[]

Makaleye kaynak ekleme ile ilgili bir soru

Birinin makalesini okuyorum, bu makalede sayfa içinde küçük not düşülerek 2 şeklinde sayfa altında kaynak belirtilmiş. Şimdi benim bu cümleyi almak istesem okuduğum kaynağı mı yoksa orada belirtilmiş 2 kaynağını mı yani kişinin de almış olduğu asıl kaynağı mı göstermem gerekir?




 
2 şekilde yapabilirsin. İlkinde kaynak gösterirken parantez içine "aktaran" ifadesi koyup okuduğun kaynağı verebilirsin. İkincisinde ise orijinal kaynağı bulup, doğrulayıp, doğrudan orijinal kaynağa gönderme yapabilirsin.


  • protector  (27.04.16 15:57:19) 
peki aktaran dersem o asıl kaynağı da eklemem gerekir mi? yani aktaran ama nereden aktaran gibi :) sadece okuduğum yeterli olur mu?


  • Sour  (27.04.16 15:59:02 ~ 16:01:05) 
x:aktaran, y: aktarılan kaynak

y'e dair bilgiler önce verilir, sonunda sayfa ..'den aktaran x diyerek bilgileri verebilirsin.
  • candanag  (27.04.16 16:04:23) 
protector'un dediğinin tam tersi oldu. okuduğum kaynağı değil asıl kaynağı verip aktaran eklemiş oluyorum şimdi de :)


  • Sour  (27.04.16 16:12:36) 
Örnek bir kılavuzdan bakarak da yazabilirsin, dosya.marmara.edu.tr s.33'te belirtildiği gibi


  • candanag  (27.04.16 16:26:13) 
tez yazım klavuzunda işine yarar bilgiyi bulabilirsin. Benim dediğim de @candanag'a benziyor. Daha açık bir örnek kullanayım. Foucault deliliğin tarihi kitabında descartes'ın meditasyonlarından bahseder. Ben bunu kullanmak istediğim zaman: "Descartes'ın dediği gibi (...) (aktaran Foucault, 2010: 63)" ya da "Foucault'nun aktardığı gibi, Descartes (...) (Foucault, 2010: 63)" kalıpları kullanılabilir.


  • protector  (27.04.16 16:35:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.