[]

iş arkadaşının ısrarla anlamaması

Sorun oda parfümleri meselesi. Astımım var, öyle hık diye götürecek cinsten değil ama sigara kokusu olsun bu tarz yoğun kimyasal kokular olsun beni rahatsız ediyor. Bunu geçtim normal hayatta kullanmadığım oda parfümünü işyerinde solumak istemiyorum.
Kokuyu aldığım vakit başıma ağrı girmesinin ve bir türlü geçmemesini saymıyorum bile.

Her neyse, arada sırada da olsa (müvekkil gelmeden, aklına estiğinde tuvaletten sonra vb) koridora 3-4 fıs (1 tane de değil) oda parfümü sıkan insanı bundan nasıl vazgeçirebilirim?

Rahatsız olduğumu biliyor defalarca söyledim, şaka yollu da söyledim ciddi de. Hatta diğer çalışanlar da ''Sıkma kız rahatsız oluyor.'' diyorlar ama yok. Yere yatıp ölen böcek taklidi yapmışlığım bile var(ciddiyim), sakladım da bu parfümleri zamanında yine çıkmış ortaya.

Atmak veya patrona söylemek gibi bir şey yapmak istemiyorum, başka ne şekilde çözebilirim bu durumu? (Ki rahatsız olduğumu söylediğim vakit zamanında patronun ''Misafir gelecek ama birazdan.'' demişliği de var dolayısıyla sadece lafta oda parfümü kullanılmamasını söylemiş olacak)

EDİT: Cevaplar için teşekkürler herkese.

Bunlar hep geçen sene bu zamandan alınıp kalanlar, alınırken 6'lı mı 10'lu mu her ne kadarsa o kadar alınmış. O zaman başka bir kız çalışıyordu, aldırmıştı. Artık satın alınmıyor zaten, kendi parasıyla da almadığı için çöpe atmanın sorun olmayacağı kanaatindeyim. Ben yine saklayıp bayram dönüşünde kolonya getireyim iyisi mi, bir şey püskürtmek istiyorsa kolonya püskürtsün.

 
anlaşılan ciddi ve sonuçta birbirinize ters bakacağınız bir çözüm olsun istemiyorsun, e kibarca gerekenleri de yapmışsın söylemişsin.

Bu aşamada artık burdan alacağın cevaplar da birbirinizin kalbini kırmadan olacak çözümler değil.

Ne bileyim arabasına bi şekilde koku bombası atmak. oturduğu sandalyesine oda kokusu dökmek vs geliyor aklıma. Olmadı daha piskopat bi çözüm olarak şahsı işyerinin ortasında böcek gibi kıvrandırmak, gerçekten ters döndermek.
  • okumayi sevmeyen okur  (01.07.16 11:14:19) 
Yapacagini yapmissin zaten. Bundan sonra ya tavrini koyacaksin yada patronla paylasacaksin.


  • VIPCH  (01.07.16 11:15:11) 
birazcık daha sert çık bence. insan halinden anlamıyor musun sen falan de. ne kadar anlayışsız insanlar var.


  • sta  (01.07.16 11:16:09) 
"Yere yatıp ölen böcek taklidi yapmışlığım bile var"

ci.memecdn.com

ne yazik ki, laftan anlamadiysa, cok bir secenek kalmiyor. sikayet etmek her daim secenek, kendisine de ifade edin, bak istemiyorum seni sikayet etmek, ama sen de anlamiyorsun demen gerekiyor.

ek olarak, ilkögretimde bir arkadas biber gazi getirmis, sikip ortami mahvetmisti. defalarca söyledik, defalarca. en son iki arkadas cocugu tutup, 3. bir arkadasin yüzüne sikmasini saglamisti. okulda tüm kat bosaltilmisti ama o arkadas, bir daha böyle bir mallik yapmadi. yani retalliation hep bir secenek, is disinda olsa iyi olur, ama seviyesizce. öyle araniz bozulacagina, is yerinde profesyonel bir sikayetle araniz bozulsun. her türlü bozulacak cünkü laftan anlamiyorsa.

edit: @shadowcat baya basarili bir öneriyle gelmis. onu denerdim ben olsam ilk.

bir de duyuru resmen bu soruyu bekliyormus.
  • wiillii  (01.07.16 11:17:17 ~ 11:21:53) 
Koridorun güzel kokmasını başka bir yolla süreklilik içinde ve değişmeyecek bir şekilde saglayarak. Ofisler, kurumlar, mağazalar, restaurantlar icin profesyonel koku sistemleri var, mikro difuzyon teknolojosi gibi. Seni rahatsız edeceğini sanmam. Müdüre önerebilirsin.


