[]

"Ne kadar sessizsin" lafı irite edici mi?

Veya küçük düşürücü mü? Söylenen kişide uyandırdığı duygular nedir?




 
evet bence küçük düşürücü gibi aşağılayıcı gibi ne kadar silik ve pısırıksın ensesine vur lokmasını al gibi, yani seni ortamın popüler, gözde insanın tam tersine koyuyor, bence kötü duygular uyandırıyor hele samimi olmadığın birinin söylemesi, kesinlikle irrite edici


  • limoncello  (12.07.16 20:58:55) 
her konuyla ilgili ve alakalı olmak bir normallik belirtisi değildir aslında, haliyle kişinin durumlar karşısında kayıtsız kalması ve bunu diğer insanların " ne kadar sessizsin " diyerek dile alması tamamen detaylar dahilinde şekillenen bir durumdur. Art niyet veyahut kendinden bir saflık belirtebilir. Karar vermek zor.


  • şair eşref  (12.07.16 21:02:11) 
Küçük düşürücü değil ama duyunca içimden yine mi ya diyorum sessiz biri olarak, milyon defa duydum çünkü. Portakallar ne kadar turuncu gibi bir şey. Karşılığında nasıl cevap bekleniyor onu anlamıyorum.
-Ne kadar sessizsin
-ehe
-...
-...
-?
Konuşacak bir şey bulamamışım ya da konuşmak istemiyorum demek ki, özellikle sessiz oluşuma vurgu yaparak zorla konuşturulmaya çalışmak sinir ediyor beni.
  • zetsuboushita  (12.07.16 21:02:35) 
Cenesi dusuk bos konusan biri bunu diyorsa eleştiri bile sayilmaz. Konuskan olmak marifet olmadığı gibi sessizlik de iyi veya kotu degil.


  • rayde  (12.07.16 21:03:06) 
hakkaten bir de bu lafa nasıl bi cevap bekliyor acaba
-ya, evet çok sessizimdir nasıl anladın ? gibi mi
eleştiri ya da eziklemek için söylendiği açık bence, çünkü böyle yaparak kendini daha üst bir konuma sokuyor, hissedersin zaten. Yoksa insanın manasız, cevap da verilmeyecek bir laf söylemesinin anlamı yok.
  • limoncello  (12.07.16 21:05:52 ~ 21:10:17) 
Evet öyle ama söyleyen kişi bunu anlayamaz maalesef o kadar derin düşünmezler. Hatta çok sessizsinin asıl anlamı çok soğuksundur. Öyle demediğine şükret. Eğer kırıcı oluyorsun falan dersen senin hakkında kötü düşünür arkandan çok soğuk çok itici gibi şeyler söylerler. Muhtemelen sana dediler.Eğer sevmediğin birisi değilse durduk yere uzaklaştırma kendinden. Şakaya bağla işi ya da gülümse falan. Belki onu diyen kişide aslında kaba değildir belki seversin bile.


  • uyusam iyi olur  (12.07.16 21:11:59) 
boş konuşmayı sevmiyorum diye karşılık veriyorum ben genelde


  • mirty  (12.07.16 21:26:35) 
Her lafa verilecek cevabım vardır. Ama önce lafa bakarım laf mı diye; sonra konuşana bakarım adam mı diye...


  • i ve been mistreated  (12.07.16 21:27:45) 
bu genelde çekingen erkeklere söylenir ve küçümseme vardır içinde çoğunlukla. nedeni de bizim kültürümüze (kültürümüze sıçayım) göre erkeklerin atik, öne atılan, girişken, halk arasındaki tabirle piç olması gerektiği inancıdır.


  • nathanieltroy  (12.07.16 21:33:04) 
behzat ç., bahar'a ilk bölümlerde; "bir kere de susmayı beceremedin. biranı alıp köşeye geçip oturamadın. hep konuşmayı istedin." gibi bir şeyler söylemişti.

yani susmanın bi adabı var fakat bu çekingenlik, pısırıklık olarak algılanıyor genelde.

bence fazlasıyla küçük düşürücü.

zaten soruya "ne kadar" diye başlamaları asıl irite edici kısmı.

aha bu kadar demek istiyorum onlara us.123rf.com
  • kupigometa  (12.07.16 21:40:23) 
Bunu duyduktan sonra insan hiç konuşmak istemiyo ya. Bu soruyu soran gerçekten itiici oluyo nedeni de sessiz kişi zaten ortamdan mutsuz olduğundan konuşmuyo. Allah belanızı versin. Sinirlendim


  • anarsika  (12.07.16 21:41:05) 
Bana söylense 'Konuşkan değilsin, öyle konuşamadan oturmaktan sıkıldım' anlarım ya da yerine ve söyleniş şekline göre 'Yürüyeceğim ama açacak konu bulamadım, sen de pek yardımcı olmuyorsun' anlarım. İrrite edici mi? Birinin yanında 'sessizsin' denilecek kadar suskunsam, ya yanında çok konuşmadan da huzurlu olabiliyorumdur ve hatta bu huzur karşılıklıdır, birbirimizi yeterince tanıyoruzdur ya da çok da anlaşamayacağım, muhabbetimin tutmadığı, yıldızımın barışmadığı biridir. İlk durumda 'Ne kadar sessizsin' denecek dönem zaten geçmiştir, ikinci durumda zaten 'Keşke olaysızca dağılsak' diye içimden geçiriyorumdur. Dolayısıyla, irrite edici değil, 'Bizden arkadaş dahil bir cacık olmaz'ın ilamı sadece. Herkesle anlaşabilecek değilim sonuçta.


