[]

ozel okul mu,devlet okulu mu?

Ortaokul cocugu icin soruyorum,simdi 5. Sinifta ve devlet okulunda okulunu bazi nedenlerden dolayi degistircez,hazir degistirmisken acaba ozel emi yollasak dedik.

Yani mutlaka fark vardir ama ozel okullar ders konusunda daha yogun olupta bunalir mi cocuk,zaten evde ders yapmayi sevmiyor.

Fikir almak istedim sizden.

 
özel okula giden çocuğu sonradan tekrar devlet okuluna aldırırsanız çocuk sıkıntı yaşayabilir. özele sokup sonradan da(üniversiteye kadar) özele gönderecek bütçeniz olacağını düşünüyorsanız şimdiden gitsin.


  • baba jo  (29.04.16 09:13:36) 
büyük kızımı 8 yıl özel okulda okuttum. bu yıl lise 1 i devlet okuluna verdim. iyi de bir okul ama bariz fark var öyle böyle değil. seneye tekrar özel okula gönderiyorum. tabi yeni açılmış, dersaneden devşirme özel okullar değil de an az 30/40 yıllık köklü okulları tercih etseniz iyi olur. izmir bu arada.


  • ground  (29.04.16 09:51:03) 
Kurumsal bir özel okula ya da butik bir özel okula gönderebilirsinz bence. Diğer arkadaşların da dediği gibi dersanelerden devşirme olmasın çünkü onlar çocukları yeteneklerine göre yönlendirmiyor, boot camp gibi ele alıyorlar olayı, sürekli test çözdürüyorlar.

Benim çocuklarım da ödev yapmayı sevmiyor, uygun fiyatlı bir butik okuldalar. Ha yakınımızda İTü vakfı va da Bilfen gibi gayet donanımlı ama çok fazla ödev yükü veren okullar var ama benim çocuklarım orada yapamaz. Şahsına münhasır, biraz keyfine düşkün çocuklar.

Şu anda devam ettilleri okulda, müthiş bir sanat öğretmenleri ve çok iyi bir bilgisayar öğretmenleri var. Sanat ögretmeni hemen hemen her hafta bir sergiye, bale ye yada müzikale götürüyor onları ve rehberlik ediyor. tenefüslerde her hafta farklı bir ülkenin müziklerin dinliyorlar. Sanat dersinde her hafta ayrı bir sanatçıyı işliyorlar. Eve gelip bana büyük bir şevkle Frida Kahlo'yu anlatıyorlar mesela :)

Bilgisayar desinde Kodu Game lab la kod yazmayı öğreniyorlar keyifle. Dediğim gibi çocukların mutlu olduğu okul en iyi okuldur bence. Ben sınavlardaki başarılarını o kdar da önemsemiyorum. Mutulu olmaları ve meraklarının kamçılanması yeterli benim için.
  • old possum  (29.04.16 10:04:24 ~ 10:12:23) 
özele yollamayın aşırı leş ve dejenere bir nesil yetişiyor. Devlet okulunu da göndermeden bi araştırın iyi devlet okulları gerçekten var.

Derslere daha çok özen göstermesini istiyorsanız etüt merkezleri ya da dershanelere gönderebilirsiniz.
  • Nox  (29.04.16 10:58:17 ~ 10:59:11) 
özel okulların en büyük artısı sanat spor müzik gibi bazılarınca hobi olarak görülen alanlarda daha iyi olabiliyor. bir de sözde ingilizce eğitimi devlete göre daha iyi diyorlar ancak yabancı liseler ve anadolu lisesi dışında (o da eskiden, şimdi o da yalan oldu) hiçbir okul mezununun mezun olunca ingilizce bildiğini görmedim.

bana özel okul say dediğimde kafadan sayacağın türkiyenin en büyük ve bilinen özel okullarının birinin VIP şubesinde (üstün başarılı öğrencilerin toplandığı şube, şu afişlerde boy boy reklamları yapılan türkiye derecesi almış çocukların yoksa herhangi bir şubeden mi çıktığını sanıyordunuz) öğretmen olarak çalışıyordu. bu VIP bile leş, sen daha diğer şubeleri düşün demişti bana.

