[]

Yds çalışma teknikleri

İlk defa yds'ye gireceğim ve bu sınava nasıl çalışılabileceği hakkında pek bir bilgim yok. İngilizce kelime bilgim de pek yeterli sayılmaz. Bu sınavla ilgili kendi çalışma tekniklerinden yola çıkarak bilgi verebilecek, önerilerde bulunabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. :)




 
Gramer altyapınız iyiyse soruya abanın. Bol bol yds tarzındaki metinleri okuyun, internette biraz aramayla çıkar karşınıza. Biraz yol kat ettikten sonra mutlaka denemelere başlayın. Akın Dil ve İrem Yayıncılık'ın denemelerini tavsiye ederim. Yalnız sadece çözüp doğru sayınıza bakmakla kalmayın mutlaka analiz edin denemeleri bence en önemlisi bu. Bana kelime ezberlemek zul geldiyse de kelime çalışması da yapmaya çalıştım elden geldiğince. Yalnız tombala usulunu sevemedim. Daha çok metin okuyup ondaki bilmediğim kelimeleri çıkarttım.

Kolay gelsin.
  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (04.07.16 01:34:14) 
Hocam İngilizce metin oku. Anlamaya odaklan. Hızlandır kendini. İşin özü bu.

Benim temelim wikipedia okumalarına dayanıyor. Bu sayede 75 geldi çok zayıf gramer bilgime rağmen, hiç çalışmadan.

Kelimenin üstüne iki defa tıkladığında Türkçesini gösteren eklentiler falan var tarayıcılar için. Onları araştır. Onlarla birlikte wikipedia'yı çok hızlı okursun.

Eğer wikipedia'daki ingilizce ağır diyorsan; simple.wikipedia.org
  • la rana  (04.07.16 01:46:40) 
Reader at works 1 ve 2 ile çıkmış sorular


  • yemrem  (04.07.16 02:14:04) 
Herkese teşekkürler :)


  • goodbyelenin  (04.07.16 19:06:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.