[]

şiir kitaplarını nasıl okuyorsunuz?

okumaya başladığım günden beri her tür yazıyı okumaya çalışıyorum. şiir dışında aramın kötü olduğu bir tür yok. 3 sorum var.

1- mesela bir şiir kitabı aldığınızda nasıl okuyorsunuz? sırayla böyle tek tek mi yoksa arada bir açıp rastgele şiir şeklinde mi? bir standartı yoktur bu işlerin biliyorum ama siz nasıl yapıyorsunuz? veya şairine/çeşidine göre değişiyor mu okuma tarzınız?

2- dediğim gibi şiir okumadım pek. lise zamanı bukowski'nin şiirlerini online bulunca okumuştum biraz (geçen spotify da şans eseri kendi sesinden okuduğu bazı şiirlere denk gelip dinlediğim için geldi zaten bu konu aklıma). kaybettiğim çok şey var mı? mesela ben shakespeare ve sophokles okumamış herkesin çok şey kaybettiğini düşünüyorum. şiir de var mı böyle bir durum?

3- unuttum. aklıma gelince editleyeceğim.

sevgiler

 
1-Ben şiirin roman okur gibi baştan başlayıp okunmasına anlam veremeyenlerdenim. Arada rastgele açıp okuyanlardanım. Buna Yılmaz Odabaşı'nın Feride ve Birhan Keskin'in Y'ol kitapları dahil değil. Feride tüm kitap tek şiir, Y'ol'un 3/4ü falan Taş Parçaları isimli çok bölümlü şiirden oluşuyor. Bu şekilde olan şiir kitaplarında tabii ki baştan başlayıp ilerliyorum mecburen.


  • istinyede bekle  (25.04.16 21:10:37) 
sırayla tek tek.
beğendiklerimi veya aklıma düşenleri ara ara döner tekrar okurum.

  • mesgul ve huzursuz  (25.04.16 22:34:55) 
1-rastgale bir sayfa açıyorum.
2-var tabi, birhan keskin'i bilmeyen biri düşünülemez.

  • neo  (25.04.16 23:16:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.