leş den demek istediği çoğunlukla ahlaki ve karakter olarak dejenere olma durumu. paralı ergenler bir araya gelince maddi manevi yemedikleri bok yokmuş.

abim büyük yeğenimi bu sene başında özel koleje yazdırmıştı, yok etüd yapıyorlar, ingilizce eğitimi devlete göre şöyle iyi, yok ata bindiriyorlar, gezi düzenliyorlar vs. diye. yukarda yazdıklarımı onlara da anlattım. resmen yaw he he diyip duymazdan geldiler. tekrar devlete almaları 3 ayı bulmadı.

ha devlet de derken gidip sıradan bir okulu kastetmiyorum. nasıl ki özel okullar kendi aralarında farklılık gösteriyorsa devlet de kendi içinde farklılık gösteriyor.
  • yemrem  (29.04.16 11:38:59) 
Bu digerlerinden farkli devlet okullarida ilk kayit yaptirirken ayni ozel okul gibi hatiri sayilir para istiyorlar,aslinda birazda o yuzden dusundum ozel okulu.


  • brnbrs  (29.04.16 12:54:58) 
özel okulların devlet okullarındaki başarılı çocukları büyük indirimle ya da bedava alıp sınav başarısı kastığını da göz önünde bulundurmakta fayda var. lisede kesinlikle devlet fen liselerini tavsiye ederim tabi kazabilirse.


  • optum kib bye  (29.04.16 13:12:07) 
arkadaşlarımın hepsi devlet okullu. hepsi ilk 5bine girmiş insanlar. okulu büyütme. çocukta bitiyor iş. sınıfı 30 kişi üstündeyse başka okula al. değilse kalsın orda.
eğitimi sen vereceksin.
ingilizceyi de.
  • standart  (29.04.16 13:18:48) 
@Standart ben o egitimi veremem sadece destek ve takviya yaparim.


  • brnbrs  (29.04.16 13:58:55) 
Okul boş iş ve vakit kaybından başka bir şey değil. Unschooling terimini araştırın.


  • i was made for you  (29.04.16 18:14:53) 
bence çok basit, durumunuz varsa gönderin, yoksa göndermeyin.

benim iki kardeşim de ilköğretimlerini özel okulda tamamladılar (Denizli'de), pamukkale üniversitesinin eğitim vakfına bağlı okul. büyük şehirlerdeki top class özel okullardan değil elbette, maddi yükü de ona göre daha hafifti muhakkak. ama birinci sınıftan itibaren drama, satranç, bale dersleri vardı. sınıflar kalabalık değildi, öğretmenleri çok ilgiliydi. biri lise 3, biri lise 4'te şimdi hala arayıp, sorarlar. ikisi de iyi liseleri kazandılar.

ama sizi maddi açıdan sıkıntıya düşürecekse, öyle aman aman gerekli değil diye düşünüyorum. arkadaşların önerdiği gibi sınıfların kalabalık olmadığı devlet okullarını araştırıp, okul dışında kurslara gönderebilirsiniz. çocuğun başarısı için ailenin ilgisi ve takibi çok önemli. bunun dışında da sürekli devam ettiği bir spor veya sanat kursu olsun. boş zamanları kaliteli bir şekilde geçirmek okul başarısını da arttırıyor, bizimkiler senelerce üniversite kulübünde yüzdüler örneğin.
  • gmzo  (29.04.16 18:30:14) 
Ben de 4. sınıfta devletten özele geçirilmiştim. Ders yoğunluğu değil ama asıl en büyük problem aradaki sosyo-ekonomik uçurum oluyor. Devlet okulunda yapılanlar/görülenler ile özeldekilerle dağlar kadar fark oluyor. Adapte olmak çok zor oluyor. Benim tüm özel okul hayatım boyunca 1 tane çok iyi arkadaşım vardı. Hatta 8. sınıfım bol depresyonlu geçmişti. Ama tabi benim çocuğum adapte olur diyorsanız yabancı dil bakımından çok yararlı oluyor. Ders konusunda da ev ödevi yoğunluğu oluyor ama öğrenmesi açısından faydalı tabi.


  • rivulet  (29.04.16 18:47:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.