[]

İngilizce Türkçe Çeviri Programı

Merhaba arkadaşlar,

Bir şekilde elimde yüklü miktarda çeviri işi patladı. Normal iş yüküm altında bunların çevirisi ile uğraşamam. Bu konuda yardımcı olacak bir yazılım biliyor musunuz? Yazılım ücretli olabilir, sıkıntı değil.


 
yazılım olarak google translate'den daha iyisi yoktur herhalde.
ücretleri uyarsa şu var www.translated.net

  • bagcivan  (20.06.16 13:50:06) 
Google translate yaparsan;

1) işin 2 katına çıkar çünkü türkçe desteği yerlerde
2) rezil olursun

isterse 10000tl lik yazılım olsun, hiçbir yazılım düzgün çeviremez. kaldı ki öyle bir yazılım da yok zaten.

yazılım sorduğuna göre tercüme tecrüben yok. yapabileceğin en hızlı şey işleri bölüştürüp birilerini bulman.
  • awareim  (20.06.16 14:04:02 ~ 14:04:50) 
valla henüz ing-tr dil çiftinde çeviri yapabilen bir yazılım geliştirilmedi. geliştirilse ülkedeki çeviri sektörü biter zaten. metin kolaysa (basit, devrik olmayan, yoruma kapalı kısa cümleler) google translate'te yarım yamalak yaptırıp üzerinden geçebilirsin ama ciddi ciddi girişmen gerek. muhtemelen rezil bir çeviri çıkartır.


  • sir gawain  (20.06.16 14:05:24 ~ 14:08:07) 
Mevcut çeviri programları, çok fazla tekrara bağlı olarak çalışır. Misal, elde 2-3 adet sözleşme metni varsa ve bunlarda benzer maddeler varsa, bir tanesi çevrildiğinde ötekiler de otomatik olarak çevrilir. Çevrilen segmentler çeviri hafızasına kaydedilir ve sonuçta mevcut bir çeviri hafızası oluşturularak ileride karşılaşılacak benzer metinler için kolaylık sağlanır.

Bu metinler benzer değilse ne yazık ki bu tür çeviri programlarının pek bir faydası olmayacaktır.
  • storming heaven  (20.06.16 14:23:00) 
bence ucuzdan çok az bir kar marjı olacak şekilde paslayın.

ekşi sözlük iş ağı diye bir başlık var, orada pek çok ingilizce bilen iş arayan kişi var. geçici bir iş olur onlar için de.
  • tavukbanalop  (20.06.16 14:44:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.