[]

kedi adası

Merhaba arkadaslar.

duyurularda en çok ele alınan kedi sahiplendirme , kedilerin acı çekmesini önlemek için yapılan çalışmaları görüyoruz. Ülkemizde hayvanları korumak için milli bir politika yok, resmi anlamda yapılanlar yeterli değil. Kediler çoğalıp duruyor, her birimiz ikişer üçer sahiplensek de, bu iş daha planlı organize bir şekilde ele alınmaz ise problem çözülecek gibi değil, büyümeye de devam edecek. Benim bir önerim var. Japonya'da ki kedi adasını duymuşsunuzdur. Duymayanlar için özet geçeyim. Terkedilmiş kediler orada çoğalmışlar ve ada nüfusu orada onlara bakıyor. Bizim ki daha değişik bir şekilde olabilir. İnsan popülasyonu olmayan bir adayı hayvan adasına çevirip, üreme kontrol işlemlerini, orada yaptığımız küçük bir kedi adası düşünelim, gönüllü veterinerleri var, gönüllü hayvan severler var, kedilerle gün geçirmek isteyenlerin turistik katkısıyla kendi döner sermayelerini kurmuş da olabilirler. Ama bu bir fikir geliştirilebilir. sadece kediler için değil köpekleri de bu şekilde kendi adalarında selamete çıkarabiliriz.
Bu bir fikirdir, bunu kabul etmeyip , şu fikir daha iyi olur diyenler de cevap yazsınlar, ama problem çözümüne alternatif fikirler lütfen. Unutmayın fikirleri dillendirmek de bazen işe yarar.

 
Türkiye'de olmaz o iş. Öyle bir ortam oluşturulsa, o kediler 3 gün sonra açlıktan birbirlerini yemeye başlayıp en sonunda da toptan ölürler.


  • angelus  (06.06.16 12:59:46) 
(bkz: hayırsızada)


  • kaymaktutmayansicaksut  (06.06.16 13:00:23) 
Güzel bir öneri. Toptan ve kesin karşı çıkmaktansa soruna çözüm arayışı içinde bulunmak daha makul geliyor bana. Bu ada oluşturma meselesinde Japonya ile Türkiye'yi önce kıyaslamak lazım. Mesela Japonya'da hayvan sağlığı ne kadar önemli, Japonya bunun için herhangi bir politikaya sahip mi (ada oluşturmaktan başka) ? Türkiye'de Japonya'da uygulanana politikaları yürütebilir mi? Bunun için geçerli teknik yeterliğe sahip mi? Yani kısaca Japonya'da yapılan ama Türkiye'de yapılmayan (ama yapılması gereken) tüm noktaları açıklığa kavuşturup buna göre adım atılmalı. Kıbrısı boşaltıp kedi adası yapmaya kalksak bugün angelus'un söylediği acı durum çıkar ortaya.


  • rakicandir  (06.06.16 13:18:22) 
güzel öneri. de işte bu devlete ve bu halka güvenilir mi :(
yine de denemek lazım. kolektif bir çalışmayı nasıl başlatırız

  • whatyougetiswhatyoudid  (06.06.16 14:21:02) 
Tahtakale dönercilerini sevindirecek bir gelişme olurdu oyle bisi olsaydı.1 liraya döner nerden geliyor sanıyorsunuz.


  • anonymice  (06.06.16 14:43:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.