[]

Üniversite tercih sorunu.muhendis arkadaşlara bir iki sorum var:(

simdi bizim velet 130.000 başarı sıralamasında ve bilgisayar mühendisliği okuycam diyo başka bişey demiyo.
1 -ingilizce olan bilgisayar muhendisligi bolumleri hep özel okullar neden?
2- bu bölümü türkçe mi okumalı ingilizce mi
3- ingilizceyi sonradan kursta mı ogrense daha iyi
4- bilgisayar mühendisliğine alternatif hangi bölümleri seçebilir(yazilim muhendisligi vs. yine içinde bilgisayar egitimi verilen bölümleri soruyorum)

 
istanbul bu arada


  • deryack  (26.07.16 11:16:39) 
1- bilmiyorum
2- ingilizceyi iyi bildiği sürece okuduğu bölümün dili çok etki etmez. ama ingilizceyi tercih ederim.
3- 'sonradan' kısmı okul bittikten sonrayı ifade ediyorsa olmaz. işsiz kalmaması için ingilizceyi okul bitmeden öğrenmiş olması lazım.
4- yazılım mühendisliği dışında bilmiyorum.

kişisel görüş: velet b bölümde ısrar ediyorsa gerekirse 1 yıl daha bekleyip iyi çalışıp bir daha girsin. aksi halde hayat boyu pişman olabilir.
  • himmet dayi  (26.07.16 11:18:32 ~ 11:19:12) 
bi daha girsin, iyi bi üniversitenin bm'sinden mezun olursa sırtı yere gelmez


  • ilkot  (26.07.16 11:21:31) 
İngilizce bölüm okuması daha iyi. İngilizce bilmesinin çok faydası olur, ingilizce bölüm olmadı sonradan kursla öğrendi o da olumlu. Ancak okul ingilizce olursa daha faydalı bence.

Yazılım ile bilgisayar mühendisliği arasında çok fark yok. Eğer sonrasında yazılım işi düşünüyorsa (ki bilgisayar mühendislerinin %70-%75'i öyle yapıyor), ikisini de okuyabilir.

.
  • kartallar yuksek ucar  (26.07.16 11:25:49) 
İlk 10.000 harici bilgisayar mühendisliği okumak diplomalı işsiz adayı olmak demek. O sıralamayla işi biraz zor açıkçası.

Bölüm İngilizce okunmalı, hala doğru dürüst Türkçe kaynak yok ve programlama dillerinin temelini İngilizce oluşturduğu için işi çok daha kolaylaşır. İlk 10.000'e girerse zaten üniversitenin hazırlığı belli bir seviyeye getirecektir, üzerine kendi de koyabilir o saatten sonra, kursa da gidebilir.

Alternatif bölümler de şu durumda bilgisayar mühendisliğinden daha faydalı olmayacak muhtemelen.
  • chicha  (26.07.16 11:37:57) 
çok seviyorsa yapar ama malesef ortalıkta bilgisayar muhendisi fazlalığı var.


  • supermatik  (26.07.16 11:49:39) 
iyi bir üniversitede elektrik-elektronik okursa bence daha iyi olacaktır, elektronik dediğimiz zaten tamamen bilgisayarla alakalı. ben olsam öyle yapardım. hem farklı disiplinleride görmüş olurdu.

isterse sadece yazılım-otomasyon alanında ilerleyebilir.
  • allahinadiylaoku  (26.07.16 12:52:29) 
Fikirlerimi paylaşıyorum,

elektronik okuyarak bilgisayarcı olunmaz. Bilgisayar istiyorsa bilgisayara gitsin.

Kötü bir üniversiteden mühendis olarak çıkmak yerine tekrar hazırlanması çok daha iyi bir fikir. hatta ben 130 binlerde bilgisayar kesinlikle önermem. Mezun olduktan sonra çok zorluk çeker. üniversite ilk işini etkiler, ilk işin de hayatnın geri kalanını etkiliyor.

İngilizce bilmek farklı bir durum ingilizce bir bölüm okumak farklı. Yurt dışında da bir şansı olsun diyorsanız ingilizce bir bölüme gitmesi onun şansını çok arttırır.

1. nin nedenini bilmiyorum. Ama ingilizce hiç bir devlet üniversitesinde özel üniversitelerdeki kadar önemli ve gerekli olmuyor. Tabi bu bahsettiğim alanında lider devlet üniversiteleri ve özel üniversiteler. Odtüden hiç ingilizce konuşmadan mezun olan arkadaşlarım var.
Zaten bu %50 ingilizce %80 ingilizce olayları hikaye haberiniz olsun.

Sonuç olarak bilgisayar mühendisi olmak istiyorsa tekrar hazırlanması çok çok çok daha iyi olur onun için. Aksi halde üni hayatında ve sonrasında çok uğraşması, öne çıkması şansın ve torpilin yanında olması lazım.
  • zimbirik  (26.07.16 13:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.