[]

Yüksek Lisans YDS Hakkında Kafama Takılan İki Soru

Merhabalar kafamı kurcalayan bir konu var bana bir şeyler söylerseniz çok sevineceğim.

Şimdi ben gazeteciliği bitirdim İstanbul'da fakat yüksek lisansı felsefe üzerine yapmak istiyorum. Hazırlık da okumadım üniversitede ingilizcem yok yani. Baktığım zaman felsefe yüksek lisansı veren okullara ön kabul olarak hep yds'den 60 üstü puanlar istediklerini görüyorum. Şimdi ilk soru şu, evde YDS kitaplarıyla çalışarak sınavda 60 üstü puanlara hatta 80 puana ulaşabilir miyim?

İkinci sorum ise lisansımı felsefe üzerine yapmadığım halde yüksek lisansa giriş için gerekli felsefe sorularını geçebilir miyim? Felsefedeki hemen hemen her filozofun doktrinine hakimim bu arada okurum çok severim. Yanıtlarınızı bekliyorum teşekkürler...

 
Felsefe mezunuyum ben. Yl yapıyorum.

Yds kısmı biraz sana bakar ama hiç temelin yoksa ya da çok zayıfsa hiç zannetmiyorum kendi kendine çalışarak 60 üstüne çıkabileceğini. Bence uzun vadeli düşünüp bi yabancı dil kursuna yazılsan daha iyi. Bunu biraz da şu yüzden söylüyorum felsefede düzgün bir yüksek lisans yapmak istiyorsan İngilizce'nin olması şart. Çoğu metnin çevirisi yok, bazı metinlerin berbat çevirileri var. Yani adam gibi okumalar yapabilmen düzgün bir tez yazabilmen için İngilizce bilmen gerekli.

Mülakat aşamasına gelebilirsen geçersin diye tahmin ediyorum. Mülakatlarda çok çok zorlamıyorlar, çok derin bilgi sormuyorlar. Bir de bunlara ek olarak ne çalışmak istediğinle vs ilgili de hazırlanmış güzel bir cevabın olmalı.
  • buff  (06.07.16 16:32:17) 
Bana kalırsa yds atla deve değil. Kesinlikle o puana erişebilirsin. Temelin yoksa çalışırken kendini biraz daha adaman gerekebilir sadece...
Yüksek lisans mülakatlarında ne döndüğünü ben de anlamadım gerçekten. İyisi mi sen o okula önceki seneler giren birilerini bul onlar daha gerçekçi şeyler söyler.

  • dene  (06.07.16 16:44:02) 
kursa gidip bayağı bir deneme çözmeni öneririm. paragraf okumak önemli.


  • tuzumkuru  (06.07.16 16:59:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.