[]

E-kitap okuyucu: Kindle vs. Kobo

Merhaba,

Bu iki e-okuyucudan birini (veya ikisini) alıp sorun yaşayan (ya da tam tersine memnun kalan) ve "Kesinlikle şunu al!" ya da "Kesinlikle bunu alma!" diyen var mı?


 
youtube'da kıyaslama videoları var. birinde kobo'nun ekranı daha iyi diyordu adam. glo hd ile paperwhite 3 ü kıyaslamıştı. seçeneklerin de kobo'da daha iyi olduğunu söylemişti


  • toua tokuchi  (25.06.16 22:48:23) 
bir yıldır kobo aura kullanıyorum. hiçbir sıkıntı yaşamadım, beni yarı yolda bırakmadı. taş gibi alet.

kobo +1
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (25.06.16 22:48:51) 
kindle dx ve paperwhite kullandım şimdiye dek, memnun kaldım.

kindle alırsan ekitap alma şansın yok gibi bir şey (üç senedir mail atıp soruyorum ama amazon bir türlü türkiye'ye gelmiyor) ama kobo alırsan d&r'ın kobo ile anlaşması var, ekitap alıp okuyabiliyorsun.
  • hayirsiz  (25.06.16 22:50:58) 
kobo alacaksan glo hd modeli, kindle alacaksan da paperwhite modeline bakmanı öneririm. ikisi de son derece başarılı.

- ikisi de pdf okumak için elverişsiz.

- ikisi de aynı ekran.

- kindle'ın dosya uzantısı mobi, kobo'nun kepub. ikisi de drm'li uzantılar.

- kindle epub desteklemiyor. calibre isimli programla çevirip atabiliyorsun. çok zor bir işlem değil. ama drm'li epub (adobe digital editions) atmak biraz daha zor. d&r'dan falan alacağın türkçe epub'lar drm korumalı olacaktır.

- kobo da ise öyle bir sorun yok. kobo ile türkçe e-kitap mağazasına bağlanıp istediğin kitabı satın alıp direk cihaza indirebiliyorsun. eğer başka yerden satın aldığın adobe digital drm'li kitapların varsa onları da atabiliyorsun sanıyorum.

- kindle ile direk amazon store'a bağlanabiliyorsun. türkçe kitap yok. fakat ingilizce kitap arşivi devasa. ayrıca bir çok klasik ücretsiz.

- kobo sayfa çevirmede kindle'a göre biraz daha yavaş. çok rahatsız edici bir gecikme değil.

- kobo'da kitaplarda altta ve üstte anlamsız bir boşluk oluyor ve ayarlanamıyor. kindle'ın sayfa yapısı daha başarılı (bence).

kobo: blog.the-ebook-reader.com
kindle: cnet3.cbsistatic.com

- kobo'da yazı tipi ve sayfa düzeni seçenekleri kindle'a göre daha zengin.

ben de 1-2 ay önce uzun uzun araştırdım ve en sonunda daha çok ingilizce kitap okumak istediğim için kindle satın aldım. elektronik versiyonu olan türkçe kitap sayısı çok değil. tabi kobo türkiye'ye geldikten sonra hızla artacaktır.
  • bellbane  (25.06.16 23:00:32 ~ 23:03:24) 
ben de paperwhite 2 kullanıyorum 2-3 yıldır. daş gibi alet. ama kobo kullanmadım hiç. herkes kobo daha iyi diyor, bilemem.

yarın yeni bir e-book reader alsam bu paperwhite 3 olur. isteyen fanboyluk desin, isteyen alışkanlık. bir kusurunu görmediğim alet, neden başka maceralara atılayım ki?
  • avianthem  (25.06.16 23:01:32 ~ 23:03:24) 
aralarında gözle görülür sağlam bir fark yok gibi duruyor ancak ben müşteri hizmetleri açısından amazon'dan inanılmaz memnunum, o yüzden kindle derim. türkiye'de bu pek de geçerli olmayabiliyor gerçi.

model olarak ileri seviye olanları almana gerek yok bu arada, paperwhite'ın ilk versiyonu var bende gayet sıkıntısız.
  • phoera  (26.06.16 06:10:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.