[]

minel ne demek?

efendim türkçe de bi anlamı olmadığı, arapça da -dan , -den ekini ifade ettiği doğru mudur? böle güzel bir fonetiğe sahip olup anlamsız olmak reva mıdır bir kelimeye?

kız ismi olucaktı da.. "anlamı ne?" diye soranlara, "anlamı yok adımın" demesin kızcağız..

sadece soruya cevap lütfen. teşekkürler.

 
Evet den dan ekine karşılık geliyor. Mesela, Ah minel aşk, Ah aşktandır'a tekabül etmekte.

Ama bu isim artık neredeyse kemikleşmiş ve insanlar galiba Nas suresindeki bir kesit yüzünden zamanında bunu "cennetteki inci tanesi" diye yorumlamış ve çocuklarına koymuşlar bu ismi. Ahenkli neticede.
Ayrıca bu arapça isim mevzularında bir akrabam kendini aşarak çocuğuna Mide yahut karın boşluğu anlamına gelen bir isim vermişti. Den dan o kadar da büyük problem olmayaz kanımca.
  • topuksuz ayakkabi  (17.11.09 19:20:53) 
-den, -dan ekini ifade eder Arapça'da, doğrudur; yalnız takı "min" şeklindedir, "el" ise Arapça'da kelimelerin başına gelen belirti takısıdır. (İngilizce'deki "the" benzeri...)


  • mim  (17.11.09 19:20:57) 
soruye cevap degil ama ikinci arapca bir isimle minel'i anlamlandirabilirsiniz.
misal: minel sevda, anlamini soranlara da: sevda'dan
gerci o zaman arapca kurallarina göre min es-sevda demek gerekiyor ama "minel sevda" güzel bir kiz ismi bence :)
  • shi aila  (17.11.09 20:51:54) 
Biraz geç oldu, sınıfımdaki arap (evet arap) bir hatundan edindiğim bilgi şu yönde,

Minel diye bir isim arabistanda da kullanılyormuş. Tabi harflerimiz uyuşmadığından tam olarak minel diye mi yazılıyor bilemedim. Manası da ulvi amaç gibi bir şey demekmiş. Yine de bir araştırma yapmak gerek diye düşünüyorum.
  • topuksuz ayakkabi  (18.11.09 05:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.