[]

Eve corona virüslü yavru kedi almış olabilirim.

Bir hafta önce çok saçma bir yerde 4-5 haftalık aç bir yavru kedi bulduk, inanılmaz zayıftı ve kaptığımız gibi eve getirdik. Zayıflığı ve açlığından başka hiçbir düşünce yoktu aklımda. Evde de 3 aylık 5 yavru ve emziren bir anne var. Gayet iyi niyetli olarak annenin bunu sahiplenme ihtimalini düşündüm.

Klasik acil önlemleri aldım, işte yıkadım pire kontrolü falan filan. İlk başlarda biberon bile kabul etmiyordu hatta o kadar unutmuş ki emmeyi anneyi bile ememedi. 2 3 gün sonra sonra emmeye başladı, bu arada iç parazit önlemi topluca hepsine karşı alındı falan filan. Sonra ishal olduğunu fark ettim, hafif de ateş vardı. Ateş kendi kendine geçti 2 gün olmadan, ishali de hem sokaktan gelmesine hem de süt tozu temelli bebek kedi mamasına verdim, yavru kedilerin çoğunun kakası da cıvık olduğundan endişelenmedim açıkçası.

Ama karnı şişiyor abi bunun iki gündür. Deli olacağım. ağlayıp duruyorum aklıma geldikçe bir kaç saattir. Keyfi yerinde, oyuncu, deli gibi yiyor, mutlu ama karnı şiş. Ve diğer kedilerimden ikisi de ishal oldu, anne ve bir yavru.

Antibiyotik tedavisi de geçirdi bu arada en ufak olan ishal olduğu anlaşılınca.
çok fazla yiyor ve yanlışım yoksa 2 gün olacak kakasını yapmadı, o sebeple olsun karın şişliği bir de yavru kedi karnı olsun diye dua ediyorum resmen. Babam da antibiyotik yapmadan önce ''Eve kontrolsüz kedi alırsan böyle olur, en sevdiğin kedi ölsün de anla.'' dedi ve cümle beynimin her yerinde çınlıyor. Kediler halsiz mi, ishal mi, kustu mu diye teker teker kontrol etmekten deli olacağım.

Bu arada bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak için elimden geleni yapıyordum zaten aylardır, multivitaminler, çok çeşit beslenme falan filan...Ama uyuyan kediye bile 'acaba halsiz mi? diye bakar oldum öğleden beri? Fip kelimesi aklımda yankılanıp duruyor teşhisi konulmamış olsa da. Aklıma geldikçe ağlıyorum.

şimdi ayırsam ufak olanı çok mu geç olmuştur? hayır ayırsam ne olacaksa biri kapmış olsa zaten diğerlerine bulaştıracak evde kalan. deli olacağım. Gözümüz gibi baktık ya hepsine, hakikaten kendimiz yemedik onlara yedirdik. şimdi iyi niyetle yaptığım böyle bir şeyin sonucunu düşünmek kafayı yedirtiyor bana.

Ayırsam bu sefer çok ufak, çok minik. Allah kahretsin çok da mutlu anne ve kardeş buldu diye kendine. Ayırsam evdekilerin hepsini başka yere dağıtamam. Ev 1+1. Kafayı yiyeceğim.

İhtimali elemek adına ayırsam çok geç kaldım değil mi?

 
Fip olma ihtimali karşısında bir bilgim yok ne yazık ki, o yüzden olmama ihtimaline tutunarak birkaç bir şey söyleyeceğim. Hala iç paraziti kalmış olabilir, veteriner kontrol ederse bünyesine göre biraz daha güçlü bir parazit ilaci verebilir. İkincisi, gıda değişiminden olmuş olabilir. Ben eve ne zaman kedi getirdiysem ilk başlarda hepsi ishaldi ve hepsinin karnı şişti bir süre. O yüzden üzmeyin kendinizi bu kadar. Daha ortada kesin konmuş bir tani yok.

Bir de şimdi geldi aklıma; fipin de tedavi edilen türleri var. Olup olmadığı bir testle anlaşılabilir, imkan varsa hemen bir test yaptırın içiniz rahat etsin.
  • piremses  (06.08.16 19:54:23) 
merhaba, su an mobildeyim o yuzden cok detayli ve aciklayici sekilde yazamiycam, dilerseniz daha sonra detayli bi mesaj atabilirim.
lutfen fip olma ve bulastirma ihtimali yuzunden kendinizi kemirmeyin. fip saglikli kediye bulasmaz. bu hastaligin kedilerde gelismesi icin bitakim kosullar var. arastirmalar dogru kedi, dogru virus ve dogru zamanlama ekseninde ilerliyor. ayni ortamda bulunan fip pozitif (sulu form) kedilerin saglikli kedilere sadece kosullar uygunsa hastaligi bulastirdigni kanitlamis.
siz evde bulunan kedilerin bagisikligini destekleyici ek gidalar vermeye devam edin, bebek kedide de akliniza hemen fip gelmesin, parazit ihtimali her zaman vardir. fip zaten tanisi sulu form degilse maalesef cocuk olene kadar konulamayan bi rahatsizlik, cok guzel bi' sey yapmissiniz, lutfen kotu ihtimalleri dusunmeyin.
ilgili makaleyi daha sonra size yollayacagim, iciniz rahat etsin.
  • evde liyakat kalmamis  (06.08.16 20:46:12) 
merhaba, kedileriniz nasıl oldular? merak ettim de


  • shubulubapshubaptishaluva  (31.08.16 21:53:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.