[]

muhafazakar aile ile kayseri->batum (trabzon ağırlıklı)

kimlik işini hallettim sıra rota belirlemede :D

sivasa uğrarız illa ki. o yüzden başlangıç sivas diyelim. haritaya baktım tek tek ama karadeniz yollarını bilmediğimden bi sorayım dedim. o kadar yol gittiğine değmez diyosanız çıkarayım listeden.

1) gümüşhane üzerinden gidersek trabzona gitsek. merkeze varmadan nerelere gidilebilir? sümela manastırına illa maçkadan mı gitmek gerek?

2) ayasofya müzesi ve akçaabat köftesi için ters yöne gitmeye değer mi?

3) uzungöle illa of üzerinden mi gitmek gerek? sümela manastırından geçilmez mi :D of üzerinden gidersek de yol üzeri nerelere gidilebilir?


4) rizede ayder yaylası farz desek başka nerelere/nasıl gidilir?

5) 4. sorunun artvinlisi

6) konum olarak nerede konaklamalı? bayram olduğu için bilemedim. bizimkiler her yerde kalmaz :D aile mekanı olacak.

****buraya kadar özet; güneyden başlayarak trabzon ve doğusu nasıl gezilmeli?

7) sınırda en az bekleyeceğimiz saat için tahmininiz var mı? ne bileyim akşam 9da yoğunluk başlar vs. gibi bi bilginiz var mı? bayram olduğu için farketmez mi?

8) batum tecrübelerinizi alsam? ama öyle şuranın şarabı buranın gece hayatı gibi değil :D bizimkiler 'eski osmanlı toprağı' diye gidiyor :D hani parayı nerede bozduralım? nerede kalıp nerelere gidelim? gibi minik ama etkili detaylar.

gizli gizli alıp çantama atmalık yükte hafif pahada ağır içki-sigara önerisi de alabilirim :D

not: olm bak trollemeyin :D geçen senelerde 'yemek yerken sevgili ile ne izleyelim?' diye sormuştum human centipede cevabı gelince güvenip indirmiştim :D allah belasını versin o öneriyi verenin. o zamandan beri konusunu okumadan film izleyemiyorum. annemlere karşı yüzümü kara çıkarmayın. önerilerinizle birlikte rota belirleyeyim.

 
1- gümüşhane yolunu bilmiyorum orlarda neler var ama sümelaya maçkadan gidiliyor.

2- ayasofya şart. akçaabat illa şart. kaç dakkalık yol zaten, sivas'tan gelmişsiniz, akçaabat'ta orta mahalleye mutlaka gidin, rahmetli babanneciğime de bir fatiha gönderin.

3- sümela'ya gidince, yolu göze alırsanız hamsiköye de gidin, bi sütlaç yiyin. sütlaç buysa biz şimdiye kadar ne yiyormuşuz diyin. sümelaya gidin ama. uzungöl deneyimi yerine yayla daha iyidir, uzungöl bitti kardeş.

4. rize merkezde lale lokantasında kuru pilav yemeden dönerseniz o yolculuk sayılmaz.

5. artvin'i artvinliler yanıtlasın.

6. şehirde mi kalacaksınız, yaylada mı? kaç gün, bunlar önemli.

7. yoğunluk filan yok.

8. batum merkezi şöyle bir gezeceksiniz, ay burlar hiç gelişmemiş türkiye cennet vatan diyip geleceksiniz. kumarhaneye girmeyeceğinize göre eh yurtdışına çıktık demekten başka bir numarası yok.

trabzon special:

- meydan parkı, uzun sokak, bakırcılar çarşısı gezilecek. bakırcılar'dan işte bakır cezve, yumurta tavası ve bilimum hediyelik ıvır zıvır alabilirsiniz. trabzon'un kazaziyesi meşhurdur. öyle ziynet eşyası alabilirsiniz.

- boztepe'de bi çay içmeden olmaz. darılırız.

-ganita'ya inip denize karşı kahve söyleyin. mis.

-şehir sıcak ve nemli olacak. ay çok terledik bu neymiş yahu diyeceksiniz. ama yaylalar öyle mi, ay bi hafta kalsak diyeceksiniz.

-yaylada uzun kalacaksanız ve yayla evinde kalacaksanız yanınıza tavla, okey, iskambil kağıdı vs. alın. bi de hırka neyin alın, akşam serin olur.
  • kullanıcı adı  (01.07.16 01:37:52) 
1.maçka zaten gümüşhane yolunda. gümüşhaneden trabzona giderken maçkadan geçiyorsun. sümele manastırı ben kışın gittiğimde tadilatta deniliyordu. ve 1 sene tadilatta kalacka deniliyordu. ben 2016 şubatta gittim. internetten bir araştır istersen.

2. param yok diye akçabat yemedim. fakat altı üstü 10km çok uzak değil. gidebilirsin.

3.sorduğum kadarı ile en güzel yol of üzerinden deniliyordu. diğer yollar çok bozuk olduğu söyleniyordu. ben of üzerinden gittim. zaten çokta yakın bir yer değil uzungöl. of dan gitmeyi tavsiye ederim.

diğer soruların hakkında detaylı bilgim yok, malasef.
  • belkider  (01.07.16 01:46:49) 
sümela 22 eylüle kadar kapalı.


  • minyatur dev  (01.07.16 11:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.