[]

Çince Rusça İspanyolca Korece gel vatandaş gel! (universite tercih)

Şimdik, lys 5 ten 5000 sıralama yaptım, istanbul üniversitesinden yukarıdaki dillerden tercih yapmam gerekti, birinci olarak çince ikinci olarak korece üçüncü ispanyolca dördüncü rusça yazdım. (hepsi istanbul ve İstanbul üniversitesi dahilinde)

Tabii ki başlarda ingilizce öğretmenliği ingiliz dili ve amerikan dili var (ytü,İÜ ve sabahattin zaim)

ama bunların gelmeme ıhtımalıne karsı alternatif bir tercih yapmam gerekti, bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var.

Sevgili duyuru sahipleri, ekşililer, Bana zorluk/getiri oranı en iyi olan dil sıralaması yapar mısınız?

hangi dili okursam 18 bin lira maaş alır haftada 2 saat çalışırım?


Teşekkürler.

 
iü'de çinçe ya da korece bölümü olduğuna emin misin?


  • keegan  (31.07.16 21:17:41) 
Chinese


  • dissendium  (31.07.16 21:17:58) 
@keegan :bu sene açılıyor


  • anonymice  (31.07.16 21:24:15) 
bu kafayla okuyorsan, ispanyolca dışındaki bölümleri muhtemelen bitiremezsin bile. çince, korece ya da rusçayı HAKKIYLA öğrenmek çok çok ciddi efor ister. koreceyi bilmem de çince ve rusça okuyan yakın arkadaşlarım oldu. rusçada başarılı olan çocuk her gün vk'da 1600 tane rusla google translate aracılığıyla yazışmaya çalışan, babasını kendisini rusya'ya göndermezse evi yakmakla tehdit eden, adanmışlık konusunda çığır açmış efsane bir troll'dü. çince okuyan da çinceyi gerçekten seviyor ve yanında çince alıştırması olmadan adım atmıyordu. buna rağmen 20 yılda falan bitirebildi sanırım.

yok illaki zorluk/getiri dersen ben ispanyolca derim. hem öğrenmesi nispeten kolay, hem iü'deki bölüm iyi (en azından ben okurken iyiydi) hem de çok geniş bir coğrafyada konuşulduğu için iş imkânı konusunda fayda sağlayabilir.

korece konusunda bilgim ya da fikrim yok.

çince iyi bilene çok müthiş paralar kazandırabilir ama öğrenmesi AŞIRI ZOR. üstelik bu işten büyük para kazanmak istiyorsan çinlilerle, çin kültürüyle, çinceyle geçecek ömrün. böyle bir şeye hazır mısın? çin'i seviyor musun? kültürlerine, yaşam tarzlarına ilgin var mı?

rusça önemli bir dil ama benim gördüğüm kadarıyla öyle ahım şahım para kazandırması gibi bir durum yok, şansa bakıyor biraz. bir türk olarak petrolcü, doğalgazcı ya da inşaatçı değilsen rusya'yla pek işin olmaz. ha çok iyi yerlere de gelebilirsin ama böyle liseli gibi "haftada 2 saat çalışıp çok para kazanayım" mantığıyla bölüme girersen muhtemelen rusça falan öğrenemezsin.

o yüzden illa böyle saçma bir şey yapacaksan ispanyolcayı tercih et derim, aksi takdirde (eğer duygusal yönü çok zayıf bir robot değilsen) diğer bölümlerde başarısız olursun, muhtemelen mezun da olamazsın.
  • der meister  (31.07.16 21:34:45) 
Bildiğim kadarıyla İstanbul Üniversitesi'nde İspanyolca bölümü için hazırlık yok. Bu da baya büyük bir sıkıntı demek; çünkü lisans eğitiminin yarısını zaten dili öğrenmekle geçiriyorsun. Her şey yarım yamalak kalıyor. Ayrıca bu söylediğin bölümler dil ve edebiyat, öyle değil mi? Bu durumda öncelikle edebiyatı ve okumayı sevmen gerekiyor. Ayrıca para kazandırma ihtimaline göre değil, hangi dil, kültür ve edebiyat çok ilgini çekiyorsa onu seç.


  • lolita  (31.07.16 22:40:18) 
İst. Univ. Rusça berbat demeye geldim. Onu seçme de.


  • turk kizi  (31.07.16 22:50:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.