[]

Bilgisayar kullanım ergonomisi, bel-boyun ağrıları, öneriler?

Bütün işim bilgisayar başında. Bi de laptop kullanıyorum. Ekran fln büyük ama sürekli eğiliyorum sanırım o yuzden ciddi boyun bel ağrıları oldu. Gittim doktora düzleşme var fıtığa gidebilir vs. dedi. boyunluk, ilaç milaç..

Neyse öncelikle bu konuda, bilgisayar başında çok vakit geçiren herkesin dikkatli ve bilinçli olması lazım. 20li yaşlarda pek bişey anlaşılmıyo da sonradan harbiden acısı kötü çıkıyor.

Sorulara geçelim:

- Laptop altlıkları kullanan var mı? Faydalı mı? Onunla birlikte klavyeyi ayırmak lazım sanırım değil mi? Yoksa eğimli mi yazıyorsunuz? Önerisi olan, marka model?
- Ayrı ekran kullanmak iyi hoş da, çok mobilim. Habire onu taşıyamayacağıma gore, evde ayrı, gittiğim yerde ayrı fln. Çok kolay değil. Ama yine de düşünmüyor değilim.
- Egonomi açısından bu tip başka şeyler kullanan var mı? Mesela şöyle bir urun gördüm: www.hepsiburada.com
Bu kol bilek ağrıları için gerçi ama düzgün otrumaya da faydası olabilir belki..

Bu konulara dikkat ederek önlemler almış arkadaşlar varsa, önerileri merak ediyorum.

 
Şu videoda gösterilenleri öneriyorum. Kendim de uyguluyorum.
youtu.be
Laptopun en büyük sorunu klavye ve ekranın yapışık olması. En azından laptopu yükseltip klavye takmalı, ideali ayrı klavye, ayrı monitör, kolların hizasını ayarlamak için ya PC masası ya da yüksekliği ayarlanabilir koltuk.
Videoda da göreceğin gibi monitör görüş hizasında, dirsekler ya destekli (kolçak üzerinde) ya da bel hizasına yakın konumda olmalı. Eğer işin bilgisayar üstüneyse bu konuda yapacağın her harcamaya ve zahmete değer.
  • mikro patlama  (06.08.16 21:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.