[]

bayağı eski ama sıfır bir elektronik cihaz alıp kullanan var mı aranızda?

elektronik cihazların belli bir ömrü oluyor genellikle kullanma kılavuzlarında da yazan, mesela çok önce aldığım bir televizyonda 10 yıl olduğu yazıyordu, ama bu kullanıldığında geçerli bir veri tahminimce. tv değil de, mesela küçük bir cihaz olsun, bir ipod, 9-10 yıllık ama bir şekilde sıfır&kutulu olarak muhafaza edilmiş. bu tür bir alışveriş sizce riskli midir? cihaz kutusunda dururken de ömrü biter mi?




 
kimyasal içeriği olanların bozulma ihtimali yüksek. içinde batarya/pil olan cihazları almak risklidir.


  • himmet dayi  (28.07.16 11:04:02) 
kimyasal içeriğin dışında her malzemenin ömrü vardır. bildiğimiz dümdüz demir bile metal yorgunluğu denen şeye kurban gidebiliyor. elektronik cihazda likit kristalden bakıra, lityum-iyon pilden plastiğe kadar çeşitli malzemeler var. yani her türlü risk derim ben de.

eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı da derler. çakı-çakmak tarzı basit şeyler olsa neyse ama elektronik cihaz riskli.
  • icim urperiyor  (28.07.16 20:48:34) 
ipod video 60gb aldım yeni (2005'te üretilmiş olan). Şarjı bayağı iyi gidiyor. Şu anda "sıfırlık" hissi bakımından 2016 yılında üretilmiş sıfır bir elektronik cihazdan pek bir farkı yok gibi, bakalım, umarım birden bire değişmez.


  • weeping guitar  (10.08.16 13:20:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.