  • shadowcat  (01.07.16 11:18:12) 
arkadaşım,astımım var diyorum niye anlamıyorsun,senin yüzünden hastanelik olup davayla donuna kadar almamı mı istiyorsun diyin.


  • demoniclewinsky  (01.07.16 11:19:31 ~ 11:28:39) 
1) Pislik yapacak gücü ve sonrasında yaptığın davranışın arkasında duracak özgüveni kendinde görüyorsan oda spreyini alıp sandalyesine boşalt. Ters çıkışmaya kalkarsa da bağırarak uyar, kız, üste çık!

2) Patrona söyle.

Bence 1.sini yapmalısın.

Laftan anlamıyormuş sığır, onun anladığı dilden konuşman lazım.
  • chitosan  (01.07.16 11:22:24) 
Sprey kolonya?

Kolonya sizi rahatsız etmiyorsa eğer sprey şişede olanlarından alın ve iş arkadaşıniza verin. oda p arfumlerini de çöpe atin.

Lavanta, incir k olonyolari olabilir.

www.dermoeczanem.com

www.dermoeczanem.com
  • balik kraker  (01.07.16 11:25:53) 
anaflaksi taklidi yap, diğer elemanları da olaya dahil et, apar topar hastaneye kaldırsınlar (!) seni


  • la noix  (01.07.16 11:28:27) 
bence çöpe atmayın.sonra ben alıyorum da çöpe atılıyor diyip çirkefleşebilir ki bu mallıkta bir insan yapar bunu.
haklıyken haksız olmayın.
daha sert ve tehditvari bir şekilde uyarın.
  • demoniclewinsky  (01.07.16 11:33:19) 
fıs fıs olanlar değilde sıvı şeklinde olanlar (şişede sıvı olarak duruyor çubuk var içinde oradan koku çıkıyor flaan) onlar rahatsız ediyor mu? etmiyor ise onlardan bi tane alın (5/10 lira bişi) ahanda oda kokusu işte daha ne sıkıyorsun dersin zamanı gelince. onlarda rahatsız ediyorsa aklıma çözüm olarak alınan oda parfümlerini pencereden dışarıya sıkarak boşaltmak geliyor ipnelik olsun diye.


  • selam  (01.07.16 11:40:15) 
Senin de onun rahatsız olacağı birşey bulup yapman ve onu biktirman çözüm olur gibi.


  • nucleon  (01.07.16 11:41:32) 
Muhtemelen oda parfümünü sıkıyorken tam o an söyleniyorsun o da sallamıyor seni.
Şöyle yapacaksın.Tamamen alakasız bir zamanda gelirmisin acil bir şey konuşmamız lazım deyip toplantı odasına veya başka tenha bir odaya götüreceksin.Orada rahatsızlığını anlatacaksın.Eşek değilse anlar.Anlamayıp da devam ediyorsa direk üstüne şikayet edeceksin.

  • turkuaz  (01.07.16 14:27:18) 
Hay ne rezil bir insanmış bu ya tiksindim okurken. Bu bahsettiğiniz kişi sizi zerre kadar önemsemiyor. Orada kriz geçirip ölüp kalsanız yine de umru olmaz. E bu halde neden siz hala bu kişiyi kırmama peşindesiniz ki? Bence kesinlikle şikayet edin.

Ben olsam kendimi tutamam direkt kavga ederim, elimden zor alırlar ama siz benim gibi yapmayın tabii, ki yapmayacağa da benziyorsunuz. Sabırlı bir insansınız ama sabrın fazlası zarar.
  • köstebek kurabiye  (01.07.16 14:38:13) 
Satın alma işlemini kim yapıyorsa onu uyarın. bir daha ofise bu tip şeyler almasın.


  • teknikekip  (01.07.16 14:39:17) 
O tarz kimyasallar aynı zamanda kışın tüm kapalı alanlarda bulunanlar sinüzit geçirmesine de sebep oluyor. İnsanlar sanıyor ki soğuktan hasta oluyoruz hiç alakası yok. Göt göte durmaktan ve bu çeşit kimyasal, parfüm, klima vb. iklim değiştirici hava kondisyonuna müdahale eden tüm araçlar üst solunum yolları enfeksiyonlarına sebep oluyor. Kendisini bir kenara çekip ciddi bir dille ama onu rencide etmeden konuşmalısın.


  • ThomasJefferson  (01.07.16 14:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.