[]

İtalyanca öğrenmeye değer mi?

Şimdi ben iyi bir okulda ingilizce işletme okuyorum. İngilizcem yeterli düzeyde bence. Bir tane daha dil öğrenmek istiyorum ama Avrupa'daki başka hiç bir dil İtalyanca kadar kulağıma hoş gelmiyor. Fransızca ğğğ rrrr sesleri rahatsız ediyor, Almanca desen kaba, İspanyolca desen motor gibi konuşuyorlar ve yine genizcil iğrenç bir ses var. Ama İtalyanca kulağıma o denli hoş geliyor ki. Böyle ağır ağır, uzata uzata konuşuyorlar. Kaba sesler yok. Baya hoşuma gidiyor fakat gel gör ki piyasada sanırım hiç bir değeri yok. Konuşan nüfusu cidden az ve ekonomik olarak yükselen ya da genişleyen bir değer yok.
İtalyanca öğrenmek için harcayacağım çabaya değmezmiş gibi geliyor bana niyeyse.
Sizce ne yapmalıyım?
Öğrensem mi? Öğrenmeye değer mi? Çabama karşılık sonuç alır mıyım? İleri de işime yarar mı?
Teşekkür ederim şimdiden :)

 
uluslararası geçerliliği olan iş dillerinden biri değil. zaman kaybı olabilir. ama inat ettiyseniz öğrenirsiniz, italya'da iş fırsatları kovalarsınız. şükela olabilir.


  • solskjaer  (22.06.16 16:34:22 ~ 16:35:09) 
ya işte onlardan ötürü zaman kaybı gibi olmasından çekiniyorum. uluslar arası herhangi bi geçerliliği yok. aslında çok güzel vakit ve gelecek de geçirebilirim italya'da gibi geliyor ama italya'da millet daha kendisine zor bakıyorumuş gibi duydum.


  • ucan devekusu  (22.06.16 16:37:59) 
Dediklerinde haklısın. Yine de İtalyanca, Fransızca ve İspanyolca ile yakın dillerdir. Onu öğrenirsen ve ileride diğerlerinden birine geçmen gerekirse çok sıkıntı çekmezsin. Bu dilleri bilenlerin de çoğu mecburiyetten öğrenmiyor, zevk için veya sevdiği için öğreniyor.


  • aychovsky  (22.06.16 16:39:33) 
her dil öğrenmeye değer de nerede kullanacağını bilmen lazım. ne bilelim biz ileride işine yarar mı... kısmet. italya'da okumayı, italya'da ya da bir italyan şirketinde çalışmayı, italyan ya da italya ile bağlantısı olan arkadaş çevresi yapmayı düşünüyorsan ya da italyan kültürüne ilgin varsa yarar. yoksa yaramaz. bunlar her dil için geçerli.

he bunları pragmatist baktığın için yazıyorum. maddi beklentin yoksa swahili, lingala falan da öğrenebilirsin.
  • i ve been mistreated  (22.06.16 16:40:53 ~ 16:41:42) 
italyanca iyidir. iyi ki öğrenmişim zamanında. şimdi italyan menşeili firmada çalışıyorum. baya işime yarıyor. karşına nerede ne çıkar bilemiyosun:)


  • suicides underground  (22.06.16 16:44:19) 
Aslında tekstil firmalarında çalışmak gibi hayalim var. Türkiye'de misal beymen ya da vakko'da staj yapıp çalışmak isterim yani. Giyim, kuşam için bunlar Türkiye' de epeyi başarılılar. Bunların piri tabiiki italya'da özellikle erkek giyim konusunda. Bu firmalarda çalışabilmeyi cidden isterim. ama oluru var mı cidden bilmiyor ve merak ediyorum :)


  • ucan devekusu  (22.06.16 16:48:24) 
beymen için yardımcı olurum:)


  • suicides underground  (22.06.16 16:55:59) 
hocam meraj attım size konuşabilirsek çok sevinirim :)


  • ucan devekusu  (22.06.16 17:03:00) 
İlla somut bir fayda görmek istiyorsan boşver. Ama seviyorsan, ikinci bir dil öğrenmek istiyorsan kesinlikle öğren derim. 1 senedir italyanca öğreniyorum, çok çalışmasam bile sadece derslere giderek çok şey öğrendim, gerçekten zevkli bir dil. ayrıca denildiği gibi diğer dillerle de çok yakın, bu da bir avantaj. bizim kursta ispanyolca ve fransızca bilenler de vardı. özellikle ispanyolca bilenler hiç zorlanmadı diyebilirim, kelimelerin çoğu aynı ya da benzer diyorlardı.


  • dust in the wind  (22.06.16 19:01:53) 
Uluslararası geçerliliği diye bir şey yok:) Daha az konuşulduğu doğrudur ama makarnacısından tut otomotivine kadar yığınla italyan şirket var Türkiye'yle. İtalyanların da genel olarak çok kötü ingilizce konuştuğunu varsayarsak İtalyanca bilen bir adamı görüp mutlu olurlar.


  • anten  (22.06.16 19:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.