[]

Excel?

Yeni bir excel sorusu, sabahkini hallettik kolayca.

Şimdiki biraz daha karışık bir olay nasıl anlatacağımı bile bilmiyorum, 3-4 sekmede google da farklı farklı sayfalar açık yine anlamadım olayı.

şöyle ki;

Ben şimdi yıl başından itibaren makbuzları işledim.
Şimdi istiyorum ki ayrı bir çalışma kitabında bunların her ay için ayrı ayrı toplamı olsun. Bilmediğim iki şey var;
1- Başka bir kitaptan faydalanıp formül oluşturma
2- Yapmak istediğim şeyin formülü

Eklediğim görsellerde tarihler var karşılarında da o gün gelen para.
her ayın genel toplamını otomatik bir yere atsın istiyorum.

Sadece tutar kısmıyla olsa günlerimi alsa da çözerim de bana o tarih aralığındaki tutarlar lazım ya bunun içinden çıkamam.

Ben şimdi ne yapacağım?

hizliresim.com
hizliresim.com

bana bu sayfanın haricinde başka bir sayfada 01.01.2016 ve 31.01.2016 tarihleri arasında gelen paranın toplamını bulabileceğim formül gerekiyor?

Teşekkürler, çok teşekkürler.

Şunu bana salağa anlatır gibi anlatıp detaylıca bilgi verip, yaptıran arkadaşa yemek sepetinden yemek gönderirim isterse (ucuz bir şey ama).

 
pivot yapman lazım. verinin tamamını seç sonra ekle kısmından pivottable vardır ya da türkçe'de nasıl geçiyor emin değilim onu seç. ayrı bir sheete oluşturacak. sol tarafta sana bir menü gelecek. oraya filtre olarak istediğin ayı atacaksın. gösterilen değer kısmına da tutarı koyacaksın.
çok detaya giremedim çıkmam gerek, ama pivot nedir nasıl yapılır incelersen oradan bulabilirsin.

  • kaputt  (13.07.16 17:03:08) 
ETOPLA veya TOPLA.ÇARPIM formülleri işini görür.
Çözemem dersen özelden ulaş.

Benim yemek Nusr-et'ten olsun.
  • cakabo  (13.07.16 17:04:13) 
Hepsini tarihe göre sıralayın , =SUM yada =TOPLA ile bulabilirsiniz basit haliyle .

başka kitaptan kullanmak için de 2 çalışma kitabını da aç . nerede kullanmak istiyorsan o hücreye gel , = işaretini koyup nereden bilgi almak istiyorsan o hücre yada kitabın bölümünü seç . bu kadar :)

Nusret teklifini görünce biraz rekabet getireyim ortama , iskendere tavım :)
  • MiraTaurus  (13.07.16 17:05:00 ~ 17:05:37) 
@cakabo ahsdhah :D

cakabo'nun söylediği formüller ile yapacaksın. Ben sadece ek bilgi vermek istiyorum naçizane. Başka bir excel kitabından faydalanarak formül oluşturmak istersen yapman gereken tek şey referans hücreleri elle yazmak yerine direkt kaynak excel kitabından imleç ile seçmektir. Bu esnada kaynak ve hedef kitaplar açık olacak. Görev çubuğundan sayfalar arası geçiş yapıp direkt hücreleri seçersen zaten formül şöyle görünecek:

=ETOPLA([Kitap2]Sayfa1!$A$1:$A$8;"01.01.2016";[Kitap2]Sayfa1!$E$1:$E$12)

edit: MiraTaurus benden önce davranmış.

Rekabeti kızıştırmak için beklentiyi düşürüyorum. Bana Burger King'den ısmarlasan da olur :D
  • himmet dayi  (13.07.16 17:09:51 ~ 17:10:38) 
Eğer tablodaki rakamları bir defa için oluşturdun ve her aya ait toplamı bir defa görmek istiyorsan pivot tablo iş görür. Ama ben tabloyu sürekli güncelleyeceğim ve diğer sayfadaki toplam her güncellemede değişsin diyorsan pivot olmaz veya her güncellemeden sonra yeniden pivot yapman gerek.

Bunun dışında tarih olarak girdiğin bilgilerden pivot tablo ocak, şubat diye ayrım yapmaz, dolayısı ya pivot yapma yada mevcut tablonda tarih bilgisinin yanına ayları yaz sonra pivot yap. Tek tek yazmayacaksın tabi =metneçevir(a1;"aaaa") formülü işini görür. Bu formülden sonra pivot yap.

Tabi tablonda tek bir ay değil bir çok ay için veri olduğunu tahmin ediyorum.

Bu işini görürse yukarıdaki arkadaşlara bişiler ısmarlarsın :)
  • poseidon1  (13.07.16 17:15:21 ~ 17:22:32) 
Yahu salağa anlatır gibi anlatın dedim onu bile anlamadım şuan kendimi salak bile hissedemiyorum daha beter bir hal.

Beynim yandı, çok sağolun ama hiçbir şey anlamadım bakıyorum ekrana anca.

Yazılan ve yazılacak olanlara sabah sakin kafayla bakacağım çıkamadım işin içinden.
Yemek sözü de şu olayı bitireyim de birine gidecek artık bakalım Nusr-et hariç.
  • mutekebbir  (13.07.16 17:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.