[]

kosun gelisme var! staj icin ufak bir "odev" verdiler!

evet sonunda red cevabindan baska bir mail aldim, ama onda da benden isteneni dogru anlayip anlamadigimdan emin degilim.

e-mailde benden belirttikleri 2 bolgeden 5'er "stockist" secmemi ve neden onlari sectigimi belirtmemi istemisler. web sitelerindeki haritadan nerede hangi stockist var gorebiliyorum. ama ben bu stockistleri neye gore sececegimi bilmiyorum. farkli kriterler olabilir; ornegin amac urunun merkezden stockist'e kisa surede nakliyesiyse ayri, bizim urunleri cok fazla almadigi icin tesvik etme amacimiz varsa ayri karar alinmali.

bir de o belirttikleri 2 bolgede zaten 5'er tane stockist yok. 2'ser tane var ikisinde de.

bu arada stockist ne demekmis, anam babam usulu shop, retail outlet'in british english'iymis.

eger ilgilenen ve yardimci olmak isteyen olursa mesajla mailin kopyasini ve mevzubahis web sitesini gondermek isterim.

 
ben olsam farklı kriterleri kendim belirleyip,ona göre farklı seçenekler hazırlayip bunlari yollardım.


  • valkin rockefeller  (25.05.16 22:53:36) 
konuyu bilmiyorum da almancayla ilgili bişiyse yardım edebilirim


  • ben de  (25.05.16 22:53:41) 
@ben de, tesekkur ederim ama almancayla alakali degil maalesef. ingiltere'de bir sirket. sirket dedigimde de sadece 2 calisan var sanirim adfsdfs


  • letheavendangered  (25.05.16 22:55:45) 
bence maili buraya kopyalamalısın, daha net cevap alabilmek için. bölgedeki nüfuslanma dağılımına göre ağırlık merkezleri belirleyebilirsin. bu yoğunluk ortalama olarak oradaki dükkan sayısını bu dükkan sayısı da gerekli perakendeci sayısını gösterir. senin stockistin için iyi bir sebep olabilir. uzaklık ile ilgili bir algoritma kurabilirsin tüm merkezlere dağıtımın min kaynak ile yapılabilmesi için. eğer bu şirket spesifik bir üründe yoğunlaşıyorsa talepleri tahmin edip o bölgelerde perakendeci bulundurman daha mantıklı vs. ne için istedikleri önemli dediğin gibi. ana amaç ne ki :/


  • glamdr1ng  (25.05.16 22:59:44 ~ 23:00:59) 
o halde mail su:

Please check out all our current stockists (you can find them on our website) and send me 5 potential ones in an area called 'Clapham' and 5 in an area called 'Camden'.

bu da websitesi: nixandkix.com
  • letheavendangered  (25.05.16 23:01:52) 
yok mu yardim eden? :( neye gore potential? neyin potansoyeli? :(


  • letheavendangered  (25.05.16 23:30:00) 
senden hali hazırda çalıştıkları stockistler arasından seçim yapmanı değil, bölgedeki diğer stockistleri (onların ürünlerini satmayan) inceleyerek, hangilerinin bu marka için uygun olabileceğini söylemeni istemişler.

yani bölgede 2 tane olması sorun değil. bu 2 taneye hangi 5 stockisti ekleyebiliriz demiş.

büyük ihtimalle büyümeye çalışıyorlar ve ürünlerinin dağıtabilecekleri yerleri genişletmek istiyorlar. ürünün fiyatını, twitter'da, vs. bahseden insanların nelerden bahsettiklerini inceleyip, reklamları varsa bunları inceleyip kimlere hitap ettiğini tespit etmelisin.

ayrıca fazla stockist bulunan bölgedeki stockistleri inceleyip, ne tarz yerlerin bu ürünleri sattığını bulmalı ve bu tipe uyan stockistleri istedikleri bölgede tespit etmelisin.

güzel bir sunumla da hazırla.
  • of dream and drama  (25.05.16 23:47:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.