[]

Uluslarararası toplantıda Türkiye'yle ilgili hangi konulardan bahsedeyim?

Öğrencilere sordum, size de sormak istedim. Uluslararası bayağı ciddi sivil ancak akademide başı çeken araştırmacı-eğitimcilerin ve kanaat önderlerinin kurduğu bir birliğin toplantısına katılıyorum. Amerikanlar yok, Israel yok, ama Güney Amerika'dan gelenler var. Avrupa, Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu (Qatar University falan var), Rusya ve bol bol Uzak Doğu'dan insan katılıyor. Yeni Zelenda da vardı galiba, emin olamadım şimdi. Tek Türk benim.

ISIS olsun, Göçmenlik sorunları olsun, rejim sorunları olsun, EU olsun zaten çoğu şeye hakimler, ancak nasıl sorularla karşılaşacağımı da kestiremiyorum. Yine de;

Zaman kısıtlaması olan bir durumda nelerden bahsedeyim, önceliği nerelere vereyim, nasıl bahsedeyim?

Bir de diplomatik davranamıyorum genelde böyle toplantılarda, fazla eleştirel ve gerçekçi oluyorum, milliyetçi değilim. Fakat temsil ettiğim bir ülke var. Sizce böyle devam mı yoksa diplomatik bir vatanseverlik elzem mi?

Edit: Amaç: resmi uluslararası politik ajandalar dışında uluslararası dialog. Tema: Sosyal politika (her alt başlık).

 
diger katilimcilarin kendi ulkeleri hakkinda elestiri yaptiklarini sanmiyorum.
Zaten dedigin gibi cogu konulara hakimseler sen de biraz boya vatanseverligi yapabilirsin.

Yani "uff cok suriyeli aldik.s" yerine "cok comert oldugumuz icin" filan gibi politik konusabilirsin yani. Cok zor olmamali. Bence diplomatik vatanseverlik elzem :)
  • kuehles blondes  (08.07.16 21:05:17) 
Her diplomat, ait olduğu inanç ve görüşün kölesidir. Vicdanınız ve bilginiz el verdiğince, en doğru bulduğunuz yanıtları vermeye çalışmalısınız.

Elbette, -toplantının büyüklüğünü de göz önüne alarak- vereceğiniz yanıtlar, spekülasyona ya da polemiklere yol açmamalı. Bu bilinci de benimsiyor olmalısınız.

Katılıma bakılırsa, bu toplantıda çok da sıyrılmamanızda fayda görüyorum.

Hükumetin, güncel olaylardaki tutumu ve ilişkisi konusunda sorular gelebilir. Şimdiden bu ve yakın konularda cümle çalışmakta fayda var.
  • eeeh  (08.07.16 21:06:08) 
Türkiye'nin inovasyon politikasını anlat. Fiyakalı oluyor.


  • babilbaligi  (08.07.16 21:35:13) 
Sizden isteneni, baglami, sureyi tam olarak bilemiyoruz. Biraz detay verebilirseniz, ozellikle suriyeli siginmacilar konusunda yardimci olabilirim saniyorum.


  • f_d  (08.07.16 21:54:38) 
sen istemesen de tayyip ile ilgili konularda soru gelecek. hangi ecnebi ile görüssem, ne ayak bu tayyip diyorlar.

eger illa anlatacaksan, tutuklanan ve işten atilan akademisyenlerle ilgili konus. üniversitenin bir sivil inisiyatif olabilme potansiyelini tartismaya ac. sabaha kadar tartisirsiniz.
  • thewizardofearthsea  (08.07.16 22:01:11) 
Hem anonim kalmaya çalışayım hem soru sorayım istiyorum dengeyi tutturamıyorum.

f_d, ülkenin sosyal politakalarıyla ilgili, uluslararası siyasetin bu sosyal politikalara etkisinin ne olduğunu, ve bir yüksek eğtimci olarak, ülkenin eğitimcilerini temsilen, senin nasıl değerlendirdiğini bilmek istiyorlar. Ancak sonraki ayrılmış bir sürede de sana yöneltilen soruları cevaplıyorsun.

Yani, çok basitçe,örneğin sığınmacıların ya da azınlık politikalarının eğitim, sağlık, istihdam üzerine etkisi gibi. Ya da thewizardofearthsea'nin dediği gibi universitelerin politik çizgiyi aşarak kendi aralarında enternasyonal bir insiyatif haline gelme potansiyeli gibi. Böyle bir şeyin liderliğini yaparsam superkahraman gibi olmam mı :D Underground örgütlenmelere girişsem mi?

Toplantı günlere yayılmış. Ancak ayı gibi hızlı konuşmam gerekecek. Oturumlar dışında da beraber olunacağı için "off the record" sorular ve cevaplar da muhim, bu tür iletişime daha çok zaman kalıyor.

Diğer bir buluşmada bir Yunanlı tarafından İstanbul'un (onun söylemesiyle Constantinople) fethinin kutlanmasını barbarlığın ve cinayetin kutlanması olarak görüp görmediğim, bu tür kutlamaların toplumdaki yeri, devlet eliyle teşviki falan sorulmuştu. Kavgacılar bir de.
  • shadowcat  (08.07.16 22:41:55 ~ 22:45:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.