  • aychovsky  (12.07.16 21:43:44 ~ 22:04:44) 
eskiden olumsuz alıyordum ben bunu, geriyordu ve canımı sıkıyordu. şimdi herhangi bir şey hissetmiyorum, duruma göre iletişim kurma çabası olarak değerlendirip sessizliği bozarak karşıladığım da oluyor hatta. ergenlikte büyük sıkıntı ve neredeyse hakaretti ama kişilik oturduktan sonra çok takmıyor insan. yalnızım, asosyalim, sessizim, barzoyum vs. kendin bunları zaten fark ediyorsun, kendinle kavga etmeyi bırakıyorsun.


  • der meister  (12.07.16 21:46:26) 
Çocukluğumdan beri duymaya alıştığım için artık dümdüz gidiyorum; "katılacağım bir muhabbet/geyik değil" diye. Bir insanı çok konuşur diye eleştirirsiniz de konuşmaması neden bu kadar batar bilemiyoron.


  • piremses  (12.07.16 22:03:02) 
ne konuşmamı bekliyorsunuz, bunu söyledin de noldu şimdi? diyesim geliyor ama demiyorum. birine çok konuşuyorsun demek kadar rahatsız edici bir durum. direkt canım sıkıldı senin yanında durmaktan mesajını alıyorum. o zaman kalk git, böyleyim sana göre sessizim siktir git. konuşmuyorum çünkü canım sıkkın, burada bulunmaktan zevk almıyorum herhangi bok püsür olabilir. hafızaya atıp bu kişilerden uzaklaşıyorum. az ya da çok konuşma standardı mı var oç niye canımı sıkıyorsun diyemiyorum :(

görüldüğü gibi küçük düşürülmüş falan hissediyorum, ve bi de sinirleniyorum.
  • bunaldım a dostlar  (12.07.16 22:28:51) 
bunu diyerek seni konuşmaya teşvik edeceğini düşünen biri zaten düz bir adam/kadındır. düz bir insan beni rencide edemez. ne konuştuğunun farkında değil zaten hödük. öyle farkına varmış, rahatsız olmuş. çünkü konuşandan değil konuşmayandan korkacaksın. çenesi düşük insanların içi dışını öğrenirsin ama sessiz kişiler biraz tedirgin eder. o da korkmuş biraz, çekinmiş senden. konuşturma derdinde.


  • sttc  (12.07.16 22:43:23) 
Gereksiz insanlarla gereksiz muhabbetlere girmediğimden "ne kadar da sessizsin" "evde de mi böylesin" "canın sıkılmıyor mu senin" gibi laflara çok maruz kalıyorum. Açıkçası umrumda da değil. Bu kişileri ciddiye bile almıyorum (alamıyorum), hehe diyip geçiyorum. Yakın arkadaşlarım ne kadar konuşkan biri olduğumu da bilirler.


  • yineiyisinoxford  (12.07.16 23:10:35) 
buna genelde şu cevabı vermek gerekiyor;

-belki de sen/siz çok/haddinden fazla seslisin/iz !

sessizmişiz. peh. oysa adam gibi bakabilseler içerde neler neler konuşuyoruz biz. duyan olmayınca (ya da olmadığını sezdiğimizden, inanmadığımızdan) dışarıya çıkartmıyoruz sadece.. :)
  • matrix  (12.07.16 23:26:10) 
bu laf soylenen kisiyim genelde. cok yakin 2-3 arkadasimin yaninda deli gibi konusurum, sebeklik yaparim, gunluk hayatta asla kendimi ezdirmem, sesim cikar. onun disinda yeni tanistigim ya da yeterince samimi olmadigim insanlarlayken gerekmedikce konusmam. bu laf soylendiginde de uyuz olurum.


  • xenophobe  (13.07.16 00:02:14) 
söyleme tarzına göre değişir
yani pek sesin çıkmıyor bir derdin mi var anlamında insancılda sorulmuş olabilir
aman ne ezik sessiz bir tipsin gibi küçük düşürücü amaçla da sorulmuş olabilir,
ortama sorma tarzına ve soranın kim olduğuna bağlı cevap değişir.
  • basond  (13.07.16 01:47:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.