[]

Evdeki yoğurt fazlası, nasıl saklamalı?

Evde annem sağolsun ev yapımı yoğurt fazlası oldu, 3-4 kg kadar var ve 2 kişiyiz ama birimiz tüketiyor gibi. Komşulara vermeyi seçenek dışı yaparsak bunu nasıl uzun süre saklarım? Yoğurt bitsin diye 1 tencere yaprak sarmak da istemiyorum açıkçası.

Buzluğa filan atanlar olmuş, saçma geldi, faydalı bakterileri öldürmüyor muyum o şekilde? Ayran yapıp buzluğa atsam tadı saçma olur mu?

Edit: cevaplar için teşekkürler. Arkadaşlar bitiremiyorum o yüzden uzun süre saklamak diye sordum ve dondurucuyu devreye soktum. her yemekle cacık/yoğurt yapamıyorum çünkü o zaman yemek yiyemiyorum cacıkla doyuyorum. Malum iki kişiyiz o zaman tek kişilik yemek yapmak durumunda kalırım hep. O da ayrı iş.

 
donduracaksın mecbur. ayran yapıp içersin olmadı.


  • cekilmis gayfe  (22.05.16 00:17:44) 
tatlılarda, kurabiyelerde, poğaçalarda, çorbalarda filan kullansan? buzlukta tadı iyi olmaz bence çıkınca.


  • in vino veritas  (22.05.16 00:19:32) 
ooo beybi. sarmasız bitmez o kadar yoğurt.


  • sutlu nescafe  (22.05.16 00:34:39) 
direkt yogurdu buzluga atmak yerine pogaca, kurabiye hamuru filan yapip atman daha mantikli bence de. siz yemiyorsaniz bile misafir gelince kullanirsin. hem pratik de olur :)


  • fraise  (22.05.16 00:34:52 ~ 00:35:19) 
ne güzel diyorsunuz kek poğaça filan da o kek poğaçayı da ben yapıyorum canlar :( birer ölçü için bir su/çay bardağı hesabı ile kaç ölçü kek çıkar! o.O

@fraise hamur şeklinde saklama derken pişirip mi pişirmeden mi? ben pişirip atıyorum poğaçayı genelde ama pişirmeden daha iyi oluyorsa o yola gireyim

Yapıp hepinizi çaya çağıracağım ^.^

Çorba yapıp atsam murdar etmem değil mi? Eminiz?
  • kaymaktutmayansicaksut  (22.05.16 00:50:49) 
hamuru pişirmeden hazırlayıp parti parti poşetleyip saklayabilirsin. başka çorbalar dondurmuşluğum var ama işin içine süt ve türevleri girince çekinirim o işten, belki zararsızdır ama bi bilen yazarsa öğreniriz :)


  • in vino veritas  (22.05.16 01:00:46) 
kurabiye hamurunu pisirmeden atabilirsin. birazini kakaolu birazini sade birazini damla cikolatali yap; at mesela. pogacanin da hamurunu yapip atabilirsin, lazim olunca cikartip ic malzemesini eklersin. senin yaptigin gibi de olur tabii.


  • fraise  (22.05.16 01:04:55) 
yoğurt nasıl bitmez ya? yarım kilo yerim ben günde. 1 haftada bitirir tek kişi bence.


  • tute  (22.05.16 01:36:03) 
ikiye bölüp üstünü kapatacak şekilde zeytinyağı döküp hava ile temasını kesin. kabın kenarlarında küflenecek yoğurt bulaşığı kalmasın.


  • ukde  (22.05.16 02:48:49) 
3-4 kg 1 haftada biter ya :)
ara öğünlerde falan kaşık kaşık yiyebilirsiniz bence. içine meyve falan da atabilirsiniz. ben her yemekle yoğurt yiyebilirim <3

  • sta  (22.05.16 03:41:44) 
corba +1 her ogun ayran cacik bi de

Soguk ayran asi corbasi var, yayla corbasi var
Bize de verebilirsiniz cok gidiyo yogurt hehehe
  • la noix  (22.05.16 08:43:47) 
Yoğurt çorbası yapıp buzluğa at bence.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (22.05.16 09:54:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.