[]

çiçeklerim nolacak

garip başlığımdan sonra soruma geçeyim; balkonda biri çilek biri domates fidesi olmak üzere iki saksım var. her sabah sulamama rağmen domatesin toprağı akşama kadar kupkuru oluyor, çileği iki günde bir suluyorum. ikisi de koca gün güneşi direkt alıyor balkonda. şimdi bir hafta evde olmayacağım, bu arkadaşlara bi önlem almazsam ölecekler, napmalı? (ben yokken ilgilenebilecek kimse yok)




 
Komsu bi teyzeye anahtar verebilirsin,yada sulama sistemleri var onlara bakabilirsin,bir ihtimal akvaryum motoru alip bir kovaya baglarsin.

Bak binada bi teyze,kapici vs birak onlara gunasiri sularmisiniz diye rica et,tanidik olmaya gerek yok.balkonunda cicegi bocegi olan birini sec.
  • cizgilipijama  (20.05.16 00:10:58) 
  • Big bada bum bum  (20.05.16 00:14:47) 
@pijama; kimseye anahtarimi verebilecek kadar guvenemem maalesef :(

@big bada, kizin verdigi linklerin hepsi yalan olmus ama ana fikri anladim sanirim. ayni seyi pet siseyle filan da yapabilirim bence.
  • in vino veritas  (20.05.16 00:22:46) 
halam kola şişelerine su doldurup saksıya gömüyor benim çiçekle neyim hiç işim olmuyor bi tek kediye bakıyorum. demekki işe yarıyor, çok uzun zaman giderse de o zaman şişelere ben su doldurup gömüyorum arada sırada (şişe bittikçe)


  • selam  (20.05.16 00:34:29) 
sulama konusundaki tavsiyelere katılıyorum. ben de şey diyecektim madem çok güneş alan bir yer bitkilerini orada bırakma giderken. mutfağa falan al gelince yeniden yerine koyarsın.


  • kakao  (20.05.16 00:47:07) 
komşulara ahahtarı verme direkt saksıları götür? olmaz mı?


  • minguinho  (20.05.16 00:49:34) 
Birsey söyleyecem alakasız olacak ama domatesin her gün su istediğine emin misiniz?


  • physcos physcos  (20.05.16 02:46:46) 
saksılara taş veya daha iyisi bulabiliyorsan deniz kabukları koy. deniz kabuklarını içi toprağa bakacak şekilde koyacaksın. güneşin buharlaştırdığı su miktarının önemli bir kısmının toprağa geri dönmesini sağlar. deniz kabuğu bulamazsan küçük kaseler de aynı işlevi görebilir.
taşlar toprağın daha geç ısınmasını sağlar, buharlaşma oranı azalır.
madem çok güneş alan balkonda bitki yetiştiriyorsun o zaman bitkiyi dikmeden önce balkon saksılarının toprağına bir miktar leonardit karıştırman iyi olur. leonardit su tutucudur. bazı kedi kumlarının içeriğinde var, tarım ilaçları satan yerlerde de bulunuyor.

1 hafta için çiçkler ya içeri al ya da şemsiye, örtü vb. bişeyle güneşi engelle. her gün kuruyan toprağa pet şişe sulaması yeterli gelmeyebilir.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.05.16 07:13:46) 
cicekleri iceri almayi ben de dusundum, nispeten daha az gunes alan bir yere koyacagim evin icinde. tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim.

@fiskos; yani ister mi istemez mi bilmiyorum da sabah evden cikmadan nerdeyse yarim litre su koydugum saksi ertesi sabah kupkuru olunca ve bitkiyi 2 gun sulamadigimda yapraklari sararip kurumaya baslayinca ben de her gun sulamaya karar verdim. cilek boyle olmuyor o da ayni yerde durmasina ragmen ertesi gun domates kadar kurumuyor, onu iki gunde bir suluyorum misal.
  • in vino veritas  (20.05.16 10:40:25) 
Duruma göre 10-20litre kapasiteli bir leğen alıp içini su doldurup saksıları bunun içine koyabilirsin. Annem öyle yapardı. Tabi saksının dibi delikli mi diye dikkat et. Bitki ihtiyacı kadar suyu o delikten çeker. Su tutucu olarak bebek bezlerinin içinde toz partiküller var ulaşma açısından daha rahat olur diye düşünüyorum.


  • predecessor  (20.05.16 13:07:29) 
daire kapının önüne koy veya merdiven boşluğunda güneş gören bir yere koy
komşuna veya kapıcına rica et sulasın

  • Corc  (20.05.16 13:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.