. 2005 senesinde girdiğimde kontenjan 140 kişiydi. Bu çok fazla bir sayıydı. Bölümün burslusu 350'den açarken, burssuzu bu kontenjan fazlalığından 260'larda taban puan buluyordu. Tabii çektiğimiz çileleri Allah bilir. Çünkü her sene 140 tane adamı eyleyecek imkan ve fasilite yoktu bölümde, ama dediğim gibi üniversitenin sikinde de değildik. Şu an sanırım bölümün kontenjanı 165. Ulan Ankara'nın senede 165 tane içmimar mezununu kaldıracak hali yokken ve Bilkent dışında 5 tane farklı üniversitede de içmimarlık bölümü varken ölme eşşeğim ölme yani...

Şu an bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümüzde kontenjan 60. Yatay geçiş, dikey geçiş falan filan derken oluyor neredeyse 70-80 adam. Açıkçası derslerde canımız çıkıyor. Devlet üniversitesinde fiziki imkanlar daha da dert, çünkü bütçe sıkıntılı oluyor. Eskiden bölüme alırlarmış 20 kişi. Şimdi kafadan 60 tane adam. Ne hoca yüksek performansta çalışabiliyor, ne de öğrencilerin hepsinden verim alınabiliyor.

Herkesin üniversiteli olmasına gerek yoktu. Artık herkes üniversiteli olmak istiyor. Okumuş işsizlerin çığ gibi büyüyeceği günleri göreceğiz.
  • faith no more  (21.08.16 17:06:28) 
bilkentin eski rektörü çok başarılı bi yöneticiydi. ali doğramacı. o bıraktıktan sonra abdullah atalar gelmişti. düşüşün rektör performasnlarıyla bi ilgisi olaiblir mi?


  • spina scapula  (21.08.16 17:13:08) 
bilkent'in düşüşünün sebebi 1990'lara dayanıyor. puanları yüksekti, okuması pahalıydı ve de okuması da çok zordu. çooğğu kişi bilkent'in 2. sınıfına gitmeyip yeniden hazırlanıp devlete dönüyorlardı. bilkent buna çare bulamadı. sonra eğitim anlamında da dünyada bir sıralaması da kalmadı.


  • gotic  (21.08.16 17:19:03) 
aslında temel sebep istanbul faktörü, normalde itü hiçbir zaman odtü'yü geçemezken ingilizce'ye çevirdikten sonra ingilizce bölümler odtü'yü geçti. Al bilkenti istanbul'a koy boğaziçi ile sürekli yarışır, odtü istanbul'da olsa bugün biz en iyi 2. üniversiteyi tartışıyor oldurduk.

Bence çok da önemli değil öss'de 5-10 puan farklar, zaten okurken öss başarısından çok farklı dinamikler ortaya çıkıyor.
  • gezegen olan pluton  (21.08.16 17:31:00 ~ 17:36:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.