[]

askerlik & tecil & yüksek lisans & ales & yurtdışı sıkıntıları

arkadaşlar, mezuniyet belgemde mezuniyet tarihim 16.06.2014 yazıyor.
hiçbir yere gidip tecil için başvurmamıştım, ama sanırım otomatik oluyormuş o şeyler..

şimdi sanırım benim tecilim gelecek ay bitiyor, 2 sene geçtiği için, değil mi?

ben geçen haftaki ALES'i kaçırma gafletinde bulundum..
askerlikten yırtma amaçlı ALES'e girecektim esasen.

şimdi bu yaz yurtdışına tatile de gitmeyi planlıyordum. her şey yalan olacakmış gibi duruyor.

bana ne önerirsiniz? askerliğe gitmek istemiyorum! yurtdışına da gitmek istiyorum!

 
otomatik olmuyor o hocu.

yurtdışı işini bilmiyorum, bence yurtiçinde bile sakata gelebilirsin :D

e-devletten bir bak bakaya mısın diye
  • passion rules the game  (18.05.16 13:49:16 ~ 13:49:47) 
yaklaşık 1000 lira girmiştir sana. şuan bakaya durumundasın. gbt'ye yakalanma alıp götürürler askere :D benim 3 ay geçti mezunıyetten bakaya düşmüşüm senin gibi düşünüyordum ama evrakları vermem gerekiyormuş. 300 lira kilitlediler.


  • evine santral mesafesi uzak olan adam  (18.05.16 13:58:39) 
Bu konuyu bugüne kadar çok araştırdım.

Cebimi polis bile arıyordu.

Okulunu ara ve tecil yaptırmak istediğini söyle. Yazı göndersinler.

Birçok kişiyle konuştum fakat kimsenin yurtdışı konusunda sıkıntı yaşadığını duymadım. En fazla yaptıkları 15 günlük belge imzalatıp bırakıyorlar.

İnan mayıs aru son vicdan-i retçi. O da yurtdışına gidip gelme konusunda tecrübelerini paylaşıyordu. Mahkemelik olmuştu fakat Şu anda ise davayı kazanmış durumda.

Neyse sana diyeceğim şu; tedirgin olma, panik olma ve etrafındaki "git ya nolacak" diyenleri dikkate alma.

Bi problem olursa özelden de yazabilirsin en azından aynı durumda olduğumuz için deneyimlerimizi paylaşırız.
  • kupigometa  (18.05.16 14:04:24) 
@santral bugüne kadar kimi götürebilmişler söyler misin? Merak ediyorum.
Olmamıştır demiyorum ama merak ettim.

  • kupigometa  (18.05.16 14:07:15) 
Selam, konunun uzmanı geldi.

Sen şu an yoklama kaçağısın. Zira mezun olunca diplomanla en yakın askerlik şubesine gitmen gerekirdi. GBT'ye denk gelmemeye çalış, seni kimse alıp askere götürEMEZ fakat bir idari para cezası ödeyeceksin ve GBT esnasında kolluk kuvvetlerince tespit edilmiş konuma düşersen para cezan artacak.

Sen şimdi en kısa sürede (mümkünse bugün veya yarın) üniversite diploma aslın, dört diploma fotokopin, nüfus cüzdanı aslın, dört nüfus cüzdanı fotokopin ile askerlik şubesine gidiyorsun. Durumunu anlatıyorsun. Onlar sana aile hekimine git gel bize sağlık raporu getir diyorlar; yani aile hekiminin konumunu da öğren, yarın şaşırma sonra... Askerlik şubesine geri dönüp sağlık raporunu getiriyorsun ve işlem tamamlanıyor. Üzerindeki yoklama kaçağı damgası kalkıyor, GBT düşüyor, resmi bir askerlik tecil tarihin oluşuyor. İdari para cezan 1-2 ay içerisinde adresine tebliğ ediliyor.

ALES'i kaçırdığın için de dövünme, ALES olmadan kayıt alan vakıf üniversiteleri var. Sana vakıf üniversitesi yolu gözükmüş.
  • testis agrisi  (18.05.16 14:22:18) 
alıp askere götürme işin latifesi. zaten üstteki arkadaş durumu açıklamış. ek olarak idari para cezan askere gidince yarıya iniyor.


  • evine santral mesafesi uzak olan adam  (18.05.16 14:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.