[]

Sinirimi yatıştıramıyorum. Ben bu avukatı ne yapayım?

İftiradan tiksiniyorum, öyle böyle değil. Hele ki bok atılmasına hiç tahammülüm yok, kendi hatan varsa kabul et yoluna devam et ama ayakta yalan uydurmak neyin nesidir. Nefret ettiğim şey başıma geldi.

(Bilen bilir, bilmeyenler için anlatayım bir duruşmada davacı olan taraf mazeret sunmadan duruşma saatinde duruşma salonunda hazır bulunmaz ise, hazır olan davalıya hakim davayı takip etmek isteyip istemediğini sorar, davalı da takip etmez ve davacının dosyası 3 aylık süre içerisinde yenilenmek üzere işlemden kaldırılır, süre içinde yenilenmezse olay kapanır, yenilenirse dava kaldığı yerden devam eder. )

Saçma sapan bir dava var, olayın aslı şu: Adamın teki metresine arsa alıyor, sonra araları bozulunca ve kadın adamdan olan çocuğu göstermek istemeyince ''Ben aslında arsayı ona almamıştım, şirketim adına alsın diye ona vekalet vermiştim ama kendine almış.'' diye dava açıyor, alınan malı geri istiyor. Ben kadının avukatıyım.

11.45 duruşması vardı, gittim 11.15'te bekliyorum. Kapıda not düşmüş karşı tarafın avukatı ''bilmem kaç ceza mahkemesindeyim.'' diye, tamam beklersin nezaketen. Duruşmalar da gecikmeli gidiyor, saat 12.30 gibi sıra geldi, davacı avukatı hala ortada yok. Dedim herhalde gelmeyecek. Kaleme gidip sordum mazeret vermiş mi, yok vermemiş. Duruşma salonuna girdim, davacıyı ve avukatı çağırdılar, kimse yok. Mübaşir not düşülmüş oraya dedi, ben de ben 1 saati aşkındır bekliyorum, geldiğimde not vardı, avukatı göremedim ama dedim ve duruşmanın yapılmasını talep ettim ki yanımda diğer davalı vekili de var, ikimiz de bekliyoruz. Hakim ''Biraz daha bekleyelim avukat hanım, son iş olarak alalım sizi.'' dedi, hay hay dedim. 4 duruşma daha bekledim.

Son iş olarak saat biri geçiyordu, duruşma salonuna girdik. Davacı vekili yine yok. Hakim siz takip etmek istiyor musunuz dedi, hayır dedik, dava talep halinde yenilenmek üzere kaldırıldı.

Neyse, az önce elime yenileme emri geldi. Karşı tarafın avukatının dilekçeye yazdığı aynen şöyle :

''Davalılardan x vekili kaymaktutmayan başka mahkemelerde duruşması olduğunu şahsıma bildirmiş, karşılıklı olarak şahsi telefonlarımız paylaşılarak, yerine getirmemiz gereken diğer hukuki işlemler dolayısıyla, mahkeme salonundan ayrılınmış ve mahkeme mübaşirine durum izah edilmiştir.

Karşılıklı mesleki mazeretimiz doğrultusunda, meslek ilkeleri tarafımca dikkate alındığından mesleki mazeret veya bekletme talebi mahkemenize ibraz edilmemiştir.

.... Ancak sona eren oturumlar sonrasında davalılar vekili kaymaktutmayan meslek ilkelerini ve usul ekonomisini yok saymış, davayı takip etmediğini beyan ederek dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilmesini sağlamıştır.''

Külliyen yalan her biri. Ya duruşmaya yetişemedi, ya duruşmaya girmeyi götü yemedi çünkü her defasında hakim kadını ağlatacak gibi tersliyor, her celse bir eksiği çıkıyor. Hakim sorunca da bilemeyip ezilip büzülüyor. Düzgünce hiçbir kimseye bok atmadan iki satırlık dilekçeyle dosyayı yenileyebilecek iken, hiçbir kazancı da kaybı da yokken şu tavrı beni sinir etti, katil olacağım.

Şimdi başka bir davadan bu kadınla yarın karşı karşıya geleceğiz. Ben bu kadını çiğ çiğ yesem mi? Baroya şikayet edeceğim orası ayrı da çıkmaz barodan bir şey. Elim ayağım titriyor sinirden.

 
bu işleri anlamam ama olaylar sizin lehinize ise duruşmada bitir işini!


  • rakicandir  (27.06.16 12:42:08) 
Duruşmada yiyemem kadını, alakasız bir dosya. Alakalı dosyada da yapamam bir şey, yenileme süresinde yenilemiş ki zaten derdim yenilemesi değil, yenilesin. Ayrıca şık değil o bunu dedi, şu şöyle dedi demek, hakime ne!

Alakalı dosyanın duruşması ekim ayında. O zamana kadar beklersem içim soğur. yarın duruşma sonrası yaptığı terbiyesizlik hakkında ağzımı açıp gözümü yumacağım orası kesin de, saç baş yolma isteği var bende hayatımda ilk defa.(himmet yapmam tabii ki :) )
  • kaymaktutmayansicaksut  (27.06.16 12:48:01 ~ 12:58:37) 
Haklıyken haksız duruma düşme sakın. Saç baş yolma faslını desteklemiyorum ama haddini bildir bir şekilde.


  • himmet dayi  (27.06.16 12:50:25) 
gerekirse adliye koridorunu gösterir kamera kaydını da alıp baroya şikayet ederdim böyle bir durumda. oturduğum yerden sinirlendim.


  • bacardicola  (27.06.16 13:22:37) 
bacardicola +1 ve hiç şık olmaz falan demeyin, hakime de söyleyin.


  • yemrem  (27.06.16 13:42:13) 
Yüzyüze geldiğinizde kelimelerin gücüne inanın. Hukukun içinde kalarak tüm yollara başvurun.


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (27.06.16 14:04:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.