[]

Literal okuma ne demek?

sorum başlıkta? :)




 
harfi harfine. tam.


  • ruhen hastayim ben  (20.08.16 00:28:26) 
Literal comprehension involves what the author is actually saying. The reader needs to understand ideas and information explicitly stated in the reading material. Some of this information is in the form of recognizing and recalling facts, identifying the main idea, supporting details, categorizing, outlining, and summarizing. The reader is also locating information, using context clues to supply meaning, following specific directions, following a sequence, identifying stated conclusion, and identifying explicitly stated relationships and organizational patterns. These organizational patterns can include cause and effect as well as comparison and contrast. For example, some questions and activities may include:

What words state the main idea of the story?
How does the author summarize what she/he is saying?
Outlining the first paragraph of the story.
What happened first, second and last?
How are these things alike? How are they different?
What things belong together?
  • partizan  (20.08.16 01:10:35) 
türkçe dersi kitaplarında bir metin hikaye denemenin bir kısmı ilh. verip sonra okuduğumuzu anlayalım yazar burda ne demek istemiş metni anlama soruları kısımları oluyodu, hah o işte literal okuma. ıcığını cıcığını çıkarana değin.


  • dafaisss  (20.08.16 01:28:13) 
ayrintili/detayli okumayla falan alakasi yok. "harfi harfine" belki denebilir. yani soyle, x y'nin gozune girdi dedigimde gercekten girdigini dusunmezsin, y'nin takdirini aldi diye dusunursun. ama literal anlami hakikaten bir sekilde gozunun icine giris yapmasidir fiziksel olarak. ornegin sex and the city'de samantha cok iyi bir seks sonrasi carrie'yi arayip "i'm fucked" diyordu, carrie n'oldu dediginde de "no, literally, i'm fucked," diyordu. gibi.


  • lucy in the sky  (20.08.16 15:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.