[]

Devlet mi vakıfta burslu mu?

Standart bir bölümü, herhangi bir mühendislik ya da iibf vs. olsun. İstanbul, Hacettepe, Ankara, Gazi,Marmara, Ege, Deü, ytü vs gibi devlet üniversitelerinde mi yoksa yeditepe, bahçeşehir, bilgi, kadir has, tobb etü, izmir ekonomi, özyeğin gibi okullarda tam burslu okumak mı daha avantajlıdır? Seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?




 
bence bunlar arasında aman aman bir fark yok, kendine güvenen biriyse özelde okusun burslu daha fazla şans bulabilir, ingilizcesi de daha iyi olur.

belki ama istanbul ve marmara isim olarak iyi.
  • kurnaz  (05.08.16 21:43:33 ~ 21:44:17) 
yeditepe tam burslu haricinde devlet her zaman tercihimdir. gerçi ben üniversite tercih zamanımda cesaret edip onu da yazamamıştım bursu kaybetme ihtimali olduğu için.


  • devilred  (05.08.16 21:43:57) 
Bölümüne göre değişir, okuyacak insanın karakterine ve yeteneklerine göre değişir.

bu şekilde sorduğun zaman bilgi eksikliğinden iyi cevap verilemez, ama mesela hacettepe kadirhas, tobb, izmir ekonomi ve özyeğinden her alanda daha iyidir. marmara sözel alanlarda bunlardan iyidir, gazi eczacılıkta iyidir. gibi üfürme cevap verilebilir.
  • mete kudur  (05.08.16 21:44:02) 
çok kaypak bir soru ama ben olsam devlet...


  • ya ben lan neyse  (05.08.16 21:54:29) 
demek istediğim şu yani burda çoğu kişi bilkent ve koçun tam burslu hukuk ve tıp bölümleri hariç hukuk ve tıp gibi bölümlerde devlet diyecektir, belki tıp ve hukuka özel üniversitelerde tam burslu okunsa bile şüpheyle yaklaşılabilir evet her okulun farklı farklı bölümleri öne çıkıyor ama mühendislik iibf fen edebiyat tarzı bölümler için sordum özellikle


  • limoncello  (05.08.16 22:04:24) 
yani bu ismi geçen yerlerin hiç biri işveren için "tamam gelsin", "aa bu adamın okulu iyi" gibi farklılık yaratacak ve insanı öne geçirecek yerler değiller. bundan dolayı burslu olarak okunması, belki yabancı dil için daha iyidir, ek olarak özelde daha rahat basit okur, bunun yanında hocalarla daha iyi rahat bir muhabbeti olur.

bu sayede biraz avantaj sağlayabilir.

zaten herşey öğrenciye bağlı. şu devirde bir kaç üniversite bir adım öne geçirir sadeece, onun dışında herkes ciddi bir şeyler yapmak zorunda öğrencilikte.
  • kurnaz  (05.08.16 22:11:38) 
@kurnaz haklısın zaten devlette odtü,boğaziçi gsü, vakıfta koç sabancı bilkent şeklinde ayırdım. Bu okullardan mezun olsan da iş bitmiyor da, verdiğim örnekteki okullar için saydığım bölümler aşağı yukarı aynı puanlarda hatta benim zamanımda özellerin tam bursluları(tam burs haricinde burs da yoktu hatta üstte saydığım bazı okullar da yoktu) daha yüksek olabilir. Bir öğrenci olsanız bu şartlarda hangisini, tercih ederdiniz gibi sordum.Kişisel cevaplar olabilir tabii mesela ben o kadar puan almışım özelde paralı okuyanla aynı diploma istemem o yüzden devlet diye düşünen de olabilir ya da özeldeki eğitim ve imkanlar daha iyi devlet okulları dökülüyor o yüzden burslu özel diyen de çıkabilir. Bu tarz cevaplar beklemiştim aslında


  • limoncello  (05.08.16 22:19:01) 
Tercih yaparken tam olarak bu durumdaydım, vakıfta burslu okumayı tercih ettim.


  • pike  (05.08.16 22:23:33) 
@hey sen ordaki sakıncası yoksa neden geçtin merak ettim


  • limoncello  (05.08.16 22:46:29) 
İİBF için yıldız teknik'ten kadir has'a gelen bir arkadaşım, hiç sevmemiş dediğine göre.
Yazdığın okulları eğitim yönünden birbirinden keskin bir şekilde ayrılmıyor, devlet üniversitelerinde yemek ucuzdur, konaklama ucuzdur, vakıf okullarında yemek pahalı ve etrafındaki öğrencilerin genelinin durumu iyidir, kendi gözlemime göre öyle hani ben zenginim gibi gezen insan yok zaten aşırı zenginler de seyrek sanırım.

En azından kendi okulum kadir has'ta iletişim maille sağlanır ve öğretim üyesi, personel farketmeden tamamı gün içinde veya en geç ertesi gün cevap verir. Okulun en sevdiğim yönü de bu :D
Mesela Marmara Üni'de bir arkadaşım 2 hafta boyunca staj başlama belgelerini imzalatmak için okula gitti ve o belgeleri imzalayacak kişi 2 haftada zar zor okulda bulundu. İnsanlık halidir fakat biliyorum ki benim okulumda böyle bir şey olsa en azından mail'ime dönüş alırım her gün gitmek zorunda kalmam.

Maddi yönden zorlanmayacaksan vakıf seç derim.
  • atom karincanin torunu  (05.08.16 23:55:44) 
@atom karınca cevap için teşekkürler ama kendim için değil ben bitireli yıllar oldu


  • limoncello  (05.08.16 23:59:04) 
tabi ki özel daha avantajlıdır ama kadir has ile izmir ekonomi'yi tavsiye etmiyorum.

tobb'u ise ben bilmiyorum.
diğer okullar iyi, içlerinde en iyisi bilgi. hatta bilgi, birkaç tane devlet üniversitesi dışında tüm devlet ünilerinden daha iyi.
  • tchuck  (06.08.16 00:01:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.