[]

eğer a ya basarsam ç yaz

bir program olacak bu. basit bi şifreleme programı yapmak istiyorum. her harf kendinden sonraki 3. harf olacak mesela

abcçdefgğhiıjklmnoöprsştuüvyz
çdefgğhiıjklmnoöprsştuüvyzé߀

a ya basarsam ç, z ye basarsam € yazacak sonra bunu çözecek program yapacağım bide. eğer diyip bu işlemin tersini tekrarlayacağım. nasıl yapılabilir böyle bi program.

webte mi yapsam yoksa exeli bir bilgisayar programı mı olsa? hangisi daha kolay olur?

edit: şimdi bir program olsun bunun olayı start exit olsun sadece ve bunu çalıştırınca yukarıdaki işlemler başlayıp dursun.

veya

webte bi boş metin alanı olsun oraya yazılan şeyler şifrelensin

bu 1. program bide bunu decode edecek şey lazım ama sonra gelelim oraya, hangisi daha iyi olurdu?

 
Bir anahtar belirlemelisin. Harf bastiginda her seferinde o anahtari kullanarak o kadar sonrakini basmali. Caesar sifreleme teknigi oluyor bu. Internette sifreleme yonteminin adiyla excel diye aratirsan belki yapilmisi bile vardir. Caesar chiper code yazinca cikiyor bir seyler.


  • yuzır  (08.06.16 18:27:02) 
anaa, valla lan. adamlar düşünüp yapmış 1.bp.blogspot.com


  • freetakilir  (08.06.16 18:28:53) 
ötelemeli şifreleme ya da sezar şifrelemesi. mutlaka vardır internette. biz üniversitedeyken yapıyorduk cebirsel şifreleme derslerinde.


  • rodeocu  (08.06.16 18:29:11) 
ascii karakterleri kaydırarak yapılmış. bu çok daha mantıklı. tamam ben yürüyeyim buradan sağolun


  • freetakilir  (08.06.16 18:30:29) 
5 10 satır bişeyle yapmıştım onu. ama benim yaptığım z ye basınca ilerletmeyip basa dönüyodu.
i.imgur.com / i.hizliresim.com
şu şekil
  • ghilleinthemist  (08.06.16 18:43:13 ~ 18:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.