[]

Avrupa birligi'nde bir universite'den mezun olup calisma izni almak

Merhaba,

Internette arastirdim ama bulamadim. Bazi arkadaslarim lisans- master derecelerinden birini aldigimiz zaman 6 ay 1 yil arasi calisma ve is arama izni alabilmisti. Ancak bu durumun ulkeden ulkeye fark edip etmedigini merak ediyorum. Bu bir ab kurali midir yoksa ulkelerin kendi kararlarina gore mi sekillenmektedir?

Hangi ulkenin mezuniyet sonrasi non-eu vatandaslarina calisma izni verdigini nereden ogrenebilirim?

Tesekkurler.

 
ülkeden ülkeye tamamen değişken.


  • kurnaz  (28.06.16 17:58:48) 
arkadaşımdan bildiğim kadarıyla Almanya'da mezun olduktan sonra 1 sene içerisinde bölümünle ilgili bir iş bulman gerekiyor çalışma izni alman ve kalabilmen için.


  • nıç  (28.06.16 18:08:48) 
@kurnaz bu ulkelerin listesini bulabilir miyim bir yerden?


  • dunden kalmis yemek  (28.06.16 18:11:15) 
ingiltere'de eskiden vardı, kaldırdı 2011 yılında o olayı.


  • passion rules the game  (28.06.16 18:13:34) 
hollanda ve almanya veriyor. belçika vermiyor.


  • faaip de oiad  (28.06.16 19:07:53) 
Irlanda 1 senelik oturma/calisma izni veriyor mezun olunca.


  • crown  (28.06.16 20:33:14) 
@dunden

bu ülkelerin listesi filan olmaz, azıcık araştırmanız gerekli, oralarda yaşayıp çalışmak isteyen biri de az baksın bir zahmet.

bu kurallar her gün değişebilir. sallıyorum ingiltereye çalışma izni veriyor diye gidersiniz, adamlar ab den çıkabilir.
  • kurnaz  (28.06.16 21:15:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.