[]

Bebek kediyi anneden ayırmak durumunda kaldım

Bir apartmana doğurmuş anne, yavruları kutuya koyup başka yere taşımışlar. Yavrular 1 hafta 10 günlük. Anne yavrulardan uzak, yavrular anneden en az 1 gün geçmiş.
Anne ile yavruları bir tesadüf eseri kavuşturduk ama yavrulardan tekini ayırmak durumunda kaldım çünkü çok yıpranmış açlıktan ve ememiyor sanıyorum anneyi.
Evde besliyorum çişini de yaptırdım sorunum kakası. Karnı yumuşak şekilde davul gibi. Ovdum, poposunu uyararak kaka yaptırmaya çalıştım yok.

Yavru çok hırpalanmış zeytinyağı eklemek istemiyorum mamasına, başkaca da fikir gelmiyor aklıma siz ne önerebilirsiniz?

Bir de göbeği ve karnı kaskatı kaka idi, anne temizlemiş. ama ayakları ve kuyruğu sert şekilde kalmış. Tam kaka gibi de değil, koyu renk saçma sapan bir şey. Islak bezle sildim ama çıkmıyor. Yavruyu ıslatmak istemiyorum şu an o yüzden birkaç gün sonrası iç,n öneriniz var mı kuru şampuan dışında. Benim aklıma sadece beyaz sabunlu veya kedi şampuanlı yahut düz ılık suya belden aşağısını sokmak ve yumuşamasını beklemek geliyor.

 
kakasi oldugundan emin miyiz? cocuga zeytinyagi yerine bebeklere verilen balik yagindan verebiliriz, hem besleyici de olur.
insulin siringasinin yarisini gunduz yarisini aksam vererek deneyelim bence.

vucuda yapisik kakayi gormeden pek anlayamadim, ama oncelik kozmetik guzelligi degil su asamada zaten. onu sonra cozeriz.
  • evde liyakat kalmamis  (10.08.16 23:04:07) 
@rakicandir

süt ve şeker özellikle de bebek kedilere çok ciddi zararlı.

onun yerine catmilk denilen ürünler var, onlardan vermek çok iyi olur. tecrübe etmiştim çünkü.

yavruyu anneye olabildiğince yaklaştırmak lazım, bizim kedimiz ilk 10 gün kadar yavrusunun yavrusu olduğunu anlayamamıştı, emzirmeyi bilememişti, çok yabancılamıştı, ilk doğumuydu. sürekli bebeği memeye yapıştırdık anca öyle anladılar durumu.

yavruların kakaları sıvı olur, anneler çişlerini de kakalarını da yalayarak temizlerler, dışkılar olgunlaştığı zaman yavrularına tuvalet yapmayı kum kullanmayı öğretirler. o yüzden yavru kedi kakasını yapamıyor gibi düşünmemek lazım, anne yalamıyorsa o sorun.

veterinere gitme ihtimali hiç yok mu?
  • yaren  (10.08.16 23:12:37) 
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, aklınızda kalmasın diye yazıyorum bebeği kaybettik maalesef az önce


  • kaymaktutmayansicaksut  (11.08.16 02:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.