[]

Zaman kaybı nerede

Size günlük bir planımı sunacağım bugünden örnek vererek. Siz de bana zaman kaybınının size göre nerede olduğunu söylerseniz çok sevinirim.

Şimdi öğlen saat 12 gibi okuldan eve geldim diyelim.
1 saat telefonda aylaklık yapıyorum, birseyler yiyorum fln. Saat 2 oluyor.

Sonra tam derse baslıycam yine birşeyler oluyor telefona dalıyorum. Buraya ne varmış diye 10 dk diye girmem bile yetiyor 1 saat oyalanmak icin.

Mesela bugün mecburi hizmetimle ilgili birşeylere baktım internette saat 3 oldu. Henüz hiç başlayamadım ders çalışmaya farkında iseniz.

Hergün 4 te tekrar okula gitmem gerekiyor sadece imza için fln. Bugun 4te okula gittim dönüşte markete uğradım fln saat 17.30 olmustu. Oysa okul kapısından girip çıkma süreme baktığınizda 15 dk flndır.

Eve geldim hadi o aldıklarımı yerleştirdim dolaba birşeyler atıştırdım saat 6 bçk. Derse oturdum yarım saat çalıştım. Dün gece 3 saat uyuduğum için uykum geldi. Uzanayım dedim 3 saat uyumuşum.

Saat oldu 21.30. Henüz hiçbirşey yapmadım farkında iseniz.

Uyanınca mecburi ile ilgili mezun bir arkadaşım arayacaktı 1 saat onla konuştum. Sonrasında birseyler atıştırdım.

Saat oldu 23. HALA hiçbirşey yapmadım farkında iseniz.

Biraz ders çalışayım dedim o sırada ev arkadaşım odama geldi yarım saat onu dinledim.
Saat 23.30

Başladım nihayet derse, 1 saat çalıştım.
Sonra kafama tüküreyim. Facebooka girdim trivia oynadım. Hala netteyim.

Burda zaman kaybı nerede? Bana göre inanılmaz boş geçirmedim uyandığımdan beri sürekli yapmam gereken şeylerle meşguldum. Ama gel gör ki 2 saat BİLE ders çalışmamışım.

Hergün bugun böyle oldu yarın daha iyi olacak" diyorum ama Hep aynı kayıp. Bazen kızıp bir gece uyumuyorum DERS ÇALIŞIYORUM. ama ozmn da uyku düzenim alt üst oluyor.

Uzun soluklu bir sınav dönemindeyim bu durumu nasıl aşacağım?

ekleme: hayattan soğutan karın gurultusuna sahibim, irritabl barsak sendromu. evde iken tık yok bir yere gideyim kütüphane gibi, sessiz olmamı bildiğim bir yerde direk karnımdan gurultular gelmeye başlıyor. yarı psikolojik yarı stres kaynaklı bünyede çıkan şeyler. oyüzden dışarda çalışmayı sevmiyorum.

 
bir adet bagirsak sendromunun yanina, bir adette erteleme hastaliğını ekle.


  • 1adam  (30.04.16 03:11:23) 
Facebook, duyuru, oyunlar... Eğer girince çıkamıyorsan, bunlara harcadığın zamanı sınırlandıramıyorsan girmeyeceksin. Baştan sona zaman kaybı bunlar, gerekli hiçbir yanı yok. Boş zamanı olan insanların girmesi için varlar ve senin şu anda boş zamanın yok. Başka bir şey yapamayacağın zamanlarda gir illa gireceksen (otobüsle giderken, bi yerlerde sıra beklerken vs). Canın çalışmak istemiyor ve "yine bir şeyler oluyor" (bahane buluyorsun yani) telefona dalıyorsun.
Erteleme hastalığı +1

  • mezzosprite  (30.04.16 03:41:56) 
abi facebooku kafadan yalan et. yazının "bana göre inanılmaz boş geçirmedim kısmı" her şeyi anlatıyor zaten.

facebook hesabını dondur, konuşmadan duramadığın muhabbeti iyi olan arkadaşların olmadan çok sıkılıyorsan da messenger özelliğini aktif bırakarak dondur artık bu mümkün. ben öyle yaptım 3 hafta oluyor. haftada 1 kitap bitirme olayıma geri dönebildim yıllar sonra. sadece telefondaki facebook messengera giriyorum arada birileri bir şey yazmış mı diye ya da benim söylemek istediklerim varsa arkadaşlar. bu kadar. profilim kapalı, messengerı kullanabildiğimi de 5-10 arkadaş anca biliyor. kafam çok rahat.
  • irrasyonel kedi  (30.04.16 06:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.