[]

Bu Alkol Olayları

Alkolik teşhisi yemiş, tedavisini görmüş, sonrasında alkolik olma sınırında ama alkolik olamayacak kadar içki içme evresinde bulunmuş, bir ara sağlıklı beslenip fitleşmiş biriydim. Son iki haftadır sanırım tekrar başlıyorum o evreye girmeye. Akşamında 5-6 bira içerek tekrar adım attım ve dün akşam 3. şarap şişesinin de dibini görmemle bu akşam içmeyeceğim dememe rağmen iki şişeyi devirip üçüncüsünü açmam neticesinde bu boka sarmaya başladım diye düşünüyorum. Göbek geri geldi. Vücut tepki vermeye başladı.

Şimdi ben şarap içmeyi çok seviyorum. Bundan vazgeçmek de istemiyorum. Gündüzcü de değilim. Akşamları şarabımı içmek istiyorum arkadaş. Doktorlar falan hep fiks cevaplar veriyor ama ben belki bunu yürütebilen birileri vardır diye sormak istiyorum. Hem akşamların şarabımı içip hem de gündüz gerekli sporumu ve beslenmemi falan yaparak hayata ayak uyduramaz mıyım? Biliyorum that sounds ridiculous but zevklerden vazgeçerek de yaşanmaz ki...


 
yapabilir misini bilemem sana bağlı, ama burada sorun alkolle değil senin alkolle ilişki kurma şeklinle, ne zaman hangi durumlarda içme ihtiyacı hissetmenle hatta ihtiyaç da değil de onunla neyin eksikliğini giderip neyin yerine koyduğunla alakalı.

ilişki kurma şeklini zevk için olmaktan ibaret bırakabilir misin? yani bu soruya nasıl cevap verdiğin önemli.
yoksa her şarap içen niye alkolik olmuyo, ilişki kurma şekli farklı.
  • dafaisss  (01.08.16 01:55:12) 
kimisi yatmadan önce kitap okur, kimisi vardır bir marifeti onu icra eder, kimisi sevişir, kimisi survivor izler, kimisi çıkar yalnız ya da yanındakiyle güzel bir yürüyüş yapar, kimisi gider bir mekana bankonun önünde bir başına iki bira içer, kimisi alır arkadaşlarını gider bir mekana iki bira eşliğinde sohbet eder.

ben bunların bir kısmını yapıyor, yaparken yanında da şarap içiyorum. olay bundan ibaret.
  • m murphy  (01.08.16 02:06:03) 
ben kendim tecrübe etmedim, yani hiç alkolik olup sonra bundan dönmedim, ama doktorların dediği bedenin kimyasının değişimiyle alakalı, o hep verdikleri cevaplar da ondan. alkol olmazsa olmaz haline geldikçe, bünye de kendini ona göre ayarlıyor, sonra bir aşamada hani şekerin düştüğünde şekerli bir şeyler yeme isteği gelir ya, bünyendeki alkol oranın düştüğünde de öyle bir istek geliyor. benzetme kötü de demek istediğim, mikdarı içme sıklığı aynı olsa da her insan alkolik olmuyo, yani ırsi bir tarafı da var işin.

doktorların dediği, o evvelinde olan süreci tetiklemesiyle ilgili, yani ona tamamen yasak koyma dışında bir çözüm bulamıyolar. sigara için de benzerini söylerler. ya da diyetisyenler de sanırım o mantıkla hareket ediyor, yani benim gittiklerim öyleydi. yani senin işi tadında bırakamıycağını varsayıyolar.

bırakırım diyebiliyosan, dedikleri boşa çıkar. ama olmazsa, yine aynı yere çıkarsın.
  • dafaisss  (01.08.16 02:15:39) 
günde 2+ litre şarapla sağlıklı bir hayat mı? birkaç seneye kalmadan mefta olursun.

hayata ayak uyduracaksan ayarını tutturman lazım.
  • neseranni  (01.08.16 02:24:08) 
zevklerden vazgecerek yaşanmaz diyon da vazgeçilmeyecek zevk yok bence ya olmamalı. birini bırakıp başka bisürü şeyle yerini pekala doldurabilirsin. ya da birine müptela olup diğer herşeyi kaçırabilirsin. ki öyle de yapıyoruz. bunun adı zevk değil bağımlılık. ve bence en büyük keyif, zevk, haz her neyse işte o da iradeli olmak.
ben de tam sigarayı bırakmayı ciddi ciddi düşünüyodum şimdi. galiba bırakcam.

  • klar  (01.08.16 02:53:08) 
Hocam eger gunde iki kadehle yetinebileceksen bir sey olmaz ic diyecegim ama sen de biliyorsun ki sorun zaten bunla yetinememen bu yuzden bence dikkatli ol derim. cunku genclik baki degil.


  • tezek  (01.08.16 04:45:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.